Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Primenjena mrežna sigurnost

Zaštita i sigurnost Zaštita i sigurnost

Primenjena mrežna sigurnost

Autor: Arthur Salmon, Warun Levesque, Michael McLafferty
Broj strana: 350
ISBN broj: 9781786466273
Izdavač: PACKT PUBLISHING PACKT PUBLISHING
Godina izdanja: 2017.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Predlog za prevod

 

Šta ćete naučiti 

- Upotrebu SETa za kloniranje veb stranica uključujući i stranicu za prijavljivanje

- Razumevanje koncepta razbijanja Wi-Fi mreže i upotreba PCAP fajla za preuzimanje lozinki

- Napade pomoću USBa kao injektora korisnih podataka

- Upoznavanje sa procesom napada trojanca

- Upotreba Shodana za identifikovanje honeypota, piratskih pristupnih tačaka, ranjivih veb kamera i drugih zloupotreba u bazi podataka

- Istraživanje različitih alata za testiranje i proveru neprobojnosti bežične mreže

- Kreiranje „zlog blizanca“ za presretanje mrežnog saobraćaja

- Identifikovanje ljudskih obrazaca u mrežnim napadima

Opis knjige

Računarske mreže rastu veoma brzo i najizazovniji faktor sa kojim se suočavaju organizacije je bezbednost mreže. Provala mreže se više ne smatra genijalnim činom, pa je veoma važno da imate stručnost u obezbeđivanju mreže.

Ova knjiga započinje prikazom kako da identifikujete zlonamerna ponašanja na mreži i poboljšate bezbednost bežične mreže. Naučićemo vas šta je prisluškivanje mreže i koji su alati povezani sa tim i kako da skenirate ranjive bežične mreže. Zatim ćemo vam pokazati kako napadači sakrivaju korisne podatke i zaobilaze antivirus žrtve.

Osim toga, naučićemo vas kako da lažirate IP/MAC adresu i izvršite napad SQL injektiranja i sprečite ga na vašem veb sajtu. Kreiraćemo „zlog blizanca“ i prikazaćemo vam kako da presretate mrežni saobraćaj. Kasnije, upoznaćete se sa sistemima Shodan i Intrusion Detection i istražićete funkcije i alate koji su sa njima povezani. Pri kraju knjige predstavićemo vam alate kao što su Yardstick, Ubertooth, Wifi Pineapple i Alfa koji se koriste za testiranje i praćenje neprobojnosti bežične mreže.

Ova knjiga će vam predstaviti alate i platformu za etičko hakerisanje vaše sopstvene mreže bez obzira da li je ona poslovna ili vaša lična kućna bežična mreža.

Autori

Arthur Salmon

Arthur Salmon je vodeći profesionalac bezbednosti mreže u Rex Technology Servicesu, u Las Vegasu. On je direktor programa državnog koledža, za njihov program bezbednosti. Arthur ima diplomu magistra za mrežni i komunikacioni menadžment sa fokusom na bezbednost. Takođe završava svoju doktorsku disertaciju za informacione bezbednosti. On ima preko 80 IT sertifikata, uključujući VMware VCP, Cisco CCNP:RnS/CCDP i brojne CCNA-ove (RnS, bezbednost, projektovanje, glasovna i video saradnja i tako dalje). Takođe ima i druge sertifikate kao što su Microsoft, CompTIA, Juniper, Six Sigma, EMC, ISC2, Encase i tako dalje. Trenutno, čeka rezultate svojih ispita za ISC2 CISSP, CEH i sudsku medicinu. Radio je u IT sektoru više od 15 godina. Trenutno radi na pisanju novih knjiga, članaka i drugog materijala za podučavanje.

Warun Levesque

Warun Levesque je radio za različita preduzeća i projekte u poslednjih pet godina u informacionim tehnologijama i bezbednosti mreže. Svoj akademski put je započeo 2011. godine, gde se fokusirao na razvoj mobilnih aplikacija i programiranje veb aplikacija. Tokom ovog perioda radio je na razvoju mnogih vodiča i obrazovnih resursa saradnjom u zajednici programera. Warun je takođe prihvatio razne ugovore uključujući i jedan od velike IT korporacije, za obezbeđivanje tehničke podrške i doprineo je postavljanju mreže i pomagao je preduzećima širom zemlje. U proteklih nekoliko godina je preuzeo ulogu konsultanta u različitim kompanijama, uključujući i institucionalnu podršku za obuku o bezbednost mreže. Takođe je jedan od osnivača zajednice etičkih hakera, gde nastavlja da uči i razvija svoju veštinu kao i vodiče za napad, odbranu i ublažavanje u sajber bezbednosti.

Michael McLafferty

Michael McLafferty istražuje sajber bezbednost i primenjeno etičko hakovanje više od 6 godina. Zainteresovanost za sajber bezbednost javila mu se 2010. godine. Tada je kreirao skriptove za optimizaciju pretraživača za razna mala preduzeća. Njegovi klijenti su ga takođe zamolili da obezbedi njihove veb sajtove, što je i dovelo do toga da pronađe svoju strast u sajber bezbednosti umesto u optimizaciji pretraživača. 2012. godine je postao privatni konsultant za sajber bezbednost i za pojedince i za mala preduzeća. Obezbedio je savete vezane za bezbednost mreže i držao je obuke za pojedince i zaposlene. Takođe je plaćeni istraživač sajber bezbednosti, i sponzorišu ga lokalna preduzeća da bi napredovao u metodama bezbednosti i primenio znanje. On je takođe i suosnivač otvorenog društva etičkih hakera koji se sastaju nedeljno da bi razgovarali o primeni novih veština na polju bezbednosti mreže. Oni imaju potpun pristup kako laboratoriji tako i najnovijoj opremi, za razvijanje novih metoda za obezbeđivanje mreže. Takođe, on je i pronalazač. On i njegov poslovni partner imaju patente na čekanju, a radi se o alatkama i softveru za bezbednost mreže. Sa velikom strašću oni nastavljaju svoja istraživanja. Veoma je posvećen menjanju postojećih i postavljanju novih standarda u svetu bezbednosti. Po njegovim rečima, sa ovim nivoom saradnje čvrsto veruje da će u tome i uspeti.

Tabela sadržaja

Poglavlje 1: Uvod u sigurnost mreže

Poglavlje 2: Prisluškivanje mreže

Poglavlje 3: Kako da provalite Wi-Fi lozinke

Poglavlje 4: Kreiranje RATa pomoću Msfvenoma

Poglavlje 5: Veil radni okvir

Poglavlje 6: Alati za društveni inženjering i iskorišćavanje pretraživača

Poglavlje 7: Napredni napadi mreže

Poglavlje 8: Prosleđivanje i provala heša

Poglavlje 9: SQL Injection

Poglavlje 10: Scapy

Poglavlje 11: Iskorišćavanje veb aplikacije

Poglavlje 12: “Zli blizanci” i prevare

Poglavlje 13: Injektabilni uređaji

Poglavlje 14: Internet of Things

Poglavlje 15: Sistemi detekcije

Poglavlje 16: Advance Wireless Security Lab Using the Wi-Fi Pineapple Nano/Tetra

Poglavlje 17: Sigurnost od napada i lov na pretnje

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena:
2200.00 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena:
2100.00 rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272
 
     
z