Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Ono što oduvek želiš

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ono što oduvek želiš

Autor: Gordana Ćirjanić
Broj strana: 284
ISBN broj: 9788633134631
Izdavač: Narodna knjiga Alfa Narodna knjiga Alfa
Godina izdanja: 2011.

Pregleda (30 dana / ukupno): 15 / 6206

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
900 rsd 850 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Novi roman Gordane Ćirjanić "Ono što oduvek želiš".

O četvrtom romanu koji je "Narodna knjiga" objavila Ćirjanićki za proteklih 10 godina otkako je ekskluzivni autor ovog izdavača govorio je književnik, književni kritičar i urednik svih naslova ove naše spisateljice u proteklom periodu Vasa Pavković.

On je naglasio da je novi roman nastavak autorkinih književnih i intelektuelnih interesovanja da se kroz priče o svojim savremenicima suprotstavi tabuima u našoj sredini, ali i nepisanim "pravilima".
Pavković smatra da će knjiga, ipak, iznenaditi književnu kritiku, jer iako je stil prepoznatljiv "promenila je paletu boja, potamnila ju je, a uvela je kroz ceo tekst i muzičku pozadinu ( od Bili Holidej do Suljagine Fate) .

"Roman je svojevrsan skener svesti savremenog čoveka kojem je virtuelan stvarnost sa tv ekrana zauzela jedan deo sećanja, prodrla u san obojila uobražilju, prerusmerila želje" kazao je urednik ovog dela od koga očekuje da opsvoji i široku čitalačku publiku jer nudi dobru, zanimljivu i jasnu priču.

Zanimljiva opservacija promotera je da "pošto delo započinje imaginarnim razgovorom naratora sa Milošem Crnjanskim ceo roman se može čitati kao produženi dijalog sa piscem "Romana o Londonu".

Ćirjanićkin junak je, poput onog Crnjanskovog, proveo niz godina u Londonu a zatim u Španiji da bi započeo svoje pismo, (koje je ceo roman) u Vrnjačkoj Banji gde kreči stan nekog prijatelja. Obrazovan, duboko emotivan, melanholičan čak depresivan opsednut krivicom, jer je prekršio tabu da se zaljubio u ženu rođenog brata, glavni junak je postao zavisnik televizije i to serija o forenzičarima koji preko obdukcija žrtava rešavaju ubistva.

Kako je rekla autorka, nju je zanimao život savremenog čoveka srednjih godina koji je obeležila televizija i zato je roman označila kao ''pseudo minipejski" (inipeja označava mešanje sveta živih i mrtvih), jer se u njemu smenjuje realnost sa virtuelnim svetom u svesti naratora.LINK.

 

Komentari

• Ana
Roman sam pročitala za jedan dan. Deo Čas anatomije pokazuje dokle realiti šou može da ide.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Avesalome, Avesalome!

Avesalome, Avesalome!

Otac

Otac

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272