Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Talasi

Roman Roman

Talasi

Autor: Ljiljana Smiljanić
Broj strana: 36
ISBN broj: 9788676741144
Izdavač: Otvorena knjiga Otvorena knjiga
Godina izdanja: 2011.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

U prijatnom ambijentu renovirane galerije Pedagoškog muzeja predstavljeni su "Talasi" Ljiljane Smiljanić i slikara Dušana Stefanovića, knjiga-slikovnica za sve od 7 do 107 godina koji su ostali mladi u duši.
Knjigu autora novinarke i slikara je objavila porodična manufaktura "Otvorena knjiga" koja je osnovana pre jedne decenije i do sada je objavila 150 naslova.
Kako je rekao direktor "Otvorene knjige" Petar Nikolić, sa knjigom Smiljanićeve i Stefanovića taj izdavač je počeo objavljivanje dela domaćih pisaca, a do Sajma knjiga biće štampan i roman " Biti bolji" Dragane Bojović.
Recenzent knjige Dragan Cekić je prepoznao u "Talasu" poetičnu metaforu o prijateljstvu.
Cekić je autorku teksta, novinarku Tanjuga nazvao "neobičnim talasom koji se posle dugog novinarskog puta izlio na zlatni pesak naše književnosti da bi u ovom kratkom delu ispričao o prijateljstvu, retkom, osobenom... prijateljstvu kakvo malo ko doživi".
"Svako ko je doživeo nešto slično, bez obzira na uzrast, može da u ovom delu prepozna deo sebe", naglasio je Cekić.
Slobodni umetnik Stefanović je uradio ilustracije koje na izuzetno poetičan način dopunjavaju priču o susretu, druženju, zajedničkom probijanju ka cilju, obali i zlatnom pesku dva talasa.
Junaci priče koja neodoljivo podseća na one koje pripađu istoj "porodici" kao "Mali princ" Antoana de Sent Egziperija su talasi - "jedan visok, gord, bogato posut penom koji se bučno kotrljao ka obali, a drugi nešto manji, tih, miran, sa ponegde posutom penom koji se blago ljuljuška negde između pučine i kopna".- Tanjug

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Hiljadu ždralova

Hiljadu ždralova

Da li je moje vreme bilo moje vreme

Da li je moje vreme bilo moje vreme

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272