Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Atlas svemira

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Atlas svemira

Autor: Đanluka Rancini
Broj strana: 216
ISBN broj: 978-86-7804-129-7
Izdavač: Mono & Manjana Mono & Manjana
Godina izdanja: 2010.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Astronomija je, nakon izuzetnog razvitka koji je doživela u poslednja četiri veka, novi milenijum dočekala u fazi naročito bogatoj otkrićima. Ovaj veliki ilustrovani vodič prelazi krupnim koracima istoriju astronomije, od kada je Galilej, početkom XVII veka, uperio ka nebu svoj durbin do dan-danas.

Kroz tri celine italijanski astrofizičar Đanluka Rancini predstavlja odličan uvod u svet astronomije, astrofizike i kosmologije.

U uvodnom delu čitalac će pronaći sve o Sunčevom sistemu, Suncu, Zemlji i planetama, kao i osnovne pojmove za razumevanje astronomije. Autor navodi i značajna istraživanja nebeskih tela i pojava kao i rezultate najuspešnijih potraga za životom u Sunčevom sistemu.

Izlazeći iz Sunčevog sistema Rancini u drugom delu atlasa uoznaje čitaoca sa udaljenim oblastima kosmosa, zvezdama i galaksijama. Korak po korak prelazi istoriju astronomije, stvaranja sazvežđa, nastanak zvezda, osnovne postavke kosmologije objašnjavajući i složenije fenomene poput crne rupe i sl.
 
Treći deo je rezervisan za objašnjenja osnova posmatranja u kratki prikaz instrumenata za posmatranje. Uz pomoć mapa autor daje sliku neba, svih sazvežđa kao i korisne informacije o tome kada i kako možete razaznati glavne zvezda pomoću kojih se određuje položaj sazvežđa na nebu.

Bogato ilustrovan Atlas svemira je vodič velikog formata koji će biti zanimljiv širokoj čitalačkoj publici bez obzira na uzrast, od osnovaca do studenata, od onih koji žele da nauče osnove astronomije do onih koje zanimaju detaljniji podaci iz oblasti astronomije, astrofizike i kosmologije.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Grci

Grci

Izabrani radovi T. V. Spiveta

Izabrani radovi T. V. Spiveta

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272