Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Poslednji andjeo

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Poslednji andjeo

Autor: Endru Dejvidson
Broj strana: 398
ISBN broj: 978-86-7710-358-3
Izdavač: Alnari Alnari
Godina izdanja: 2010.

Pregleda (30 dana / ukupno): 9 / 5322

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Savremeni cinik, vrlo iskusan i privlačan muškarac sa mnogo poroka, zarobljen je u moralnom vakuumu modernog života. Jedne noći, voziće se mračnim drumom i doživeti tešku nesreću. Dok leži u bolnici u strašnim bolovima, broji dane do odlaska kući i zaklinje se da će izvršiti samoubistvo – jer sada nije ništa više nego čudovište: kako telom, tako i u duši. Međutim, pored njegovog bolničkog kreveta pojaviće se neobične i upečatljive skulpture od kamena, gargojli, koje je izradila prelepa žena plavo-zelenih očiju i neukrotive kose, Marijana, takođe pacijent u bolnici, uverena da su u srednjovekovnoj Nemačkoj njih dvoje bili ljubavnici. Poput Šeherezade, pripovedaće mu priče o besmrtnoj, ali istovremeno i tragičnoj ljubavi, priče koje se sežu od viktorijanske Engleske do Italije u doba kuge, od drevnog Japana do Islanda u vreme Vikinga. U te svoje neverovatne priče uvući će i svog sagovornika koji će otkriti da se polako ali sigurno vraća u život, ali i ponovo zaljubljuje. Prenosi se kroz vreme, dopire do mene na svakom jeziku ovog sveta, i zvuči kao čista ljubav...

 

Komentari

• sonja zabunov
kao u bajkama,vreme ljubavi patnje i bola.al ljubav uvek pobedi ....jedva cekam da je procitam jer knjige su najvece blago ovog sveta

• snezana belic
Volela bih da dozivim tu ljubav posto u realnom zivotu to nemam

• Bube Petreska
Često ćeš ustanoviti da je knjiga bolji prijatelj nego čovjek. :)

• Nikola Jelic
Sklopio sam mirovni sporazum s vremenom; niti ono progoni mene niti ja bježim od njega, jednog dana naći ćemo jedno drugo ... Ovo svi moraju imati u kolekciji!

• Sara
Prenosi se kroz vreme, dopire do mene na svakom jeziku ovog sveta.

• Milica Matovic
Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju;Jer, ljubav je dovoljna ljubavi.(Halil Dzubrani)

• Olivera Stanković
Nisam odavno dobila nijednu knjigu na poklon...

• Olivera Stanković
Nikad se ne rvi sa svinjom u blatu. Oboje budete prljavi, a svinja to voli.

• Slavica Stolić
Za mene su deca i ljubav jedina sreća. Ljubav je jača i od smrti a kamo li od bolesti.

• Ivana Zajic
Nista ne moze da vrati veru u zivot kao lepa rec, a imati pored sebe nekoga kome reci naviru iz usta kao grom iz vedra neba, pravi je blagoslov.

• Jovanka Jakovljevic
Kad imas sve, ne vidis nista;progledas tek kad nemas nista.(Vilijem Sekspir)

• Danijela Stupavski
Samo mogu da kažem, da jedva čekam da je pročitam i vidim šta će biti na kraju.

• Natasa Ilic Reljic
Knjiga koja nas uci da volimo i verujemo...

• Silvana Oruč
..kada se oči Srca otvore vidimo unutrašnju stvarnost koja je skrivena iza vanjštine ovoga svijeta...Kada se sluh Srca otvori,čujemo samo ono skriveno iza riječi...čujemo Istinu...dakle,sve je u nama već od samoga početka...sva Ljubav...sva radost i zadovoljstvo...ipak,sve to ostaje skriveno dok se naše Srce ne otvori ...

• Irena Zivkovic
Kada bismo samo zeleli da budemo srecni-to bi bilo lako.Ali mi obicno zelimo da budemo srecniji od drugih,sto je obicno tesko jer ih smatramo srecnijim nego sto to zapravo jesu!

• Tijana Mihailovic
Budite radosni kad god vam se za to ukaže prilika i kad god za to nalazite snage u sebi; jer trenuci čiste radosti vrede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohteva. A minuti čiste radosti ostaju u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.

• Saracevic Emina
Sve svoje ovozemaljske emocije nosimo sa sobom...nastavljamo zivot sa istim osecanjima...moramo nauciti da zivimo za to... da umremo srecni...

• Ratko Kuc
Hm, kako ljudi olako gube volju za življenjem. Kako se lako odlučuju za taj kukavički čin, čin samoubistva.
Neverovatno je, a ujedno divno, kako nam malo treba da postanemo hrabri i da nastavimo uzdignute glave.
Sve to zahvaljujući najlepšem anđelu među anđelima, zahvaljujući LJUBAVI.

• Marko
Možeš imati kuću. Veliku. Luksuznu. Ili malu, i neopremljenu. Ali, bez nje, to će biti samo kuća. Sazdana od cigle, hladnog betona, sa prozorima koji gledaju negde. Nameštena komadima koji su udobni, ali ne kao što bi bili u dvoje. Od te kuće, žena će napraviti dom. Sa prozorima koji gledaju u svetlost.

• Marija Stikić
Ljubav, neiscrpana tema. Bila svevremenska ili ona prolazna. Mislim da bi ova knjiga mogla naterati rumenilo u obraze i zrake u dušu.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Jednostavan život - Kenzaburo Oe

Jednostavan život - Kenzaburo Oe

Istorija društvenih pojmova

Istorija društvenih pojmova

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272