Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
JavaScript projektni obrasci, prevod drugog izdanja

Preuzmite poglavlje   Preuzmite poglavlje

JavaScript JavaScript

JavaScript projektni obrasci, prevod drugog izdanja

Autor: Addy Osmani
Broj strana: 296
ISBN broj: 9788673105925
Izdavač: Kompjuter biblioteka Kompjuter biblioteka
Godina izdanja: 2023.
Kataloški broj: 569.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
Cena: 2420 rsd Vi plaćate: 1930 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa (osim za knjige u pretplati)
• Plaćanje kuriru

 

Želite li da vaš JavaScript kod bude lep, strukturiran i lako održiv? Želite li da koristite najnovije projektne obrasce koji će vašem kodu dati efikasnost i čistoću? Ako želite da ostanete korak ispred u svetu veb razvoja, drugo izdanje knjige „JavaScript projektni obrasci“ je pravi izbor za vas.

O knjizi: U ovom ažuriranom izdanju, autor Addy Osmani vodi vas kroz primenu modernih projektnih obrazaca u JavaScriptu i Reactu. Otkrijte kako koristiti module, miksine, obrasce observer i mediator, kao i kako optimizovati performanse i renderovanje vaših aplikacija. Upoznajte se sa arhitektonskim obrascima kao što su MVC, MVP i MVVM i saznajte kako oni mogu unaprediti vaše veb aplikacije.

Naučite o:

 • Arhitektonskim obrascima za optimalnu strukturu vaših aplikacija
 • Preko 20 projektnih obrazaca u JavaScriptu i Reactu
 • Kreacionim, strukturalnim i bihevioralnim obrascima
 • Osnovama performansi, dinamičkim uvozima i deljenju koda
 • Savremenim tehnikama renderovanja i mnogim drugim temama

O autoru: Addy Osmani je inženjerski lider u kompaniji „Google“, gde vodi timove posvećene unapređenju Chrome programerskog iskustva. Njegov rad je usmeren na to da veb postane brži i lakši za razvoj.

Preporuke:

 • „Addyjeva knjiga pruža praktičan uvid u osnovne koncepte koji su korisni za svakog programera. Ova knjiga je must-read za sve koji žele da unaprede svoje veštine u JavaScriptu.“ - Sara Drasner, direktor inženjeringa u „Googleu“
 • „Addy Osmani nas ponovo oduševljava svojim sveobuhvatnim pristupom JavaScriptu. Ovo izdanje je dragulj u svetu programiranja.“ - Stoyan Stefanov, inženjer na WebPageTest.org i autor knjige „JavaScript obrasci“

Moguća pitanja i odgovori:

 1. Kako se projektni obrasci iz ove knjige mogu primeniti u stvarnim projektima?

  • Projektne obrasce iz knjige možete primeniti u stvarnim projektima tako što ćete prvo razumeti osnovne koncepte svakog obrasca, a zatim analizirati potrebe vašeg projekta. Na primer, ako radite na velikoj veb aplikaciji koja zahteva modularnost, možete primeniti module i miksine. Ako radite na aplikaciji koja zahteva dinamičko ažuriranje podataka, obrasci kao što su observer i mediator mogu biti korisni. Ključ je u tome da prepoznate potrebe vašeg projekta i odaberete odgovarajuće obrasce koji će vam pomoći da postignete željenu funkcionalnost i strukturu.
 2. Kako knjiga pristupa temi performansi u JavaScriptu i Reactu?

  • Knjiga pristupa temi performansi tako što se fokusira na najbolje prakse i tehnike koje omogućavaju brže izvršavanje koda i bolje korisničko iskustvo. To uključuje teme kao što su dinamički uvozi, deljenje koda, optimizacija renderovanja i korišćenje modernih JavaScript i React tehnika. Posebna pažnja je posvećena pristupima kao što su renderovanje na strani servera i "ostrvska" arhitektura, koji omogućavaju brže učitavanje stranica i bolju interaktivnost.
 3. Koje su glavne razlike između prvog i drugog izdanja knjige „JavaScript projektni obrasci“?

  • Drugo izdanje knjige „JavaScript projektni obrasci“ donosi ažurirane informacije i pristupe koji odražavaju najnovije trendove i tehnologije u svetu JavaScripta i Reacta. Osim osnovnih projektnih obrazaca koji su obrađeni u prvom izdanju, novo izdanje uvodi i nove obrasce, moderne tehnike i savete za optimizaciju performansi. Takođe, knjiga sada pokriva i savremene React obrasce kao što su Hooks i komponente višeg reda (HOC-ove), pružajući čitaocima sveobuhvatno razumevanje kako da pišu efikasan i održiv kod u današnjem dinamičnom veb razvojnom okruženju.
 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Naučite TypeScript prevod drugog izdanja

Naučite TypeScript prevod drugog izdanja

Popust cena:
2200.00 rsd

React i React Native: Izgradnja međuplatformskih JavaScript aplikacija

React i React Native: Izgradnja međuplatformskih JavaScript aplikacija

Popust cena:
2550.00 rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272