Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Lovci na vetar

Sport Sport

Lovci na vetar

Autor: Dragan Antonijević
Broj strana: 261
ISBN broj: 9788690439522
Izdavač: BOTOMEX BOTOMEX
Godina izdanja: 2015.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
Cena: 825 rsd Vi plaćate: 740 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa (osim za knjige u pretplati)
• Plaćanje kuriru

 

Ova priča je verovatno trebalo da bude napisana mnogo ranije, ali ”bolje ikad nego nikad”. Početa je u rukopisu 1998. godine, za vreme čuvenih restrikcija struje u Beogradu, uz dve sveće i čašu pića, a završava, konačno, tek sada 2008, punih dvadeset godina od mog prvog ”jedrenja”. Nadam se da usput nije puno toga zagubljeno, zaboravljeno i ovde naopako prikazano.

Priča o prve četiri godine moga ”jedrenja” i mornarskog naukovanja, od 1988. do 1991. godine, o jednom vremenu, društvu, generaciji i ponajviše MORU, a na kraju, verovatno ”najboljim godinama naših života”. Može da se čita kao DNEVNIK, PUTOPISNA REPORTAŽA ili neobičan PRIRUČNIK O JEDRENJU I MORE-PLOVSTVU, doživljena i napisana iz dana u dan, u prvom licu i kroz lično iskustvo.

Materijal za rekonstrukciju ispričanog vremena i događaja su video snimci i fotografije sa tih ”jedrenja”, a najviše moja velika ljubav prema tome i iz toga prizvano pamćenje.

Nadam se da će je voleti sami učesnici opisanih događaja, čitati zaljubljenici u more, a možda i neki novi i stari jedriličari. Ovim želim i da se zahvalim svima koji su u priči pomenuti i svima onima koji su mi pomogli, na bilo koji način, da ovu priču ispričam. Oni kojima se učini da nisu u najlepšem svetlu prikazani, ili da im se nisam dovoljno zahvalio, neka praštaju. Trudio sam se da u priči budem objektivan, koliko god je to moguće iz ličnog ugla sećanja i da, ovim, zahvalim, koliko god to bila skromna ”količina” zahvaljivanja.

 

"88-"89-"90-"91 : Split, Brač, Vodnjak veli, Vis, Biševo, Palmižana, Šolta, Murter, Brnjak veliki i mali, Kakan, Ravni Žakan, Lavsa, Dugi otok, Žut, Primošten, Šćedro, Korčula, Mljet, Lastovo, Iž, Ist, Molat, Lošinj, Susak, Unije, Medulin, Olib, Piškera, Kaprije, Kalamaki, Anavisu, Kea, Siros, Paros, Ios, Santorini, Folegandros, Sifnos, Serifos, Hidra, Egina

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Plivanje - Anatomija

Plivanje - Anatomija

Biofizičke osnove ljudskog pokreta

Biofizičke osnove ljudskog pokreta

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272