Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Organsko baštovanstvo za neupućene

Botanika Botanika

Organsko baštovanstvo za neupućene

Autor: Suzanne DeJohn, Ann Whitman
Broj strana: 400
ISBN broj: 9788675554646
Izdavač: Mikro knjiga Mikro knjiga
Godina izdanja: 2023.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Ova knjiga je namenjena onima koji žele da uzgajaju hranu i održavaju svoj posed bez upotrebe veštačkih hemijskih pesticida i đubriva. Međutim, organsko baštovanstvo je više od bezbedne hrane i netoksičnih travnjaka. Organsko baštovanstvo podrazumeva i donošenje svesnih odluka i preuzimanje odgovornosti za postupke koji utiču na svet izvan vašieg imanja i izvan granica vašeg rodnog grada.

Većina ljudi sa ponosom tvrde da su ekolozi, ali ne znaju svi kako da budu dobar gospodar svog poseda, a kamoli cele planete. Ova knjiga vas pokreće na putu do zdravijeg izbora za svoju baštu i ukrasni vrt.

O ovoj knjizi
Organsko baštovanstvo pokriva mnogo oblasti, od održavanja travnjaka i uzgoja ruža do berbe svežeg voća i povrća. Ako ste čitali do sada, sigurno vas zanima kako da organski uzgajate baštu na svom imanju. Ova knjiga vas vodi korak po korak kroz izgradnju i održavanje zdravog tla, podsticanje korisnih insekata i drugih organizama, izbor zdravih biljaka i podizanje biljaka na zdravim osnovama. Pored osnovnih koncepata organskog baštovanstva, knjiga uključuje informacije o tome kako uzgajati povrće, bilje, cveće, drveće i žbunje, voće i orašaste plodove, ruže i travnjake – bez štetnih pesticida ili veštačkih hemijskih đubriva.

(Ne)osnovane pretpostavke
Pišući ovu knjigu, napravila sam neke pretpostavke o vama:
» Želite da stvorite bezbedno, lepo i zdravo mesto za svoju porodicu za rad i
opuštanje.
» Želite da berete najsvežije, najukusnije i najhranljivije voće i povrće.
» Brinete o životnoj sredini i tražite informacije koje će vam pomoći da vodite
računa o svom imanju na ekološki prihvatljiv način.
» Čuli ste za organsko baštovanstvo, ali vam je potrebno više pojedinosti i
možda neko uveravanje da je ono pravo za vas.

Bilo da ste došli do ove knjige kao laik u baštovanstvu ili ste to uradili sa malo
iskustva ispod noktiju, naći ćete mnogo praktičnih informacija kako da učinite
svoju organsku baštu i ukrasni vrt najboljim ikada.

O autorima
Suzanne DeJohn je radila dvanaest godina u National Gardening Association, u odeljenjima za obrazovanje, uredništvo i IT. Šest godina je koordinirala NGA onlajn službom za pitanja i odgovore. Osmislila je seriju detaljnih onlajn kurseva Exploring the Garden. Suzanne radi pripremu za štampu za NGA, snima fotografije za veb lokacije i pravi ilustracije koje prate članke.

Suzannino raznoliko iskustvo uključuje diplomu iz geologije iz Tuftsa; univerzitetske kurseve iz botanike, zemljišta i patologije biljaka; radno mesto asistenta u biljnoj patologiji i nekoliko godina kao samostalni umetnik i grafički dizajner.

Ann Vitman je diplomirala botaniku i pedologiju na Univerzitetu u Vermontu. Završila je master iz oblasti pejzažnog dizajna na Conway School of Landscape Design u Masačusetsu. Ann je autor knjige Trees and Shrubs For Dummies (Wiley), kao i How-To Landscaping Basics i Water Gardens: Simple Steps to Adding the Beauty of Water to Your Garden (Time Life). Učestvuje u izradi nekoliko baštovanskih časopisa i veb lokacija.

National Gardening Association (NGA), posvećena je održavanju i obnavljanju osnovnih veza između ljudi, biljaka i zemlje. Osnovana 1972. godine kao „Vrtovi za sve“, današnji NGA promoviše odgovornost za životnu sredinu, unapređuje multidisciplinarno učenje i stvara partnerstva koja obnavljaju i unapređuju zajednice.

Da biste saznali više o NGA, posetite veb lokaciju www.garden.org ili www. kidsgardening.com.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Nema slike

Popust cena:
rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272