Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Raspberry Pi kuvar za Python programere

Raspberry PI Raspberry PI

Raspberry Pi kuvar za Python programere

Autor: Tim Cox
Broj strana: 400
ISBN broj: 9788673104997
Izdavač: Kompjuter biblioteka Kompjuter biblioteka
Godina izdanja: 2014.
Kataloški broj: 474.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
Cena: 1870 rsd Vi plaćate: 1490 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa (osim za knjige u pretplati)
• Plaćanje kuriru

 

Knjiga

 • Instaliranje prvog operativnog sistema, deljenje fajlova preko mreže i pokretanje programa sa udaljene lokacije

 • Oslobađanje skrivenog potencijala Raspberry Pi-evog moćnog Video Core IV grafičkog procesora pomoću hardverski ubrzane 3D grafike

 • Kreiranje sopstvenih elektronskih kola koja vrše interakciju sa Raspberry Pi-jem

 • Interfejs sa add-inovima za određenu namenu i prilagođavanje uređaja za domaćinstvo

 

Šta ćete naučiti iz ove knjige?

 • Podešavanje i pokretanje Raspberry Pi-a prvi put

 • Kreiranje desktop aplikacija i jednostavno rukovanje slikama i procesnim fajlovima

 • Iskorišćavanje grafika i korisnička kontrola za kreiranje sopstvenih uzbudljivih igara

 • Kreiranje 3D svetova korišćenjem Raspberry Pi-ovog moćnog GPU-a

 • Otkrivanje načina kreiranja sopstvenih električnih kola koja vrše interakciju sa Raspberry Pi-jem

 • Upotreba Raspberry Pi kamere za kreiranje animacija i vremenskih kruženja

 • Dizajniranje i kreiranje sopstvenih robota kontrolisanim pomoću Raspberry Pi-a

 • Preuzimanje kontrole stvarnog sveta i povezivanje sa fizičkim hardverom i kombinovanje hardvera i softvera za potrebe korisnika

Korice knjige

Detaljno

Fondacija Raspberry Pi prodaje svoje računare od 2012. godine, u cilju da inspiriše programere i inženjere.

„Raspberry Pi kuvar za Python programere“ je praktičan vodič za dobijanje maksimuma od malog računara koji se zove Raspberry Pi. Ova knjiga sadrži brojne savete za upotrebu Raspberry Pi-a i prikaz najboljeg što on ima da ponudi, predstavljajući detaljne Python 3 primere koje možete da naučite i proširite; videćete gde će vas odvesti vaša kreativnost!

Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ započinje tako što vas vodi kroz podešavanja Raspberry Pi-a, izvršavajući zadatke pomoću Pythona 3, i predstaviće vam prve korake za povezivanje sa elektronikom. Radeći primere iz poglavlja, vi ćete nadgraditi svoje veštine i znanje i primenićete ih dok privodite čitanje knjige kraju, uranjajući sve dublje i dublje u jedinstvene mogućnosti i funkcije Raspberry Pi-a.

Kasnije ćete naučiti kako da automatizujete zadatke pristupanjem fajlovima, kako da kreirate aplikacije korišćenjem popularne Tkinter biblioteke i kako da kreirate igrice kontrolisanjem grafika na ekranu. Iskoristićete moć ugrađenog grafičkog procesora upotrebljavajući Pi3D za generisanje sopstvenih visokokvalitetnih 3D grafika i okruženja. Povežite se direktno na hardver pinove Raspberry Pi-a za kontrolisanje elektronike, od prekidača za LED svetla, do uključivanja dugmadi za pokretanje motora i servoa. Naučićete kako da pratite senzore za sakupljanje podataka iz stvarnog sveta, kako da ih upotrebite za kontrolisanje drugih uređaja i kako da pregledate rezultate putem Interneta. Primenićete ono što ste naučili tako što ćete kreirati sopstvene Pi-Rover ili Pi-Hexipod robote. Na kraju, istražićemo upotrebu mnogih add-inova za određenu namenu koji su dostupni za Raspberry Pi, kao i povezivanje sa uobičajenim uređajima u domaćinstvu na nove načine.

Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ će vam poslužiti da istražite mnoge mogućnosti koje ovaj mikro računar ima. Praćenjem jasnih primera možete da naučite neke nove veštine i naoružate se alatima za kreiranje sopstvenih uzbudljivih i interesantnih projekata.

Pristup

Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ je napisana u formatu kuvara, predstavljajući primere u stilu recepata. To omogućava da direktno pređete na temu koja vas interesuje ili da pratite temu kroz poglavlja da biste stekli temeljno znanje.

Za koga je ova knjiga?

Cilj autora ove knjige je da vam bude predstavljen širok spektar Python 3 primera i praktičnih ideja koje možete da razvijete i prilagodite svojim potrebama. Modifikovanjem i kombinovanjem primera za kreiranje sopstvenih projekata učićete mnogo efikasnije i sa većim razumevanjem. Svako poglavlje je dizajnirano kao osnov za dalje eksperimentisanje i istraživanje teme, obezbeđujući alatke i informacije koje možete odmah da iskoristite.

Očekuje se da čitaoci poznaju koncepte programiranja i Python (ako je moguće Python 3), mada bi i početnici mogli da se uključe uz pomoć dobre knjige za Python programiranje. Nije potrebno da poznajete Raspberry Pi ili elektroniku; međutim, za poglavlja o hardveru biće vam potrebne neke osnovne elektonske komponente/aparati za domaćinstvo, za kreiranje nekih od projekata.

 

Komentari

• Stefan Mršević
Ova knjiga bi trebala da bude obavezno štivo na svim tehničkim fakultetima. Poznavanje hardvera je krucijalno za razvijanje inženjerskih sposobnosti i sposobnosti naše nacije da kreira nešto a ne samo da od Kineza kupuje nacrte za ploče i pravi softver.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Raspberry Pi kuvar za Python programere

Raspberry Pi kuvar za Python programere

Popust cena:
1490.00 rsd

Arduino i JavaScript za povezivanje na veb

Arduino i JavaScript za povezivanje na veb

Popust cena:
1760.00 rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272