Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Web design

JavaScript

C++ Visual C++ C#

Apple - MAC OS X

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Android

PHP I MYSQL

FULL STACK DEVELOPMENT

Python programiranje

Java

WordPress

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Mašinsko učenje

Access

Animacija

Audio, Multimedia, Video

Baze podataka

Cloud

CSS

Delphi

Digitalna fotografija

Django

E-komerc

ECDL

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Hardver

Internet

Joomla

jQuery

Mreže

MS Office

Obrada teksta

OFFICE 2013

Programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Robotika

Ruby i Ruby on Rails

Sertifikati

SQL Server

Statistika

Tabele

Telekomunikacije

Unix, Linux

Windows

Windows 7

Windows 8

Zaštita i sigurnost

 

 

Roman

Ukupno: 723, strana 18 od 37

Prohujalo sa ženom

Prohujalo sa ženom

Erlend Lu

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 159
648 rsd

Napisan u kratkim poglavljima, kao filmskim sekvencama, sačinjen od kratkih, gotovo naivnih rečenica relativizujući sve velike teme čovečanstva, ovaj roman zavodi surovim humorom.
 
 
Sanset Park

Sanset Park

Pol Oster

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 231
864 rsd

U Sanset Parku Oster se vraća nekim od svojih opsesivnih tema: mladosti, porodičnim odnosima, Njujorku, književnosti. Kontekst je savremen: vreme svetske ekonomske krize i masovne nezaposlenosti, vreme u kome doktoranti i perspektivni umetnici jedva spajaju kraj s krajem, vreme fluidnih i neodređenih društvenih vrednosti.
 
 
Suncokreti - Roman o Vinsentu van Gogu

Suncokreti - Roman o Vinsentu van Gogu

Šerami D. Bandrik

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 409
890 rsd

Prostitutka Rašel budi se u gradskom parku u Arlu i zatiče neobičnog muškarca koji crta njeno telo. . . Tog trenutka stvorena naklonost vrlo brzo prerasta u ljubav – koja će se uskoro naći pred teškim iskušenjima Van Gogovih napada ludila koji ga odvode u duševnu bolnicu. Može li njihova veza opstati?
 
 
Devojka staklenih stopala

Devojka staklenih stopala

Ali Šo

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 291
690 rsd

Ajdu Maklerd zadesila je neshvatljiva i zastrašujuća metamorfoza – polako se pretvara u staklo, od stopala naviše. Ajda se vraća u čudesnu Zemlju Svetog Haude, zabačeni i snegom okovani arhipelag, gde misli da se staklo začelo, u nadi da će pronaći čoveka koji bi možda mogao da je izleči. . .
 
 
Relikvija

Relikvija

Linkoln Čajld

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 331
999 rsd 930 rsd

Svega par dana pre otvaranja izložbe u popularnom njujorškom Prirodnjackom muzeju, nekoliko posetilaca biva brutalno ubijeno u mračnim hodnicima i zavučenim budžacima Muzeja. Autopsije ukazuju na to da ubica nikako ne može biti ljudsko biće. . .
 
 
Ljubav, itd

Ljubav, itd

Džulijan Barns

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 185
594 rsd

Džulijan Barns je za Geopoetiku uvek aktuelan pisac i to s povodom. Kako nam je vrlo svesno i sa namerom ostao "dužan" jer je svoj prethodni roman, Troje, ostavio otvorenog kraja, ispunio je svoj dug time što je napisao njegov nastavak pod naslovom Ljubav, itd. . . .
 
 
Evakuator

Evakuator

Dimitrij Bikov

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 305
950 rsd 880 rsd

Oblikovan kao društveni roman sa snažnim kritičkim potencijalom, Evakuator na upečatljiv način prikazuje tranzicione drame i napetosti savremenog ruskog društva. U ovom romanu stvarnost se ukršta sa fantazmagorijom, a kritička projekcija društva s distopijom.
 
 
A. H. Tanpinar: Spokoj

A. H. Tanpinar: Spokoj

Ahmet Hamdi Tanpinar

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 424
1512 rsd 1400 rsd

Roman opisuje Mumtazovo traganje za „unutrašnjim poretkom - harmonijom“, koji bi mu doneo mir. U njemu se prepliću bolest, smrt, prirodno, natprirodno, civilizacija, problematika društva, različita stanja duha i shvatanja estetike. . .
 
 
Dijakova smrt

Dijakova smrt

Dragi Mihajlovski

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 141
886 rsd 820 rsd

U romanu Dijakova smrt Dragi Mihajlovski čitaoca uvodi u vreme ranog prodora Osmanlija na Balkan, apokaliptično doba između maričke i kosovske bitke. Okosnicu romana čini tursko osvajanje Bitolja krajem XIV veka.
 
 
Ljubav

Ljubav

Elif Šafak

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 463
860 rsd 800 rsd

Na pragu četrdesete, Ela Rubinštajn, majka troje dece, supruga uspešnog i imućnog stomatologa,teži za novim izazovima i ljubavlju koja joj nedostaje u prividno srećnom braku.
 
 
Dvor u polju

Dvor u polju

Mihailo Marjanović

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 585
972 rsd 900 rsd

Sudbine nekoliko ličnosti višestruko su i tajanstveno povezane u trenutku kad otpočinje tragični rasplet jugoslovenske drame, početkom devedesetih godina dvadesetog veka. Ta povezanost seže u prošlo i buduće vreme, i vidljivo i nevidljivo, realno i snovidno, u prostore svesnog i nesvesnog, u lavirinte predanja, ali i u sadržaje sveta moderne svakodnevice.
 
 
Jadi kneza Šternenhoha

Jadi kneza Šternenhoha

Ladislav Klima

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 155
540 rsd 500 rsd

Iz zaostavštine kneza Šternenhoha, jednog od najistaknutijih velmoža carstva nemačkog s početka ovog veka, koji bi zaista postao naslednik Bizmarka u uredu kancelara da Sudba ne baci na njegov put moćnu ličnost Helgu-Demonu, pao nam je u ruke fragment njegovog dnevnika. Ne oklevamo sa njegovim objavljivanjem jer priča koju donosi jedna je od najjezivijih, a u isti mah najkomičnijih koje znamo.
 
 
Nenapisani roman

Nenapisani roman

Stanislav Rakus

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 130
885 rsd 820 rsd

Rakus na uverljiv način raskriva slojeve ideološkog društva, pokazujući njegove mehanizme, njegova pisana i nepisana pravila, a pre svega njegov jezik. Umesto neponovljivosti i mnoštvenosti, svakodnevica postaje konačni izraz sivila totalitarne egzistencije.
 
 
Teskoba posebnosti

Teskoba posebnosti

Mihajlo Krstović

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 484
1620 rsd 1500 rsd

Svi likovi su izmišljeni, svi događaji se nisu dogodili osim onih koje ste doživeli ili upoznali na Ostrvu zlatne školjke.
 
 
Pan

Pan

Knut Hamsun

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 145
497 rsd 460 rsd

„Pan“ je najpoznatije Hamsunovo delo i jedan od najvećih ljubavnih romana u svetskoj literaturi. Pored toga, „Pan“ je i himna prirodi severa i severnog leta. Hamsun je rođen u Norveškoj, u malom mestu Lom, i veći deo svog detinjstva i rane mladosti proveo je na krajnjem severu, u oblasti polarnog kruga, gde se i odvija radnja romana „Pan“.
 
 
Zločin i kazna

Zločin i kazna

F. M. Dostojevski

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 524
1200 rsd 1110 rsd

Zločin i kazna (rus. Преступление и наказание) je roman ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog izdat 1866. godine u časopisu Ruski vesnik. Smatra se jednim od najvećih dela ruske književnosti.
 
 
Tri života

Tri života

Žoao Tordo

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 379
864 rsd 800 rsd

Tri života su priča o ljudima obdarenim neverovatnom sposobnošću da budu povezani sa realnošću koja kao da svakog trenutka može da potone u bezdan, poput akrobate na žici.
 
 
Šapat mrtvih

Šapat mrtvih

Sajmon Beket

Godina izdanja: 2012.
Broj strana: 338
778 rsd 720 rsd

Zapanjujuć, vispren i uzbudljiv, Šapat mrtvih je vrhunski krimi-triler prvoklasnog međunarodnog bestseler pripovedača.
 
 
Ugarak

Ugarak

Zoran Petrović

Godina izdanja: 2011.
Broj strana: 228
691 rsd

Pustinjak Andrej, skrajnut je rođenjem od mnoštva, duhovni usvojenik dvojice samoizopštenika od sveta,njihov je učenik i svedok često jeretičkih razgovora i rasprava. O čemu: O kraljevima, carevima i njihovim nezahvalnim sinovima, otimanju, patrijarsima, prirodi vlasti i verovanja, zakonima i bezakonju, nemilosrdnosti i samilosti. . .
 
 
Prekomerna upotreba sile

Prekomerna upotreba sile

Vida Crnčević Basara

Godina izdanja: 2011.
Broj strana: 129
648 rsd 600 rsd

Iščitavajući roman Prekomerna upotreba sile Vide Crnčević Basara, pisan tehnikom literarnog omnibusa, imamo utisak kao da prisustvujemo dramatično uzbudljivom rijalitiju kraja osamdesetih i kompletnih devedesetih godina prošlog veka, čiji smo bili i svedoci i žrtve.
 
 
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272