Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Oracle 11g baze podataka

Oracle Oracle

Oracle 11g baze podataka

Autor: Sam R. Alapati
Broj strana: 602
ISBN broj: 978-86-7310-433-1
Izdavač: Kompjuter biblioteka Kompjuter biblioteka
Godina izdanja: 2009.
Kataloški broj: 414.

Pregleda (30 dana / ukupno): 32 / 12492

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
2200 rsd 1760 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Dragi čitaoče, U ovoj knjizi su predstavljene najvažnije osobine baze podataka Oracle 11g kako za administratore baza podataka tako i za programere. Koristili smo beta i završnu verziju proizvod gotovo godinu dana dajući sve od sebe da uočimo suštinu najinteresantnijih inovacija.

Za administratore: U baza podataka Oracle 11g postoji nekoliko revolucionarnih novih osobina za administratore baza podataka. Database Replay i SQL Performance Analyzer su od pomoći za obavljanje testova prilikom promene upravljanja. Celokupna oblast dijagnostifikovanja je revolucionarno unapređena novim automatskim dijagnostičkim okruženjem. Novina u pravljenju rezervnih kopija i oporavljanju je aktivno dupliranje baze podataka, koje omogućava dupliranje baza podataka bez postojanja prethodno napravljenih rezervnih kopija baze podataka. Za Data Guard postoji nekoliko inovacija kao što su pripravnost upita u realnom vremenu, kompresovanje obavljenih operacija i snimci baze podataka u pripravnosti.

Za programere: Nove osobine očekuju i programere. Upravljanje performansama obuhvata veoma koristan keš rezultata koji poboljšava performanse jer se keširaju rezultati upita tako da se kasnije mogu koristiti. Šifrovanje prostora tabela i podrška za SSH-1algoritam za heširanje lozinki značajno povećavaju bezbednost podataka. Osim toga, prepravio LOB i napravio ono što sada naziva SecureFiles. SecureFiles omogućava kompresovanje radi poboljšanja performansi, transparentno šifrovanje radi povećanja bezbednosti i štedi prostor na disku tako što ne duplira LOB podatke u segmentu.

Mnoštvo novih osobina u PL/SQL-u (uključujući nekoliko interesantnih inovacija za okidače), programskom jeziku Java i XML-u su arsenal alatki programera. Mi smo uživali dok smo pisali ovu knjigu iako smo naporno radili. Nadamo se da će vam knjiga biti od koristi u svakodnevnim poslovima koje obavljate kao administrator baza podataka i programer. Autori.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Oracle 11g baze podataka

Oracle 11g baze podataka

Oracle Database 12c Security Cookbook

Oracle Database 12c Security Cookbook

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272