Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Mikrokosmosi

Pripovetke Pripovetke

Mikrokosmosi

Autor: Klaudio Magris
Broj strana: 232
ISBN broj: 978-86-86933-46-1
Izdavač: Arhipelag Arhipelag
Godina izdanja: 2010.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Trst kao magično i težišno mesto ove knjige koja se potom širi na ceo Mediteran donoseći nam uzbudljive, pronicljive i zanosne priče iz istorije i života, iz literature i iskustva, iz mediteranskih legendi i slojeva pamćenja. U ovoj knjizi Klaudio Magris se pokazuje kao jedinstven i neponovljiv hroničar i pripovedač Mediterana.

U devet vrhunski napisanih novela, punih mudrosti i uzbudljivosti, retkih saznanja i autentičnih iskustava, Magris polazi od malih, svedenih i gotovo intimnih prostora da bi potom širio opseg pripovedanja i u prostoru i u vremenu. Zahvaljujući takvom majstorskom postupku, u knjizi Mikrokosmosi dobijamo povesti čitavog Mediterana i prostora koji su njegovo zaleđe. Devet novela u knjizi Mikrokosmosi mogu se čitati i kao jedinstven roman o jednom gradu, o jednom moru i ljudima koji su s tim gradom i s tim morem dolazili u vezu.

Mikrokosmosi su možda najzanimljivija i najuzbudljivija knjiga o Mediteranu. U ovoj knjizi možemo beskrajno uživati, ali u njoj možemo i mnogo saznati o mediteranskim gradovima i ostrvima, ljudima i mitovima ili se podsetiti na mitska mesta Meduterana.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Learning Cyrillic

Learning Cyrillic

Aleksandrida

Aleksandrida

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272