Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Kišni psi

Domaći roman Domaći roman

Kišni psi

Autor: Dejan Stojiljković
Broj strana: 221
ISBN broj: 978-86-521-1927-1
Izdavač: Laguna Laguna
Godina izdanja: 2015.

Pregleda (30 dana / ukupno): 24 / 1621

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Iz pera jednog od najčitanijih savremenih srpskih pripovedača dolazi knjiga tematski različitih pripovesti, u vremenskoj elipsi od skoro jednog veka, kroz koje promiču poznati i nepoznati likovi, pletu se sudbine, otkrivaju tajne, rađa se i umire...

Budite svedoci susreta Ive Andrića i Nemanje Lukića (glavnog junaka romana Konstantinovo raskršće) u priči na osnovu koje je nastao roman Kainov ožiljak. Pohodite ukleti pružni prelaz gde duh mrtve devojčice čeka svog ubicu. Pratite četu vojnika kako na granici sa Kosovom budi usnulo zlo. Otkrijte tajni život Danila Kiša, pisca, lektora za francuski jezik i ubice vampira. Saznajte kako su proticali beogradski dani Gavrila Principa, ko je i zašto odlučio da baš on ubije Franca Ferdinanda. Zavirite kroz vremenski procep u Srbiju čiji je glavni grad Niš i kojom vlada vojna hunta, gde su čuda ponekad moguća a kišni psi zavijaju u noći.

Od Beograda koji opsedaju Austrougari, preko berlinskih bulevara i planina na kojima žive demoni, do apokaliptične vizije Srbije u bliskoj budućnosti, ova knjiga-mozaik odvešće vas na putovanje kroz fantazmagorične svetove u kojima se susreću istorija i mašta.

Dejan Stojiljković (1976), prozaista, dramski pisac i strip scenarista, objavio je prozne zbirke “Leva strana druma” (2007) i “Low Life” (2008) kao i romane “Konstantinovo raskršće”(2009, nagrade “Miloš Crnjanski”, “Zlatni hit-liber RTS-a” i “Svetosavski pečat”) i “Duge noći i crne zastave” (2012). Autor je nekoliko strip-scenarija kao i knjige ogleda o stripu “Kiselo&Slatko” (2011). Prvi je laureat nagrade za strip teoriju “Nikola Mitrović Kokan”. U ediciji “Srbija i komentari” Službenog glasnika koju uređuje akademik Goran Petrović 2012. objavljena mu je knjiga “Živi pokojnik” (zajedno sa etnologom Vesnom Marjanović). Proza mu je prevođena na engleski, ruski, makedonski i grčki.

 

Komentari

• Ivana Zajic
Čudni su putevi naše istorije.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Tvrđava

Tvrđava

Poremećaj

Poremećaj

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272