Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Neoštrine

Domaći roman Domaći roman

Neoštrine

Autor: Sanja Savić
Broj strana: 161
ISBN broj: 9788680426020
Izdavač: Arete Arete
Godina izdanja: 2017.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
Cena: 590 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa (osim za knjige u pretplati)
• Plaćanje kuriru

 

Rođena je u Sarajevu 1988. godine. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Palama, dramaturgiju diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2011, te master studije završila na istom fakultetu 2013. godine. Trenutno je na Umetničkim doktorskim studijama na FDU.

U aprilu 2010. godine na Radio Beogradu je emitovana njena dramatizacija pripovetke Ive Andrića „Letovanje na jugu“, a u maju iste godine je emitovana originalna radio drama „Irodijada“, takođe na Radio Beogradu.U junu 2010. objavila zbirku pripovedaka „Kad žirafa progovori“, 2013. „Vrijeme vašara“.

Pripovetka „Klinička smrt“ dobila je prvu nagradu na Četvrtom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Janoš Siveri“ za kratku priču.

Autor i koautor je tri kratka animirano-igrana filma, „Bubamara“ i „Kako mravi i krave utiču na ženiski život“ i „Vitraž u d-molu“ (sa Vladimirom Radovanovićem), sa kojima je učestvovala na nekoliko festivala kratkog filma (Kratka Forma Gornji Milanovac, Filmski festival u Herceg Novom te Vatavran Festival u Nju Delhiju, prva nagrada za kratki filma na Femix festivalu). Radila kao scenarista ili saradnik na scenariju za nekoliko kratkih studentskih filmova („Pola i po“, „U prolazu“, „Dekodiranje“, „Sloboda ili strip!“, „Letnja Pkola“), dva kratka interaktivna filma te scenario za video spot londonskog rok benda Bad Version.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Luzitanija

Luzitanija

Pazi kojeg vuka hraniš

Pazi kojeg vuka hraniš

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272