Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Naučite JavaScript

JavaScript JavaScript

Naučite JavaScript

Autor: Kyle Simpson
Broj strana: 888
ISBN broj: 978-86-7555-415-8
Izdavač: Mikro knjiga Mikro knjiga
Godina izdanja: 2016.

Pregleda (30 dana / ukupno): 172 / 13081

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
3200 rsd 2880 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Lako je naučiti delove JavaScripta, ali je znatno teže savladati ga potpuno – ili čak samo dovoljno – bez obzira na to da li ste početnik ili ga koristite već godinama. Knjiga Naučite JavaScriptpomoći će vam da bolje razumete JavaScript – čak i one zapetljane delove jezika koje i mnogi iskusni JavaScript programeri izbegavaju.

Prvi deo knjige obezbeđuje potrebnu osnovu čitaocima s ograničenim iskustvom u programiranju. Savladavanje osnovnih gradivnih blokova programa i osnovnih mehanizama JavaScripta, pripremiće vas za proučavanje drugih, detaljnijih delova knjige i postaviti na put ka stvarnom upoznavanju JavaScripta.

Drugi deo vas vodi kroz opsege vidljivosti i ograde – dva ključna koncepta koja treba da savladate kako biste postali bolji i efikasniji JavaScript programer. Upoznaćete sve vrste opsega vidljivosti i otkriti kako se koriste ograde za sinhrone i asinhrone poslove, uključujući i izradu JavaScript biblioteka.

U trećem delu objašnjeni su identifikator this i prototipovi objekata. Saznaćete kako oni rade i zbog čega su sastavni deo delegiranja ponašanja – što je model projektovanja softvera gde se objekti međusobno povezuju a ne kloniraju.

Četvrti deo detaljnije objašnjava tipove i gramatiku JavaScripta tako što razmatra osnovne tipove (null, undefined, boolean, number, string, object i symbol) i probleme konverzije tipova, opisuje kako oni deluju i kako da iskoristite te mogućnosti.

U petom delu obrađeni su novi elementi jezika i tehnike za asinhroni rad i poboljšavanje performansi – među kojima su obećanja, generatori i interfejs Web Workers – što vam omogućava da pravite sofisticirane veb aplikacije od samo jedne stranice i da pritom izbegnete pakao upotrebe povratnih funkcija.

U šestom delu razmotrene su nove mogućnosti jezika dostupne u verziji ECMA Script 6 (ES6) – poslednjoj verziji standarda na kome se zasniva JavaScript.

O autoru

Kyle Simpson je „propovednik“ otvorenog veba iz Ostina, Teksas, čija pasija je sve što je u vezi sa JavaScriptom. On je autor, predavač na kursevima, govornik na tehničkim konferencijama i autor softvera otvorenog koda.

Preuzmite poglavlja:

POGLAVLJE 1

POGLAVLJE 4

POGLAVLJE 10

POGLAVLJE 17

POGLAVLJE 20

POGLAVLJE 27

 

Komentari

• Brane
Jedna od najboljih knjiga za javscript. Rasvetljava sve specificnosti jezika.

• Marko
Svako ko planira da radi JavaScript krece sa ovom knjigom. Takodje, treba procitati i "Functional Light" od istog autora. Trenutno postoji na ENG. moguce je da ce biti i prevod na SRB.

• jovan
Sve preporuke za knjigu. U pocetku je bilo jako tesko i zamalo da odustanem. Ali nakon sto sam skapirao princip rada JS-a , ostalo je islo glatko. Sad zaradjujem 'skromno' ali sad prelazim na napredni i primenjujem ih na web strane. Sve pohvale i najvaznije je da se ne odustaje kad se nesto zapocne!

• Mladen Pauljev
Ako se ne varam postoje 6 dela serije You Don’t Know JS u 6 knjiga koje su ovde prevedene i spojene u jednu od 800 i kusur stranica. Deo prvi od 80 stranica možete videti ovde ali na američkom naravno. http://www.epconcommunities.com/assets/upload/youdontknowjsupandgoing.pdf

• Aleksandar Zdravkovic
Po opisu cini mi se da je knjiga fantasticna!

• Pavle Nikitovic
Pozdrav, knjiga izgleda interesantno, ali bi bilo dobro da obezbedite bar par stranica jednog poglavlja u elektronskom formatu,kako bi mogli da vidimo kako to "uzivo" izgleda? Unapred hvala...

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Scala for Java Developers

Scala for Java Developers

Spring 5.0 Recipes

Spring 5.0 Recipes

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272