Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Aktuelni problemi međunarodnog prava

Priručnik Priručnik

Aktuelni problemi međunarodnog prava

Autor: Boris Krivokapić
Broj strana: 754
ISBN broj: 978-86-519-0977-4
Izdavač: Službeni glasnik Službeni glasnik
Godina izdanja: 2011.

Pregleda (30 dana / ukupno): 11 / 1931

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

U knjizi je dat pogled na određene aktuelne probleme međunarodnog prava. Obrađena su sledeća pitanja: 1) pojam međunarodnog prava, 2) subjekti međunarodnog prava, 3) državna teritorija u međunarodnom pravu, 4) pojam, vrste, naziv i definicija manjina, 5) manjinska prava, 6) međunarodno sudstvo, 7) međunarodni krivični sudovi, 8) koncept humanitarne intervencije i preventivne samoodbrane i 9) gusari i pirati (borba protiv piraterije na moru).

Autor se opredelio za navedena pitanja vođen, s jedne strane, ličnim interesovanjem za ove oblasti, a sa druge nadom da će bavljenje ovim temama omogućiti da se, makar usput dotaknu i neki drugi, sa njima povezani problemi. On je nastojao da što preciznije i što potpunije prikaže ono što jeste, a ne toliko ono što je bilo, da ukaže na osnovne probleme, dileme i moguće pravce razvoja međunarodnog prava. Svako od odabranih pitanja ima svoje mesto i značaj sa stanovišta doktrine, ali isto tako i prakse.

Knjiga je namenjena svima onima koje zanimaju međunarodni odnosi i savremeno međunarodno pravo, u prvom redu naučnim radnicima i ljudima iz prakse. Ona će naročito biti od koristi studentima poslediplomskih studija koji će u njoj pronaći dovoljno informacija, inspiracija i putokaza za svoje usavršavanje.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Pilotska knjiga: Vodič kroz osnovnu školu letenja

Pilotska knjiga: Vodič kroz osnovnu školu letenja

Šivenje za neupućene

Šivenje za neupućene

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272