Programiranje savremenih CNC mašina sa ProENGINEER/ProNC 4th Axis • MASTER CAM • SolidCAM

Cena 880.00 RSD
Naša povoljnija cena
800.00 RSD

10% DODATNOG
popusta za 2 ili više
naručenih knjiga.
Programiranje savremenih CNC mašina sa ProENGINEER/ProNC 4th Axis • MASTER CAM • SolidCAM

Autor: Milutin Ogrizović
Broj strana: 160
ISBN broj: 978-86-7310-486-7
Pregleda(30 dana/ukupno): 302 / 17351

Isporuka za 24 časa.
Plaćanje poštaru.
Praktičan vodič za programiranja CNC mašina.

Kroz primere u tri najzastupljenija CAM softverska paketa

ProENGINEER/ProNC, MASTER CAM i SolidCAM

PROGRAMIRANJE SAVREMENIH CNC MAŠINA


SOFTVERSKE TEHNIKE PROGRAMIRANJA CNC MAŠINA POMOĆU CAM PROGRAMSKIH PAKETA
  • ProENGINEER/ProNC 4th Axis
  • MASTER CAM
  • SolidCAM
  • DODATAK: ProENGINER/ProNC 3-Axis struganje na multifunkcionalnoj mašini tipa „LATHE“ (strug+bušilica)

Ova knjiga, kroz određene primere, prezentuje mogućnosti programiranja savremenih CNC mašina, prvenstveno glodalica kao najkompleksnijih mašina alatki. 

Osnovna ideja knjige je da bude praktičan vodič, sa obiljem konkretnih informacija zasnovanih na praktičnim primerima projektovanja tehnoloških postupaka u okviru svakog od navedenih programskih paketa.

Tako da profesionalci, mogu naći rešenje, ili osmisliti strategiju, kako da reše određene praktične probleme ili i da sagledaju prednosti  prezentovanih CAM softverskih paketa. 


Programeri početnici, studenti, tehničari za kompjutersko upravljanje mogu se upoznati, kroz primere, sa mogućnostima tri ubedljivo najprimenjivija CAM softverska paketa danas u CAM tehnologiji.

Knjigu u osnovi čine tri nezavisne celine:

  • PROGRAMIRANJE ČETVOROOSNIH CNC GLODALICA  PROGRAMSKOM  MODULU „PROENGINEER/ ProNC“ „NC 4th Axis“, sa obe tehnike, i tehnikom pozicione ose „INDEXING“ i tehnikom servo podešljive četvrte ose „MULTAX“. U okviru ovog dela knjige detaljno je objašnjeno podešavanje postprocesorske jedinice za konkretnu CNC mašinu, kao i metodologija kreiranja novog postprocesorskog fajla. Obe pomenute tehnike programiranja četvoroosnih glodalica razrađene su kroz primer projektovanja tehnološke operacije za obradu žlebova na jednom tipskom cilindrič·    nom modelu.
  • U drugom delu prezentovan je softverski paket MASTER CAM, gde su tehnološke faze programiranja razrađene kroz primer kreiranja upravljačkog fajla za izradu kućišta reduktora, i to od pripremne faze, kroz obrade u više operacija ( tri stezanja), do kreiranja direktnog upravljačkog fajla. Ono što je karakteristično kod razrade ovog modula je inetraktivnost programskih parametara obrade i kataloga proizvođača alata koji se primenjuju u tim obradama
  • U trećem delu se razrađuje softverski paket SolidCAM, primenjujući specijalnu tehniku brzgog uklanjanja velike količine materijala „HSM-High Speed Machining“ na primeru jedne ploče alata za brizganje. Prvenstveno su razrađene tehnološke sekvence-strategije koje se smatraju i najzahtevnijima, sa konkretnim informacijama i savetima za uspostavljanje istih, ali i savetima za druge karakteristične praktične zahteve. Na kraju u dodatku su prezentovane karakteristike i prednosti SolidCAM-ovog modula  „i-machining“ koji predstavlja primer najsavremenije CAM softverske tehnike.   
  • U četvrtom delu-DODATKU, razrađena je tehnologija obrade struganjem u „PROENGINEER/ ProNC“ modulu na primeru jedne „LATHE“ multifunkcionalne CNC mašine (STRUG+BUŠILICA).
Komentari:

smajil Hadzic
Ako kupim knjigu dobijam li i softverski paket da sam probam programirati komad i da ga testiram da li sam dobro uradio odnosno da se izvrsi simulacija alata. POŠTOVANI, UZ KNJIGU SE NE DOBIJA SOFTVER.

Ivan Jekic
Top knjiga za inzenjere. Bravo

tarica
Knjiga je strava:-) :-)

tara radinović
KNJIGA JE ODLIČNA I POUČNA.

Mirko EREMIJA
Knjige iz ove oblasti su nasa buducnost.

Josif Velkov
Moze li poslati knjigu u Makedoniji?

Emir Silajdžić
Ako može na mail da mi se odgovori ili u komentar da li je moguće poslati knjigu putem pošte za Bosnu na adresu !?? Plaćanje pouzećem ! POSTOVANI, DO KRAJA SLEDECE NEDELJE CE KNJIGA BITI U KNJIZARAMA KULTURA. KOMBIB

Đuka
Nadam se da će knjiga pronaći svoje mesto u stručnoj literaturi, koja Srbiju treba da vodi u 21 vek...
Čestitke autoru!

Goran Dudukovic
Porucio sam knjigu. Ovo je stvarno sjajno da ce po prvi put u jednoj knjizi biti prikazane tehike upravljanja CNC masina iz razlicitih softverskih CAM paketa.
Mm,... imachining,... revolucija u CAM tehnologiji. Svaka cast.

Jovica Stojanovic
Narucio sam knjigu u petak 29. marta. Da li ste mi je poslali i kad da je ocekujem? KNJIGA IZLAZI IZ ŠTAMPE U PETAK. KOMBIB

Jovica Stojanovic
Ako je to sto pise u gornjem delu strane onda je knjiga SUPER! UVEK JE ONO ŠTO PIŠE. KOMBIB

Vasa
Hoce li ta knjiga vec jednom? Nestrpljiv sam. DA, SLEDEĆE NEDELJE ODLAZI U ŠTAMPU. KOMBIB

Miloš Lupurović
Nadamo se još jednoj sjajnoj knjizi za praktičnu primenu.

Cvetkovic Darko
Ako nije problem da mi posaljete na e mail darkocd@yahoo.com obavestenje kad knjiga izadje iz stampe.

Radica Cankova
Kad izlazi knjiga ? SREDINOM MARTA.

Ostavite komentar

OSTAVITE KOMENTAR, SVAKOGA DANA ĆEMO NEKOGA NAGRADITI.

Molimo, sačekajte da kreiramo formular...


[Queries: 24] [0.1805 sec.]