Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Kvalitativna istraživanja u psihologiji

Psihologija Psihologija

Kvalitativna istraživanja u psihologiji

Autor: Karla Vilig
Broj strana: 526
ISBN broj: 978-86-7102-516-4
Izdavač: Clio Clio
Godina izdanja: 2016.

Pregleda (30 dana / ukupno): 48 / 1044

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Kvalitativni pristup istraživanju predstavlja sve značajniju alternativu tradicionalnoj metodologiji u psihologiji i drugim društvenim naukama. Ova knjiga posvećena je razmatranju osnovnih aspekata kvalitativnog istraživanja – od definisanja epistemološke pozicije, preko formulisanja istraživačkog problema i izbora odgovarajućih metoda prikupljanja i analize podataka, pa do bavljenja važnim pitanjima koja su vezana za etiku i refleksivnost. Pored toga, u knjizi se detaljno izlaže šest popularnih pristupa kvalitativnom istraživanju u psihologiji, identifikuju se prednosti i nedostaci svakog od njih i daju uputstva za pisanje izveštaja o istraživanju. Pisana jednostavnim stilom, uz oslanjanje na veliki broj primera i ilustracija, ova knjiga će posebno biti korisna onima koji nisu dovoljno upoznati sa kvalitativnim metodama istraživanja.

 

Reč je, po mom mišljenju, o najpristupačnijem uvodnom tekstu o kvalitativnom istraživanju, koji čitaoca stavlja u poziciju da "hrabro krene", upusti se u avanturu i istinski uhvati u koštac sa izvođenjem kvalitativnog istraživanja.

Vendi Stejnton Rodžers (Wendy Stainton Rogers), profesorka emerita, Fakultet za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Otvoreni univerzitet, Velika Britanija

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Poznavanje čoveka

Poznavanje čoveka

Lavirint stresa

Lavirint stresa

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272