Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Slatkost života

Roman Roman

Slatkost života

Autor: Paulus Hohgaterer
Broj strana: 226
ISBN broj: 978-86-7034-082-4
Izdavač: Zavet Zavet
Godina izdanja: 2011.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
864 rsd 800 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Komesar za zločine gradske policije Ludvig Kovač dane provodi u zavejanim baštama restorana na obali jezera, a noću kroz svoj teleskop posmatra zvezde. Neodložna istraga predstavlja dobar povod da odbije ponudu svoje ljubavnice da zajedno provedu novogodišnje praznike van grada, a žrtva će u danima koji dolaze zaokupljati njegovu pažnju.

Otac porodice, psihopata, prebija svoje ćerke, benediktanski sveštenik dok džogira neprestano čuje glasove koji ne dolaze sa neba, penzionisani poštar razmišlja o samoubistvu, a jedna mlada majka veruje da je njeno novorođeno dete đavo.

Psihogram ovog malog grada je sve drugo samo ne umirujući – ali, ko je od njegovih stanovnika bio neželjeni posetilac odgovoran za užasan zločin?

"Sa upečatljivom dubinom fokusa i preciznošću, Paulus Hohgaterer prepliće slojeve u svom romanu gradeći iz sedam perspektiva, različitih po načinu percepcije i stilu, kako uzbudljivu razvojnu liniju trilera koja vodi od zločina ka zločincu, tako i sumoran pejzaž ljudske duše (…) Upečatljiv roman, čijoj sažetoj prozi ne nedostaje moć da postigne efekat. Tačno određujući motive, suptilno ukrštajući i povezujući perspektive sedam likova, Hohgaterer oblikuje u velikom stilu čitav jedan zagonetan svet koji se proteže od jedne male šake, koja po čitav dan ne ispušta dve figurice iz igre “čoveče, ne ljuti se”, sve do zvezda koje detektiv posmatra kroz teleskop." (Klaus Cajringer, Standard)

"Ova knjiga nije jednostavno kriminalistički roman, to je priča o životu, i više od toga, o ponorima u koje čovek dospeva kad promaši pravi put." (Kristina Vesterman, WDR 2)

Kada je knjiga prvi put objavljena, 2006. godine, Paulus Hohgaterer je pretrpeo izvesne kritike zbog svoje slike austrijskog društva. Od tada, međutim, stvarnost je pokazala koliko gorak može da bude život u naizgled mirnom, živopisnom austrijskom gradiću. Paulus Hohgaterer, dečiji psihijatar i pisac, rođen je u Amštetenu, gradiću koji je danas sinonim za užasne zločine Jozefa Fricla.

Za roman "Slatkost života" Paulus Hohgaterer dobio je Nagradu Evropske unije za književnost 2009. godine.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Baltimor

Baltimor

Hronike 1

Hronike 1

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272