Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Šta je pesnik hteo da kaže

Autobiografija Autobiografija

Šta je pesnik hteo da kaže

Autor: Bora Đoršević - Čorba
Broj strana: 176
ISBN broj: 9788674462058
Izdavač: NOVOSTI NOVOSTI
Godina izdanja: 2012.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

TEŠKO joj je odrediti žanr. Može da bude zbirka priča, može da se tretira kao zbirka poezije jer se sve vrti oko pesama, ima tu i autobiografskih elemenata, eseja, svega i svačega. Najvažnije je da se vama dopadne, a ako se to dogodi, odmah pišem nastavak, odmah ću se latiti papira i olovke. J.... kompjuter.

Ovo kaže Bora Đorđević “umesto pogovora”, na kraju svoje nove knjige “Šta je pesnik hteo da kaže”, koja, u izdanju Kompanije “Novosti”, kreće među mnogobrojne Čorbine fanove i one koji su tek počeli da ga slušaju. U svakoj knjizi je poklon DVD pod naslovom “Niko nema ovakve ljude!”. U pitanju je snimak koncerta “Riblje čorbe” u „Areni“, iz 2009, povodom 30 godina rada grupe.

Sve je jasno u vezi sa Borom Čorbom: lafčina, bez dlake na jeziku priča, bez foliranja živi. Tako je napisao i autobiografiju - iskreno, uzbudljivo, ne štedeći ni sebe ni druge. “Šta je pesnik hteo da kaže” ulazi kao najveći ovogodišnji favorit na Sajam, sudeći po ogromnom interesovanju publike za Borinu knjigu u proteklih nekoliko dana, što pokazuje da prvo izdanje u tiražu od velikih 20.000 neće dugo potrajati.

Bora Đorđević objavio je više od 300 pesama. U ovoj knjizi uspeo je da objasni tridesetak najpoznatijih. Piše kako su nastajale: “Da, to sam ja”, “Lutka sa naslovne strane”, “Dva dinara druže”, “Srećan put, pišo moja mala”, “Dobro jutro”, “Na zapadu ništa novo”, “Ostani đubre do kraja”, “Poslednja pesma o tebi”...

Pitko, duhovito, živo, Bora za čitaoce prevrće prošlost i otkriva kako su se rađale ideje, odakle je stizala inspiracija za pesme koje su inspirisale generacije u Jugoslaviji, pa u Srbiji, ali i ostalim bivšim republikama SFRJ, kao i u Rusiji, Bugarskoj... Takve priče se gutaju ako su dobro napisane. U Borinom slučaju jesu.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Nema slike

Popust cena:
rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272