Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Crničani

Roman Roman

Crničani

Autor: Miodrag Stojković
Broj strana: 327
ISBN broj: 9788689613452
Izdavač: VUKOTIĆ media VUKOTIĆ media
Godina izdanja: 2016.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
Cena: 770 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa (osim za knjige u pretplati)
• Plaćanje kuriru

 

Svetski poznati genetičar prof. dr Miodrag Stojković napisao je - roman. Sadržaj nije, kao što bi mnogi očekivali, ono čime se on godinama uspešno bavi - veštačka oplodnja i rađanje dece. Nije ni kloniranje, za šta je on prvi na svetu dobio “dozvolu”. Ne, to je uzbudljiva, dramatična, fascinantna i nepoznata priča o kolonizaciji Srba iz južne Srbije na jug Makedonije, početkom prošlog veka, u čijem vrtlogu se našla i Stojkovićeva porodica - njegov deda. Zato je ovo jedna vrsta autobiografskog romana, sa istorijskom podlogom, vrlo vešto isprepletena, uz obilje činjenica i neistraženih sfera života tamošnjih stanovnika. Opisan je ceo jedan vek rađanja, umiranja, ljubavi, trgovine, suživota sa Turcima, Makedoncima, Grcima i Bugarima.

 

Doktor Stojković je u knjizi “Crničani” u izdanju “Vukotić media”, majstorski isprepleo ljubavne i porodične priče glavnih junaka, autentičnih ličnosti, i svih zamki i marifetluka u kojima su se ti likovi našli sadeći i prodajući biljku duvana, od koje su isključivo živeli. Autor je uspeo da istraži i opiše odnose koji su tada vladali između Kraljevine Jugoslavije i Hitlerove Nemačke, da prikaže sve muke, ali i dovitljivost jevrejskih službenika, kao i korumpiranost državnih činovnika na obe strane, spremnih na najsvirepije podvale i prevare i špijunsko-kriminalne operacije. Zato roman u pojedinim delovima odiše elementima najuzbudljivijih trilera. Naravno, vrlo verno je dočaran i srpski seljak i njegovo snalaženje u ovom teškom vremenu, sa bogatstvom likova i njihovih vratolomnih sudbina, navika, jezika, vera, boja...

 

Ova knjiga ni po čemu ne podseća na roman početnika u pisanju. Ona je višeslojna, zrela, mudra, autentična priča, iako prvo “književno” dete našeg slavnog naučnika.

 

 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Sutra ću možda ostati

Sutra ću možda ostati

Veo tajni

Veo tajni

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272