Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Born to Run

Memoari Memoari

Born to Run

Autor: Brus Springstin
Broj strana: 620
ISBN broj: 978-86-521-2630-9
Izdavač: Laguna Laguna
Godina izdanja: 2017.

Pregleda (30 dana / ukupno): 21 / 696

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Naslov originala: Born to Run / Bruce Springsteen

 

Čudno je pisati o sebi... Ipak, u ovakvom poduhvatu, pisac daje jedno obećanje: da će čitaocu razotkriti svoje misli. To sam pokušao da uradim na ovim stranicama.

Brus Springstin i I strit bend nastupili su 2009. u poluvremenu Superboula. Ovo iskustvo bilo je toliko inspirativno da je odlučio da piše o tome. Tokom narednih sedam godina posvetio se ispisivanju priče o svom životu, unoseći u nju iskrenost, humor i posebnost, kojima odišu i njegove pesme.

 

On opisuje odrastanje u katoličkoj sredini gradića Frihold u Nju Džerziju, sazrevanje uz poeziju, opasnosti i mračne misli koje su ispunjavale njegovu maštu, sve do trenutka koji on naziva „Veliki prasak“, kada je video prvi nastup Elvisa Preslija u emisiji Eda Salivena. Priseća se svog poriva da postane muzičar, klupske scene Nju Džerzija i uspona I strit benda. Razoružavajuće iskreno, Springstin prvi put saopštava priču o ličnim mukama koje su nadahnule njegova najbolja ostvarenja i pokazuje nam zašto pesma „Born to Run“ otkriva više nego što smo to ranije mislili.

 

Mnogo više od ispovesti legendarne rok zvezde, ovo je knjiga za svakoga ko je nekada poželeo da se krsti u svetoj vodi rokenrola. Bar u dva segmenta zalazi dublje od mnogih drugih pisaca memoara. Prvi je odnos sa problematičnim ocem i pokušaj izmirenja s njim, a drugi iskreno svedočenje o decenijama borbe sa depresijom i anksioznošću.

 

„Knjiga je poput Springstinovog koncerta: duga, ekstatična, iscrpna, prepuna uspona i padova.“ The New York Times

 

„U ovim podsticajnim sećanjima, Bos skida zavesu sa mašinerije koja stvara mitove… Tu su zanimljivi likovi, neprijatni detalji i poenta nakon svake kulminacije u priči.“ The Los Angeles Review of Books

 

 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

33 pitanja - 12 odgovora

33 pitanja - 12 odgovora

Žan Pol Mara

Žan Pol Mara

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272