Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Neverovatno hodočašće Harolda Fraja

Roman Roman

Neverovatno hodočašće Harolda Fraja

Autor: Rejčel Džojs
Broj strana: 304
ISBN broj: 978-86-7702-271-6
Izdavač: Čarobna knjiga Čarobna knjiga
Godina izdanja: 2013.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Jednog dana, stiže mu pismo od poznanice koju nije video više od dvadeset godina: saopštava mu da je smrtno bolesna i da je to njeno oproštajno pismo. Na putu do pošte, Harold shvata da ne može da joj pošalje pismo, već da mora lično da joj ga preda. I tako, bez odgovarajuće obuće, mape, telefona, bez ičega, Harold Fraj se otiskuje na hodočašće dugo hiljadu kilometara, sa ciljem da stigne u bolnicu u kojoj leži Kvini. Sve vreme ga vodi osećaj da Kvini živi dok on hoda. I zaista, razglednice koje od njega dobija daju Kvini volju za životom, te ona nestrpljivo iščekuje njegov dolazak.
Ovo je roman koji će nas nasmejati, rastužiti i nadahnuti, knjiga koja će nam vratiti živost i otvoriti naša srca. Neverovatno hodočašće Harolda Fraja je priča koja nas podseća da je od postavljenog cilja važnije sve ono što na putu ka njemu osetimo, proživimo i spoznamo.

Komentari


„Haroldovo putešestvije istovremeno je i obično i neobično; to je putovanje na kojem on spoznaje sebe, savremeno društvo, vreme i prirodu. Ovo je duhovita i mudra knjiga, a Harold je istinski divna osoba. Obožavam ga.“ – Erika Vagner, The Times (UK)

„Odiseja običnog čoveka... originalno, suptilno i dirljivo.“  – Kler Tomalin, pisac knjige Charles Dickens: A Life

O autoru

Rejčel Džojs je nagrađivani autor originalnih radio-drama za BBC radio 4. Neverovatno hodočašće Harolda Fraja je njen prvi roman, koji je odmah doživeo ogroman uspeh i ušao u uži izbor za Nagradu Men Buker.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Turnir grbavaca

Turnir grbavaca

Poslednji mohikanac

Poslednji mohikanac

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272