Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Crničani

Roman Roman

Crničani

Autor: Miodrag Stojković
Broj strana: 327
ISBN broj: 978-86-89613-45-2
Izdavač: VUKOTIĆ media VUKOTIĆ media
Godina izdanja: 2016.

Pregleda (30 dana / ukupno): 26 / 1421

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
770 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Svetski poznati genetičar prof. dr Miodrag Stojković napisao je - roman. Sadržaj nije, kao što bi mnogi očekivali, ono čime se on godinama uspešno bavi - veštačka oplodnja i rađanje dece. Nije ni kloniranje, za šta je on prvi na svetu dobio “dozvolu”. Ne, to je uzbudljiva, dramatična, fascinantna i nepoznata priča o kolonizaciji Srba iz južne Srbije na jug Makedonije, početkom prošlog veka, u čijem vrtlogu se našla i Stojkovićeva porodica - njegov deda. Zato je ovo jedna vrsta autobiografskog romana, sa istorijskom podlogom, vrlo vešto isprepletena, uz obilje činjenica i neistraženih sfera života tamošnjih stanovnika. Opisan je ceo jedan vek rađanja, umiranja, ljubavi, trgovine, suživota sa Turcima, Makedoncima, Grcima i Bugarima.

 

Doktor Stojković je u knjizi “Crničani” u izdanju “Vukotić media”, majstorski isprepleo ljubavne i porodične priče glavnih junaka, autentičnih ličnosti, i svih zamki i marifetluka u kojima su se ti likovi našli sadeći i prodajući biljku duvana, od koje su isključivo živeli. Autor je uspeo da istraži i opiše odnose koji su tada vladali između Kraljevine Jugoslavije i Hitlerove Nemačke, da prikaže sve muke, ali i dovitljivost jevrejskih službenika, kao i korumpiranost državnih činovnika na obe strane, spremnih na najsvirepije podvale i prevare i špijunsko-kriminalne operacije. Zato roman u pojedinim delovima odiše elementima najuzbudljivijih trilera. Naravno, vrlo verno je dočaran i srpski seljak i njegovo snalaženje u ovom teškom vremenu, sa bogatstvom likova i njihovih vratolomnih sudbina, navika, jezika, vera, boja...

 

Ova knjiga ni po čemu ne podseća na roman početnika u pisanju. Ona je višeslojna, zrela, mudra, autentična priča, iako prvo “književno” dete našeg slavnog naučnika.

 

 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Ogrešenje

Ogrešenje

Var - Ratni roman

Var - Ratni roman

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272