Oblasti, naše knjige

Web design

Java, JavaScript, JScript, Perl

C++ Visual C++ C#

Apple - MAC OS X

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Android

PHP I MYSQL

FULL STACK DEVELOPMENT

Python programiranje

WordPress

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Mašinsko učenje

Access

Animacija

Audio, Multimedia, Video

Baze podataka

Cloud

CSS

Delphi

Digitalna fotografija

Django

E-komerc

ECDL

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Hardver

Internet

Joomla

jQuery

Mreže

MS Office

Obrada teksta

OFFICE 2013

Programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Robotika

Ruby i Ruby on Rails

Sertifikati

SQL Server

Statistika

Tabele

Telekomunikacije

Unix, Linux

Windows

Windows 7

Windows 8

Zaštita i sigurnost

 

Oblasti, drugi izdavači

Alternativna učenja

Antropologija

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Autobiografija

Automobili

Bajke

Biografija

Biološke nauke

Botanika

Dečije knjige

Dizajn

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

Geografija

Geologija

Građevinarstvo

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Psihologija

Publicistika

Putopis

Religija

Roman

Satira

Saveti

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

Strip

Tableti

Tehnologija

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Urbanizam

UX DIZAJN

Zoologija

 

Kuvari, hrana i piće

 

Kuvanje za neupućene

 

Kuvanje za neupućene

Autor: Bryan Miller, Marie Rama
Broj strana: 392
ISBN broj: 86-7555-129-0
Izdavač: Mikro knjiga
Godina izdanja: 2012.
Kataloški broj: 0.

Pregleda (30 dana / ukupno): 16 / 1153

Cena: 1290 RSD

 

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.
• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Dok budete čitali ovu knjigu, saznaćete kako da:
- Pečete na roštilju, u pećnici, dinstate i pržite kao pravi kuvar
- Napravite ukusna i sočna vegetarijanska jela
- Zadivite prijatelje i porodicu ukusnim jelima koja se jednostavno spremaju
- Ispravite greške u kuvanju
- Organizujete kuhinju tako da vam je sve nadohvat ruke
- Koristite kuhinjske aparate i spravice koje imate
- Mešate, merite i menjate sastojke u receptu
- Napravite divnu večeru od onoga što imate u ostavi
- Ne premašite svoj budžet dok kupujete u samoposluzi

Sadržaj
Predgovor
Uvod
Poglavlje 1: Zagrevanje za kuhinju
Poglavlje 2: Šta sve jedan kuvar treba da ima
Poglavlje 3: Barenje, poširanje i kuvanje na pari
Poglavlje 4: Brzo prženje na malo masnoće
Poglavlje 5: Mamina kuhinja: lagano i tiho krčkanje
Poglavlje 6: Pečenje u pećnici i na roštilju
Poglavlje 7: Sosovi
Poglavlje 8: Jaje - neverovatna namirnica
Poglavlje 9: Supe i čorbe
Poglavlje 10: Salate
Poglavlje 11: Pastamanija ili ljubav prema testu
Poglavlje 12: Sve u jednom loncu
Poglavlje 13: Osnovne potrepštine: popis zaliha
Poglavlje 14: Izvrsna jela po razumnim cenama
Poglavlje 15: Sat otkucava... a gosti samo što nisu stigli!
Poglavlje 16: Jelovnik za samce
Poglavlje 17: Deset kulinarskih biblija
Poglavlje 18: Deset saveta da razmišljate kao šef kuhinje
Poglavlje 19: Deset načina da jelo svakog dana dobro izgleda
Dodatak A: Reči koje se najčešće upotrebljavaju u kulinarstvu
Dodatak B: Najčešće zamene nekih sastojaka i ekvivalenti mera
Spisak recepata
Indeks

O autorima
Bryan Miller je bivši ocenjivač restorana, saradnik lista New York Times, koji trenutno piše za Times o ishrani i bavi se novim idejama u restoranima i kuhinjama širom sveta. Napisao je četiri izdanja The New York Times Guide to Restaurants in New York City i koautor je knjiga The Seafood Cookbook, Cuisine Rapide i A Chief's Tale. Dobitnik je prestižne nagrade Jamesa Bearda za životno delo Ko je ko u svetu jela i pića u Americi.
Marie Rama je nezavisni savetnik za ishranu, pića i medije. Radila je kao profesionalni poslastičar i tvorac je recepata za nekoliko prehrambenih kompanija. Pojavljuje se u stotinama televizijskih i radio-emisija širom SAD i Kanade.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

 

Lični kuvar

1. Lični kuvar

Došao sam na ideju da napišem prvi srpski kuvar tradicionalnih jela, dakle, isključivo sa naših prostora, u srpskoj izvedbi, sa domaćim organskim namirnicama.

Cena 1900 RSD

Više o knjizi Više o knjizi

 

Hrono kuhinja

2. Hrono kuhinja

Hrono režim napravio je pravu revoluciju u ishrani ljudi širom sveta. Za razliku od nebrojenih dijeta koje se zasnivaju na svakojakim odricanjima, često vrlo mučnim i nimalo bezazlenim

Cena 1490 RSD

Više o knjizi Više o knjizi

 

Bračna kuhinja - Slavica Mandić, Igor Mandić

3. Bračna kuhinja - Slavica Mandić, Igor Mandić

Slavica i Igor Mandić upoznali su se kad je Igor kao student iz Dalmacije bio podstanar kod Slavičine majke. Ljubav se rodila dok su jedno i drugo učili, u pauzama, uz šporet; Igor je pričao o hrani, a Slavica je fantastično kuvala. Ovih 240 recepata dovoljno je, kažu, za dvadeset i više godina zajedničkog života ako svake nedelje pripremite jedan novi recept.

Cena 1200 RSD

Naša cena 1120 RSD

Više o knjizi Više o knjizi