Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Bog u svakom kamenu

Roman Roman

Bog u svakom kamenu

Autor: Kamila Šamsi
Broj strana: 352
ISBN broj: 978-86-521-1803-8
Izdavač: Laguna Laguna
Godina izdanja: 2015.

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 782

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Jul 1914. Mlada Engleskinja Vivijan Spenser bavi se arheološkim iskopavanjima u planinama nekadašnje Persije, okružena smokvama i čempresima. Uskoro će otkriti Zevsov hram, poziv na avanturu i ljubavni zanos. Hiljadama kilometara odatle Kajum Gul, dvadesetogodišnji Patan, uči o bratstvu i lojalnosti u Britanskoj indijskoj vojsci.

 

Jul 1915. Kajum Gul se vraća kući pošto je izgubio oko na Ipru. Dok Viv bude pratila tajanstveni trag svog voljenog, u vozu za Pešavar srešće Kajuma. Petnaest godina kasnije, u Ulici pripovedača, u jeku svirepih borbi za slobodu, kada ih drevni artefakt i tajanstvena žena zelenih očiju ponovo spoje, setiće se susreta iz voza.

 

Ova snažna priča o prijateljstvu, nepravdi, ljubavi i izdaji nosi nas širom sveta, u pala i osvojena carstava, podsećajući nas da svi imamo svoje mesto u haosu istorije i da ono što je izgubljeno ne mora biti zaboravljeno.

 

„Divno podsećanje na prošlost, potresna priča o ljubavi i izdaji, velikodušnosti i svireposti, nadi i nepravdi i mnoštvo likova iz ovog romana koje nećete zaboraviti svakako potvrđuju visoko mesto Kamile Šamsi u britanskoj književnosti.“ Times

 

„Retko koji pisac može da prenese čitaoce na neko drugo mesto i u neko drugo vreme za samo nekoliko stranica. Svojim upečatljivim stilom Kamila Šamsi postiže upravo to.“ Independent on Sunday

 

„Strastveni junaci, individualisti, koje istorija spaja i menja kao akvarel nijanse.“ Independent

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Devet

Devet

Izlet na pučinu

Izlet na pučinu

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272