Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Staljinova sablja

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Staljinova sablja

Autor: Ivanji Ivan
Broj strana: 241
ISBN broj: 978-86-7979-290-7
Izdavač: Stubovi kulture Stubovi kulture
Godina izdanja: 2009.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

Veteran naše literarne i kulturne scene, Ivan Ivanji, čija je bibliografija izuzetno bogata i raznovrsna, predstavio je svoj prvi kriminalističko-politički triler "Staljinova sablja" u izdanju "Stubova kulture".  

Urednik "Stubova kulture" Ivan Radosavljević konstatovao je da je Ivanji, koji je ekskluzivni pisac te izdavačke kuće, neosporno jedan od onih koji su obeležili srpsku i jugoslovensku kulturu u poslednjih pola veka i podsetio da je izuzetno poznat i cenjen u inostranstvu, posebno na nemačkom govornom području.

U centru priče je sablja, koju je svojevremeno Staljin poklonio Titu, koja misteriozno nestaje, a to je samo povod da se isplete intriga oko neobjašnjene pogibije gardista u Topčideru a tu su i tajnoviti Teslini "zraci smrti" i to je dovoljno da se dobije napet i uzbudljiv triler.

Kako je objasnio Ivanji, ideju da napiše politički triler dao mu je nemački izdavač koji mu se obratio sa pozivom da ga napiše jer bi voleo da načini ediciju toga žanra od knjiga poznatih autora koji nisu ranije pisali u tom ključu.

Pravi podsticaj, prema njegovim rečima, dala mu je tragična priča o pogibiji vojnika, a onda su se pojavile priče o Teslinom tajnom oružju i "pisac u njemu je to doživeo kao izazov kome nije odoleo".

Ivanji je novinarima na konferenciji u Galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda predočio prepisku koju je vodio sa Muzejem Jugoslavije oko sudbine stvarno skupocene sablje koja je poklonjena Titu prilikom njegovog boravka u Rusiji 1944. godine i iz koje se vidi da je bila izložena 2003. da je sada, niko nema dokaza, sklonjena u sef.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Tesla, portret među maskama

Tesla, portret među maskama

Psi za neupućene

Psi za neupućene

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272