Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
MicroPython za mikrokontrolere

Python programiranje Python programiranje

MicroPython za mikrokontrolere

Autor: Günter Spanner
Broj strana: 220
ISBN broj: 9788680134383
Izdavač: InfoElektronika InfoElektronika
Godina izdanja: 2022.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

MicroPython za mikrokontrolere

Projekti za Thonny-IDE, uPyCraft-IDE i ESP32

Programski jezik „Python“ je poslednjih godina doživeo ogroman uspon. Ne i manje važno, različiti sistemi sa jednom pločom, kao što je Raspberry Pi, doprineli su njegovoj popularnosti. Ali, upotreba Python-a preovladava i u drugim oblastima, kao što su veštačka inteligencija (AI – Artificial Intelligence) ili mašinsko učenje (ML – Machine Learning). Očigledno je, dakle, da se Python ili „MicroPython“ varijanta koristi za upotrebu i u SoC-ovima (Systems on Chips).

Moćni kontroleri, kao što je ESP32 kompanije Espressif Systems, obezbeđuju odlične performanse, kao i Wi-Fi i Bluetooth funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Zahvaljujući ovim karakteristikama, „scena“ proizvođača se munjevito osvaja. U poređenju sa drugim kontrolerima, ESP32 ima znatno veću fleš i SRAM memoriju, kao i mnogo veću brzinu procesora. Zbog ovih karakteristika, čip nije samo pogodan za klasične C aplikacije, već i za programiranje pomoću MicroPython-a.

U ovoj knjizi je predstavljena primena savremenih sistema sa jednim čipom. Pored tehničke pozadine, fokus je na samom MycroPython-u. Nakon uvoda u jezik, naučene veštine programiranja odmah se primenjuju u praksi. Individualni projekti su pogodni za upotrebu u laboratoriji, ali i za svakodnevnu primenu. Dakle, pored stvarnog efekta učenja, fokus je i na užitku izrade kompletnih i korisnih uređaja. Korišćenjem laboratorijskih matičnih ploča, električna kola svih vrsta mogu se realizovati uz malo truda, pri čemu testiranje i debagovanje grešaka stopostotno kućnih projekata postaje poučno zadovoljstvo.

Različite primene, kao što su meteorološke stanice, digitalni voltmetri, ultrazvučni daljinomeri, čitači RFID kartica ili generatori funkcija, čine predstavljene projekte idealno pogodnim za praktične kurseve ili predmet i studijski rad u prirodnim naukama, ili na časovima nauke i tehnologije.

Autor:

Günter Spanner

Autor je već više od 25 godina aktivan u oblasti razvoja elektronike i upravljanja tehnologijom za razne velike korporacije.

Pored svog rada kao predavač, uspešno je objavljivao tehničke članke i knjige na temu elektronike, mikrokontrolera i senzorske tehnologije, kao i kurseve i pakete učenja. Štaviše, poznat je široj publici zahvaljujući priznatim specijalističkim predavanjima i vebinarima.

 

 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Uvod u Python, automatizovanje dosadnih poslova

Uvod u Python, automatizovanje dosadnih poslova

Popust cena:
1930.00 rsd

Django 3 kroz primere, prevod III izdanja

Django 3 kroz primere, prevod III izdanja

Popust cena:
2280.00 rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272