Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
AutoCAD Mechanical 2011

Preuzmite KOD   Preuzmite KÔD
Preuzmite poglavlje   Preuzmite poglavlje

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

AutoCAD Mechanical 2011

Autor: Duško Letić, Branko Davidović i Eleonora Desnica
Broj strana: 448
ISBN broj: 9788673104836
Izdavač: Kompjuter biblioteka Kompjuter biblioteka
Godina izdanja: 2011.
Kataloški broj: 463.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Osnovno o knjizi

U knjizi se jednostavno na algoritamskim osnovama objašnjava efikasan način konstruisanja u mašinstvu uz korišćenje mašinskih delova definisanih standardima ISO, DIN, ANSI i GOST. San inženjera projektanta i konstruktora jeste da na radnom mestu ima sve što mu je potrebno za ovaj složeni inventivni posao. Konstruktorima je danas dostupno niz praktičnih i teorijskih podataka u elektronskom obliku, bez potrebe da mnogo koriste knjige, priručnike, tablice i sl. To se posebno odnosi na standardne delove i svojstva mašinskih elemenata i materijala. To je danas moguće posredstvom Autodeskovog Inventor-a i Mechanical Desktop-a, AutoCAD-a ili AutoCAD Mechanical-a.

Govoriti o mašinskim elementima i konstruisanju iziskivalo bi pisanje višetomnog obima knjiga. Ovaj problem bi se u tom slučaju multiplicirao jer je potrebno, pored klasične metodologije konstruisanja objasniti i njenu integraciju sa adekvatnim kompjuterskim metodama. Iz tih razloga, u koncepciji knjige, data su odabrana poglavlja, tj. ogledi iz pojedinih područja 2D konstruisanja (putem crtanja) i proračuna komponovanih delova, bez pretenzija na opširnost. Stručno područje ove koncepcije, i u klasičnom i u kompjuterskom pristupu, stalno se proširuje novim saznanjima i rezultatima kompjuterskih i drugih tehnologija. Zbog toga se mogu u okviru prvog nivoa obrazovanja obraditi samo bitna područja orijentisana prema samim ciljevima plana i programa akreditovanim u pojedinim predmetima obrazovanja. Priča, svakako, nije završena jer pravo konstruisanje podrazumena modeliranje trodimenzionalnih objekata i njihovu analizu pre izrade i eksploatacije, što su teme posebnih referenci. Mnoge interesantne teme nisu obrađene u knjizi i korisniku ovog tutorijala ostaje svojevrsni istaživački rad na ispitivanju mogućnosti ovog visoko sofisticiranog CAD/CAE programskog paketa. Dalja nadogradnja tih saznanja mora se izvesti u praktičnim uslovima, rešavanjem i validacijom konkretnih problema konstruisanja.

Obrazovanje na ovaj način može biti vrlo fleksibilno. Potrebna predznanja korisnika odnose se na solidno poznavanje konstruisanja u AutoCAD okruženju i, svakako, najvažnije je poznavanje osnovnih principa elemenata konstrukcija, otpornosti materijala, mehanike, mašinskih materijala i sl. Korisniku se skreće pažnja na niz referenci iz oblasti klasičnog i kompjuterski podržanog konstruisanja. Literatura iz elemenata konstrukcija i sl. navedena je na kraju knjige.

Kratak sadržaj

1. KOMPJUTERSKO PROJEKTOVANJE I KONSTRUISANJE
2. RAD U MAŠINSKOJ STRUKTURI OBJEKATA
3. KREIRANJE CRTEŽA
4. KOTIRANJE SA PROPISIVANJEM TOLERANCIJA
5. MAŠINSKI MATERIJALI
6. KONSTRUISANJE ROTACIONIH MAŠINSKIH DELOVA
7. KONSTRUISANJE ZAVRTANJSKIH VEZA
8. ZAVARENI SPOJEVI
9. STANDARDNI PROFILI I ZAKOVICA
10. OSOVINICE I OPRUGE    
11. KOTRLJAJNI I KLIZNI LEŽAJI
12. MAZALICE
13. LANČANI I KAIŠNI PRENOS
14. ZAVRTANJSKE VEZE KRUTIH SPOJNICA
15. SASTAVNICE I BAZE PODATAKA
16. PRORAČUN OPTEREĆENJA VRATILA I OSOVINA
17. ANALIZA NAPONA I DEFORMACIJE PRIMENOM MKE
18. PRORAČUN BREGASTIH MEHANIZAMA
19. GRAFIČKE KOMUNIKACIJE I MREŽNA PODRŠKA KONSTRUISANJU
PRILOZI
BIBLIOGRAFIJA
Indeksi referentnih pojmova

PREUZMITE KOD

U knjizi je odštampano da se isporučuje i CD sa izvornim kodom.

Zbog veoma malog fajla, odustali smo od ideje da uz knjigu objavimo i CD i time smanjili prodajnu cenu.

Izvorni kod možete preuzeti sa našeg sajta, besplatno.

Kliknite> Preuzmite kod ispod Google+1 dugmeta.

 

Komentari

• Marjan
Kako preuzeti kod knjige? Kliknite: http://knjige.kombib.rs/preuzimanje/kod/AUTOCADMECHANICAL2011.rar

• Poruka namenja za Nikola Markovski
Jas ja kupiv knigava vo Makedonija,,odi na kupikniga.mk

• MILENKO GREBENAR
DA JE KOJIM SLUČAJEM JOŠ ŽIV -KARLO MARKS I FRIDRIH ENGELS -VAŠA KUĆA BI SVU SVOJU PROIZVODNJU PRODALA NJIMA.POZDRAV OD DIP. ING. MAŠ. GREBENAR MILENKA MOB.065 706149-BANJALUKA

• Topic Nikola
Kada sam video da je Dusko Letic jedan od autora odusevio sam se. Imam njegovu Inzenjersku grafiku za AutoCAD i prezadovoljan sam. Sve je tako lako i jasno. Veliki plus za ovo izdanje. Pozdrav iz Zrenjanina!

• Dalibor Damjanac
Sve pohvale Kombibu za knjigu, velika stvar za mašince.
MOLBA REDAKCIJI: knjiga iz ANSYS-a bi takođe veoma mnogo značila inženjerima koji se bave MKE metodom. Ima nas dosta kojima bi takva stvar znatno olakšala posao.

• srecko jovanovic
Dok citam i prakticno primenjujem AutoCAD zahvaljujuci vama imam osecaj neverovatne srece
SAMO NAPRED

• Alen Jahić
Izvrsna knjiga, i nadam se da će izaći do sajma u Beogradu.Takođe trebalo bi već nešto novo i za Inventor, jer od Invenrora R11 nije se ništa novo pojavilo,zatim Simens NX je isto jako moćan softver,a na našim prostorima(EX YU)nema nikakve literature, pa eto za ljude u KOMPIJUTER BIBLIOTECI koji odlučuju o izboru novih naslova da o tome razmisle.

• Vladan Vučurović
Dobra knjiga od dobrog druga za inženjera iz komšiluka (Crna Gora)...

• Nebojša Nikolić
Živeo AutoCAD i naravno kombib.

• Markovski Nikola
Ovo je prava stvar za nas masince.Lako vama koji ste iz Srbije knjiga vam je dostupna.Kod nas u Mkedoniji to nema.Molim vas kako bi mogao da platim knigu i da je dobijem.Molim vas do sada sam ovo pitanje postavio nekoliko puta ali namam odgovora.

• Nenad Jovanovic
Ja kao masinac mogu reci da je Program ekstra ne bi se bunio da mi poklonite knjigu :-))

• Miljan Mijovic
Samo nastavite sa ovakvom praksom. Olaksavate nam pracenje svetskih trendova.

• Boris Pravilović
Nejbolji program za tehničko crtanje i konstruisanje. Pogodan i za studente, projektante, inženjere i arhitekte... Jednostavno rečeno biblija za savremenog profesionalca u IT, i mašinstvu!

• Milan Nedeljković
AutoCAD Mechanical-za masinstvo.

• Igor Paporovic
Program za praktičnu primenu, ali koji pravom znalcu omogucava kreiranje rada na nivou umetnosti, diveći se iznova elementima koji su tako prozaični.

• Jovica Stojanovic
Jedan od najboljih programa za tehnicko crtanje i modeliranje. Svaki inzenjer tehnickih nauka bi trebao da zna da ga koristi. Olaksava izradu tehnicke dokumentacije uz primenu raznih standarda.

• Goran Zivanovic
AutoCAD za nas u struci (gradjevina, masinstvo, arhitektura...)je postao svakodnevnica,potreba, nesto bez cega se ne moze. Kao za osnovce Bukvar to je za ljude koji se bave ovom delatnoscu AutoCAD. Verujem da ce i ovo delo pleniti svojim kvalitetom a takodje i pomoci mnogim korisnicima pri obavljanju svojih svakodnevnih poslovnih aktivnosti i obaveza.

• Dragica Vukomanovic
Izuzetno korisna stvar za mlade ljude da unaprede znanje na racunarima, bez kojeg im nema ni napredovanja na poslovnom planu u buducnosti!

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Autodesk VIZ 2005

Autodesk VIZ 2005

Popust cena:
800.00 rsd

AutoCAD Architecture 2008 Osnove

AutoCAD Architecture 2008 Osnove

Popust cena:
530.00 rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272