Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Bobu bob - dalmatinski gurmaski herbarij

Kuvari, hrana i piće Kuvari, hrana i piće

Bobu bob - dalmatinski gurmaski herbarij

Autor: Živko Skračić
Broj strana: 171
ISBN broj: 978-86-7346-808-2
Izdavač: Dereta Dereta
Godina izdanja: 2011.

Pregleda (30 dana / ukupno): 9 / 1837

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
648 rsd 600 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Prvo pecivo pripremano je u mlađem kamenom dobu. Egipćani su poznavali tehnologiju spremanja kiselih testa, kao i vina i piva. Antički Grci izmislili su bevandu, dok su Rimljani masovno otvarali pekare. Na vizantijskom dvoru najveća poslastica bio je beli pšenični hleb. Špagete su konzumirali i u njima uživali prvo Kinezi.

Ovo nije knjiga o kulinarskim veštinama ovih naroda, međutim, ona govori o dobro poznatim jelima i hranljivim sastojcima u kojima smo svi uživali. Mirisi i ukusi dalmatinsko-mediteranske kuhinje su nam odavno poznati, a u gurmanskom herbarijumu Živka Skračića na duhovit i lucidan način opisani.

Uživanje u gurmanlucima je odlika ljudskog roda koju uspešno održavamo kroz vekove.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Vitka kučka

Vitka kučka

Bebin kuvar zdrave hrane

Bebin kuvar zdrave hrane

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272