Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Linda

Triler Triler

Linda

Autor: Lejf G. V. Pešon
Broj strana: 605
ISBN broj: 978-86-521-1913-4
Izdavač: Laguna Laguna
Godina izdanja: 2015.

Pregleda (30 dana / ukupno): 24 / 1134

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Prvi roman u serijalu o Bekstremu, detektivu na osnovu čijeg lika je snimljena istoimena televizijska hit serija

„Zabava u kombinaciji sa realističnim pripovedanjem – teško da postoji išta bolje od ovoga.“ Gefle Dagblad

Usred neuobičajeno toplog leta u Švedskoj, mlada policijska pripravnica pronađena je ubijena. Inspektor Evert Bekstrem je protiv svoje volje poslat iz Stokholma da vodi istragu. Egoističan, tašt i pun predrasuda prema svemu i svačemu, Bekstrem je čovek bez osećaja za dužnost i odgovornost, koji sve druge ljude smatra potpunim imbecilima, a u stanju je da gaji topla osećanja samo prema svojoj zlatnoj ribici i najbližoj flaši pića. Ako žele da razreše ovaj slučaj, izmučeni članovi njegovog tima prinuđeni su da ga zaobilaze u radu i prate oskudne tragove koji su preostali pošto je Bekstrem svojom tvrdoglavošću doveo do toga da se glavni trag ohladi.

 

Pun crnog humora i uzbudljive privlačnosti, a pritom krajnje realističan, Linda je roman koji će upoznati čitaoca sa modernim remek-delom karakterizacije, Evertom Bekstremom, čovekom koga je njegov tvorac opisao kao ’niskog, debelog i primitivnog’. On je bez sumnje nezaobilazan u opisu savremenog policijskog rada.

 

„Fantastično književno umeće iskazano kroz pisanje o jednom običnom ubistvu.“ Eskilstuna-Kuriren (Švedska)

 

„Velika kriminalistička priča, ne zbog broja strana, već zahvaljujući narativnoj energiji i veštini prikazanoj u osvrtima na društvo i ljudski rod.“ Il Sole 24 ORE (Italija)

 

„Lejf G. V. Pešon koristi veoma neposredan stil, lišen suvišnih ukrasa, a njegovi romani pokazuju veoma duboko razumevanje sveta o kojem piše. Surovi realizam njegovih priča ublažen je ironijom i komičnim kvalitetima.“ L"unita" (Italija)

 

„Pešonov novi roman predstavlja pravu poslasticu za čitanje. Kao i obično, dijalozi su vispreni, a proza kipi od piščevog uživanja u pripovedanju.“ Svenska Dagbladet (Švedska)

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Parker Pajn na delu

Parker Pajn na delu

Dvostruka slika

Dvostruka slika

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272