Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Aktuelni problemi međunarodnog prava

Priručnik Priručnik

Aktuelni problemi međunarodnog prava

Autor: Boris Krivokapić
Broj strana: 754
ISBN broj: 978-86-519-0977-4
Izdavač: Službeni glasnik Službeni glasnik
Godina izdanja: 2011.

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 1941

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

U knjizi je dat pogled na određene aktuelne probleme međunarodnog prava. Obrađena su sledeća pitanja: 1) pojam međunarodnog prava, 2) subjekti međunarodnog prava, 3) državna teritorija u međunarodnom pravu, 4) pojam, vrste, naziv i definicija manjina, 5) manjinska prava, 6) međunarodno sudstvo, 7) međunarodni krivični sudovi, 8) koncept humanitarne intervencije i preventivne samoodbrane i 9) gusari i pirati (borba protiv piraterije na moru).

Autor se opredelio za navedena pitanja vođen, s jedne strane, ličnim interesovanjem za ove oblasti, a sa druge nadom da će bavljenje ovim temama omogućiti da se, makar usput dotaknu i neki drugi, sa njima povezani problemi. On je nastojao da što preciznije i što potpunije prikaže ono što jeste, a ne toliko ono što je bilo, da ukaže na osnovne probleme, dileme i moguće pravce razvoja međunarodnog prava. Svako od odabranih pitanja ima svoje mesto i značaj sa stanovišta doktrine, ali isto tako i prakse.

Knjiga je namenjena svima onima koje zanimaju međunarodni odnosi i savremeno međunarodno pravo, u prvom redu naučnim radnicima i ljudima iz prakse. Ona će naročito biti od koristi studentima poslediplomskih studija koji će u njoj pronaći dovoljno informacija, inspiracija i putokaza za svoje usavršavanje.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Šivenje za neupućene

Šivenje za neupućene

Trudnoća za neupućene

Trudnoća za neupućene

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272