Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Bobu bob - dalmatinski gurmaski herbarij

Kuvari, hrana i piće Kuvari, hrana i piće

Bobu bob - dalmatinski gurmaski herbarij

Autor: Živko Skračić
Broj strana: 171
ISBN broj: 978-86-7346-808-2
Izdavač: Dereta Dereta
Godina izdanja: 2011.

Pregleda (30 dana / ukupno): 23 / 1667

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
648 rsd 600 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Prvo pecivo pripremano je u mlađem kamenom dobu. Egipćani su poznavali tehnologiju spremanja kiselih testa, kao i vina i piva. Antički Grci izmislili su bevandu, dok su Rimljani masovno otvarali pekare. Na vizantijskom dvoru najveća poslastica bio je beli pšenični hleb. Špagete su konzumirali i u njima uživali prvo Kinezi.

Ovo nije knjiga o kulinarskim veštinama ovih naroda, međutim, ona govori o dobro poznatim jelima i hranljivim sastojcima u kojima smo svi uživali. Mirisi i ukusi dalmatinsko-mediteranske kuhinje su nam odavno poznati, a u gurmanskom herbarijumu Živka Skračića na duhovit i lucidan način opisani.

Uživanje u gurmanlucima je odlika ljudskog roda koju uspešno održavamo kroz vekove.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Bračna kuhinja - Slavica Mandić, Igor Mandić

Bračna kuhinja - Slavica Mandić, Igor Mandić

Kuhinje sveta za neupućene

Kuhinje sveta za neupućene

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272