Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Naučite JavaScript

JavaScript JavaScript

Naučite JavaScript

Autor: Kyle Simpson
Broj strana: 888
ISBN broj: 978-86-7555-415-8
Izdavač: Mikro knjiga Mikro knjiga
Godina izdanja: 2016.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
3500 rsd 3150 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Lako je naučiti delove JavaScripta, ali je znatno teže savladati ga potpuno – ili čak samo dovoljno – bez obzira na to da li ste početnik ili ga koristite već godinama. Knjiga Naučite JavaScriptpomoći će vam da bolje razumete JavaScript – čak i one zapetljane delove jezika koje i mnogi iskusni JavaScript programeri izbegavaju.

Prvi deo knjige obezbeđuje potrebnu osnovu čitaocima s ograničenim iskustvom u programiranju. Savladavanje osnovnih gradivnih blokova programa i osnovnih mehanizama JavaScripta, pripremiće vas za proučavanje drugih, detaljnijih delova knjige i postaviti na put ka stvarnom upoznavanju JavaScripta.

Drugi deo vas vodi kroz opsege vidljivosti i ograde – dva ključna koncepta koja treba da savladate kako biste postali bolji i efikasniji JavaScript programer. Upoznaćete sve vrste opsega vidljivosti i otkriti kako se koriste ograde za sinhrone i asinhrone poslove, uključujući i izradu JavaScript biblioteka.

U trećem delu objašnjeni su identifikator this i prototipovi objekata. Saznaćete kako oni rade i zbog čega su sastavni deo delegiranja ponašanja – što je model projektovanja softvera gde se objekti međusobno povezuju a ne kloniraju.

Četvrti deo detaljnije objašnjava tipove i gramatiku JavaScripta tako što razmatra osnovne tipove (null, undefined, boolean, number, string, object i symbol) i probleme konverzije tipova, opisuje kako oni deluju i kako da iskoristite te mogućnosti.

U petom delu obrađeni su novi elementi jezika i tehnike za asinhroni rad i poboljšavanje performansi – među kojima su obećanja, generatori i interfejs Web Workers – što vam omogućava da pravite sofisticirane veb aplikacije od samo jedne stranice i da pritom izbegnete pakao upotrebe povratnih funkcija.

U šestom delu razmotrene su nove mogućnosti jezika dostupne u verziji ECMA Script 6 (ES6) – poslednjoj verziji standarda na kome se zasniva JavaScript.

O autoru

Kyle Simpson je „propovednik“ otvorenog veba iz Ostina, Teksas, čija pasija je sve što je u vezi sa JavaScriptom. On je autor, predavač na kursevima, govornik na tehničkim konferencijama i autor softvera otvorenog koda.

Preuzmite poglavlja:

POGLAVLJE 1

POGLAVLJE 4

POGLAVLJE 10

POGLAVLJE 17

POGLAVLJE 20

POGLAVLJE 27

 

Komentari

• Brane
Jedna od najboljih knjiga za javscript. Rasvetljava sve specificnosti jezika.

• Marko
Svako ko planira da radi JavaScript krece sa ovom knjigom. Takodje, treba procitati i "Functional Light" od istog autora. Trenutno postoji na ENG. moguce je da ce biti i prevod na SRB.

• jovan
Sve preporuke za knjigu. U pocetku je bilo jako tesko i zamalo da odustanem. Ali nakon sto sam skapirao princip rada JS-a , ostalo je islo glatko. Sad zaradjujem 'skromno' ali sad prelazim na napredni i primenjujem ih na web strane. Sve pohvale i najvaznije je da se ne odustaje kad se nesto zapocne!

• Mladen Pauljev
Ako se ne varam postoje 6 dela serije You Don’t Know JS u 6 knjiga koje su ovde prevedene i spojene u jednu od 800 i kusur stranica. Deo prvi od 80 stranica možete videti ovde ali na američkom naravno. http://www.epconcommunities.com/assets/upload/youdontknowjsupandgoing.pdf

• Aleksandar Zdravkovic
Po opisu cini mi se da je knjiga fantasticna!

• Pavle Nikitovic
Pozdrav, knjiga izgleda interesantno, ali bi bilo dobro da obezbedite bar par stranica jednog poglavlja u elektronskom formatu,kako bi mogli da vidimo kako to "uzivo" izgleda? Unapred hvala...

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

RESTful Java Web Services - Second Edition

RESTful Java Web Services - Second Edition

Java Data Analysis

Java Data Analysis

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272