Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
MOĆ KOMUNIKACIJA

Sociologija Sociologija

MOĆ KOMUNIKACIJA

Autor: Manuel Kastels
Broj strana: 664
ISBN broj: 978-86-7102-448-8
Izdavač: Clio Clio
Godina izdanja: 2015.

Pregleda (30 dana / ukupno): 14 / 2362

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

U ovoj sveobuhvatnoj knjizi, Kastels analizira transformaciju industrije globalnih medija kroz prizmu revolucije u komunikacionim tehnologijama. Kastels odgovara na pitanja da li su se relacije moći modifikovale u kontekstu novih komunikacionih okolnosti i ispituje kroz široku paletu društvenih i psihioloških teorija da li su i na koji način mogućnosti Interneta, socijalnih mreža i bloginga promenili odnose u okviru političkih procesa i društvenih pokreta. Ovo je knjiga za svakoga ko želi da razume karakter i dinamiku modernog sveta.
 
Veoma moćna i neophodna knjiga za današnji svet u krizi.
Antonio Damasio, direktor instituta za proučavanje kreativnosti, Univerzitet Južne Kalifornije
 
Ova knjiga sadrži mnoštvo odlično dokumentovanih i precizno analiziranih studija slučajeva koje nam pomažu da sagledamo kompleksnost uloge moći u komunikaciji.
Jan van Dajk, profesor sociologije komunikacija, Univerzitet Tvente, Holandija


o autoru
Jedan od najznačajnijih mislilaca današnjice, Manuel Kastels, vodeći je stručnjak u oblasti komunikacija, informacionog društva i globalizacije. Do studentskih protesta 1968. predavao je na Univerzitetu Pariz X, a nakon toga u Školi za napredna istraživanja u oblasti društvenih nauka. Krajem sedamdesetih predaje sociologiju i studije urbanizma i regionalnog planiranja na američkom Berkliju, a potom radi na Otvorenom univerzitetu Katalonije i Anenberg školi za komunikacije u sklopu Univerziteta Južne Kalifornije.

U svojoj dugogodišnjoj naučnoj karijeri kao gostujući profesor radio je na najčuvenijim svetskim naučnim institucijama među kojima su i MIT, Oksford, Kembridž i mnogi drugi. Osim toga, držao je predavanja po pozivu na više od 100 univerziteta u 45 zemalja širom sveta.

U svom bogatom naučnom opusu Manuel Kastels je kao vodeći autor obavio 26 knjiga, uz još 22 knjige kao urednik ili koautor. Najpoznatije su The Urban Question. A Marxist Approach (1976), The Informational City: Information Technology, Economic Restructuring, and the Urban Regional Process (1986) trilogija The Information Age (1996-98), zatim The Network Society: A Cross-Cultural Perspective (2004). 

Njegova naučna interesovanja su zaista raznovrsna, ali može se reći da njima dominiraju tri osnovne teme: urbani problemi, društveni pokreti i društveno-ekonomsko-kulturna transformacija u doba revolucije informaciono-komunikacionih tehnologija. Dobitnik je međunarodne “Holberg” nagrade koja se dodeljuje za najveća dostignuća u obasti umetnosti i humanističkih nauka i nagrade “Balzan” za soiologiju.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Čitanje svakodnevice

Čitanje svakodnevice

Utopija pravila

Utopija pravila

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272