Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Knjiga krvi

Naučna fantastika Naučna fantastika

Knjiga krvi

Autor: Klajv Barker
Broj strana: 434
ISBN broj: 978-86-7662-119-4
Izdavač: Algoritam Algoritam
Godina izdanja: 2013.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
1566 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Klajv Barker je verovatno najpoznatiji kao kreator serijala Hellraiser, koji je 1987. otpočeo romanom "The Hellbound Heart", da bi završio četvorodelnim filmskim serijalom.Iako nesumnjivo zna kako da uplaši čitaoca, Barker se ne zadržava samo u granicama horora. U romanima kao što su "Weaveworld", "Imajica" i drugi, Barker isporučuje vrhunska dela naučne fantastike.

Pažnju javnosti prvi put je privukao ranih osamdesetih, zbirkama priča iz serijala "Knjige krvi". Potom je sledio prvi roman, "Igra prokletstva", koji je Barkera postavio rame uz rame sa Stivenom Kingom. Tada vodeći pisac horora, King je jednom prilikom izjavio da u Klajvu Barkeru vidi budućnost žanra. Originalnim pristupom – umesto da gradi svoje priče na radnji i zapletu, Barker ih zasniva na čovekovoj prirodi, željama i porivima – on je potvrdio ovakvu i slične pohvale.

Iznenađujuće može delovati činjenica da je deo svog opusa Klajv Barker posvetio dečijoj literaturi u čiji svet je zakoračio 1992. romanom "The Thief of Always", iza kog je sledio animirani projekat Ectokids i serijal Abarat, priča o svetu koji se sastoji od 25 ostrva od kojih svako simbolizuje po jedan sat u toku dana, plus misteriozni dvadeset peti sat. Diznijevi studiji su uložili novac u filmski projekat zasnovan na Abaratu, kao i zabavni park, video-igre i suvenire sa tom tematikom.

Bez obzira na to ko mu je publika ili kojim medijem se koristi (Barker je takođe talentovan slikar), u pitanju je autor koji svoj rad i žanr shvata veoma ozbiljno, i isto to očekuje i od publike. Klajv Barker živi u Los Anđelesu sa kćerkom, četiri psa, pet zlatnih ribica, papagajem, petnaest pacova i nebrojenim gušterima.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Futurista u odstupanju ili Unezverijada

Futurista u odstupanju ili Unezverijada

Merlin - izgubljene godine

Merlin - izgubljene godine

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272