Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Razgovori - Sioran

Filozofija Filozofija

Razgovori - Sioran

Autor: Emil Sioran
Broj strana: 230
ISBN broj: 978-86-7346-795-5
Izdavač: Dereta Dereta
Godina izdanja: 2012.

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 1758

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
864 rsd 800 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Sve zavisi od dubine naših ubeđenja, ako je spremno da se prihvati sve što vas snađe, poniženje, nedostatak novca u ime pisanja, da pisanje stavite iznad svega ostaloga, da prihvatite sve eventu-alne neuspehe i uvek da naterate sebe da budete svoj gospodar. Treba se složiti sa samim sobom i ne zavisiti od drugih; vi ste svoj gospodar, to je vaša bitka. Drugi to ne znaju, ali će saznati kroz vaše knjige. Zašto se jedna knjiga objavi? Da se objavi priča o toj borbi!!!

U Libanu, za vreme građanskog rata, jedna žena je preživela zahvaljujući njegovim knjigama, a Japanka je odustala od samoubistva i postala poznati pisac.

Sioran je mislilac koji može dvostruko da deluje, zavisno od prirode onoga koji ga čita. Slabe obeshrabruje, ali jake nagoni da prihvate najveće životne probleme. Njegova filozofija odbacuje sve moguće iluzije, deluje oslobađajuće na ljude sklone da žive u iluzijama, ali ne i na one koji su slabi i skloni neaktivnosti: njih može odvesti u propast.

Dok ga čitamo, čini nam se da zajedno s njim učestvujemo u uzbudljivoj avanturi otkrivanja često skrivenih nepravdi istorije i nesposobnosti čoveka da radikalno izmeni svoj položaj. Lepotom slika, finoćom zapažanja i toplinom iskaza, Sioran ipak pokušava da na sebi svojstven način vrati veru u ljudsku vrstu.

Sioranovi razgovori su njegovo prvo kompletno i autobiografsko predstavljanje na srpskom jeziku, pokušaj samoposmatranja, objašnjavanja straha, ljubavi i života.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Kant i šimpanza

Kant i šimpanza

MAJMONIDES, SEĆANJE NA NJEGA TRAJAĆE ZAUVEK

MAJMONIDES, SEĆANJE NA NJEGA TRAJAĆE ZAUVEK

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272