Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Sveci i grešnici

Pripovetke Pripovetke

Sveci i grešnici

Autor: Edna OBrajen
Broj strana: 177
ISBN broj: 978-86-6053-103-4
Izdavač: Agora Agora
Godina izdanja: 2012.

Pregleda (30 dana / ukupno): 5 / 1234

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
864 rsd 800 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Njeni protagonisti su divno nesavršeni i ranjivi... puni snage, pri čemu se ogleda ona već karakteristična nežnost O'Brajanove, ovoga puta usmerena ka činu i umetnosti sećanja... Ko su onda ti eponimski grešnici? Ko su novi Adam i Eva? Saosećajne, očaravajuće pripovesti Edne O"Brajan svesno odbijaju da daju nedvosmislen odgovor na to pitanje. (Majkl Roberts, Financial Times)

Pročitati

Sveci i grešnici, Edna O’Brajen

Knjiga priča irske spisateljice, naše savremenice, koja, bez žurbe, u dobro pronađenim sižeima otkriva jednakost između života i fikcije u lirski obojenoj intenzivnoj i nezaustavljivoj prozi.
Citat

Noć, sredina leta ili tu negde. Vrelina kulja iz rešetaka na pločniku, čuje se zvuk trube, ili to beše trombon, ruke beskućnika i njihovi tanki prsti nalik granju pružaju se i preklinju da im se šta udeli. U neku ruku bili smo jedno drugom stranci, stranci u tom užurbanom gradu što odiše životom.

Sadržaj
Knjiga priča irske spisateljice, naše savremenice, koja, bez žurbe, u dobro pronađenim sižeima otkriva jednakost između života i fikcije u lirski obojenoj intenzivnoj i nezaustavljivoj prozi protiv koje odbrane nema: ona vam, kako je već primećeno, bukvalno izmiče tlo pod nogama. (Nekada je za to dovoljan i samo naslov priče - „Kišu pošalji korenju mom“!)

Reč kritike
Tužni, nesrećni ili zaludno zaljubljeni junaci – a ponajviše junakinje - u melanholiji neizbežnog životnog poraza otvorenog garda kako prema sopstvenoj, tako i prema sudbini čitalaca koji ostaju slomljenih srca. (Izneverena očekivanja bibliotekarke, usedelice i ljubiteljke poezije, i jednog pesnika; odmazda nad irskim pobunjenikom u idiličnom restoranu pod liticom planinskog lanca; irski emigrant, usamljenik, nepovratno slomljenog srca itd). Knjiga priča „Sveci i grešnici“ širi privlačnu lepotu nostalgije i tako izgubljenih, a tako bogatih sudbina: lepše, ubedljivije i tragičnije od samog života. Nije slučajno da je čuveni Filip Rot zapisao: „Najnadarenija žena koja danas piše prozu na engleskom“.

Đorđe Pisarev

 

Komentari

• Ivana Zajic
Svi sveci su najpre bili obicni smrtnici i gresnici. Treba rayumeti njihove grehe.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Sunčanica

Sunčanica

Romantično resetovanje

Romantično resetovanje

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272