Autor: Alen Dikas
Broj strana: 461
ISBN broj: 9788651910602
Izdavač:
Službeni glasnik
Godina izdanja: 2017.
Naslov originala: Dictionnaire amoureux de la cuisine / Alain Ducasse
Sve je uhvatilo korene u detinjstvu provedenom među povrćem u bašti i živinom iz seoskog dvorišta. Ali sve je potom obogaćeno željom da kultivišem ukus. Uvek ću naći vremena da probam novo maslinovo ulje, libanski sir uvaljan u biber, hleb s domaćim kvascem ili šumske jagode. I uvek će se nametnuti isto pitanje: Šta učiniti da se iz tog proizvoda izvuče najbolje? Tada, na tom dugačkom intelektualnom i praktičnom putešestviju, nastupa kuvarov osećaj... Senzibilitet jeste i izražavanje, pokazivanje izvesnih naklonosti, čak i zalaganje za njih. Naravno da moji lični ukusi imaju uticaj!
Osećaj za stvari i bića, pejzaže i atmosfere, klijente koje primamo, zanatlije s kojima radimo, sabraću koju srećemo, za pamćenje koje o tome čuva trag, sve ovo, zapravo, kuhinju svrstava, pre svega, u područje duha.
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272 |
||