Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
SPSS: priručnik za preživljavanje

Posao Posao

SPSS: priručnik za preživljavanje

Autor: Julie Pallant
Broj strana: 368
ISBN broj: 978-86-7555-341-0
Izdavač: Mikro knjiga Mikro knjiga
Godina izdanja: 2012.

Pregleda (30 dana / ukupno): 14 / 4836

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Autorka vodi čitaoca kroz ceo istraživački proces i pomaže u izboru tehnike analize podataka prilagođene datom projektu. U knjizi se razmatraju elementarne i napredne statističke tehnike - od formulisanja istraživačkih pitanja, preko projektovanja studije i analize podataka, do sastavljanja izveštaja o istraživanju. Jasno je predočena svaka tehnika, objašnjavaju se postupci analize, dat je podroban vodič za tumačenje rezultata SPSS-a i primeri prikazivanja dobijenih rezultata u izveštaju.

SPSS: priručnik za preživljavanje je nezaobilazan vodič za početnike i iskusne korisnike SPSS-a u psihologiji, sociologiji, naukama o zdravlju, medicini, obrazovanju, ekonomiji i srodnim disciplinama. Sadrži snimke programskih prozora, primere rezultata i savete, a postoji i prateća Web lokacija na kojoj su dati uzorci podataka i smernice za pisanje izveštaja o istraživanju. Procedure, prozori i rezultati u svim poglavljima usaglašeni su sa verzijom 15 SPSS-a za Windows. SPSS procedure su zbirno prikazane u novom dijagramu toka, a faktorska analiza je poboljšana.

O autoru

Julie Pallant već godinama pomaže studentima da prevaziđu ’fobiju od statistike’. Koordinator je istraživačkih projekata na Fakultetu medicinskih, stomatoloških i zdravstvenih nauka na Univerzitetu Melburn u Australiji. Ranije je radila kao predavač primenjene statistike i psiholog; psihologiju, statistiku i istraživačke metode predavala je na nekoliko univerziteta.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Osnove dizajna i analize algoritama

Osnove dizajna i analize algoritama

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272