Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Otkriće Biblije - Stari i Novi zavet

Religija Religija

Otkriće Biblije - Stari i Novi zavet

Autor: Đorđe Randelj
Broj strana: 609
ISBN broj: 978-86-515-0779-6
Izdavač: Prometej Prometej
Godina izdanja: 2014.

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 1650

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Jer, bez obzira što je gotovo polovina našeg kontinenta decenijama bila pod komunističkom vlašću koja je i sveštenstvo i vernike smatrala građanima drugog reda i gotovo ih stavljala van zakona, tumačenja Svetog pisma, priručnici i vodiči kroz Bibliju slobodno su štampani uvelikimtiražimau Poljskoj, Čehoslovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, pa i u samoj sovjetskoj Rusiji.

Isto tako i kod nas - ali najviše u Sloveniji i Hrvatskoj. Istovremeno, Sveto pismo je i na srpskim visokim školama predavano i izučavano u okviru svetske književnosti antičkog perioda, ali ti univerzitetski profesori, pa i najbolji znalci judeo-hrišćanskog nauka među njima, kao da su zazirali da svoja predavanja ukoriče u udžbenik ili bar priručnik.

Tog teškog, nekad opasnog, ali zato i očaravajućeg poduhvata latio se jedan od naših najuglednijih publicista i književnika, Novosađanin Đorđe Randelj, sveštenički sin i nekadašnji student Teološkog fakulteta u Beogradu. I uradio je to jednostavno, dinamično i pitko kako to moderni novinari umeju, pa se ova knjiga čita u dahu, kao žil-vernovske pustolovine. Tako je i trebalo pisati, jer ova knjiga i jeste putovanje u središte sveta, tumačenje Najvažnije Knjige Ikad Ispisane:

„Ova knjiga je valjda i moje životno delo. Ponekad mi se učini da je i nisam sam stvorio, jer kroz nju odjekuje glas mog pokojnog oca na časovima veronauke koji sam od detinjstva slušao i upijao i iz njegovih nedeljnih propovedi koje su me kadgod u život uvele i kroz njega do danas provele.”

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Religija u Japanu

Religija u Japanu

Religija, ideologija i nasilje

Religija, ideologija i nasilje

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272