Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Talasi

Roman Roman

Talasi

Autor: Ljiljana Smiljanić
Broj strana: 36
ISBN broj: 9788676741144
Izdavač: Otvorena knjiga Otvorena knjiga
Godina izdanja: 2011.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
Rasprodata

 

U prijatnom ambijentu renovirane galerije Pedagoškog muzeja predstavljeni su "Talasi" Ljiljane Smiljanić i slikara Dušana Stefanovića, knjiga-slikovnica za sve od 7 do 107 godina koji su ostali mladi u duši.
Knjigu autora novinarke i slikara je objavila porodična manufaktura "Otvorena knjiga" koja je osnovana pre jedne decenije i do sada je objavila 150 naslova.
Kako je rekao direktor "Otvorene knjige" Petar Nikolić, sa knjigom Smiljanićeve i Stefanovića taj izdavač je počeo objavljivanje dela domaćih pisaca, a do Sajma knjiga biće štampan i roman " Biti bolji" Dragane Bojović.
Recenzent knjige Dragan Cekić je prepoznao u "Talasu" poetičnu metaforu o prijateljstvu.
Cekić je autorku teksta, novinarku Tanjuga nazvao "neobičnim talasom koji se posle dugog novinarskog puta izlio na zlatni pesak naše književnosti da bi u ovom kratkom delu ispričao o prijateljstvu, retkom, osobenom... prijateljstvu kakvo malo ko doživi".
"Svako ko je doživeo nešto slično, bez obzira na uzrast, može da u ovom delu prepozna deo sebe", naglasio je Cekić.
Slobodni umetnik Stefanović je uradio ilustracije koje na izuzetno poetičan način dopunjavaju priču o susretu, druženju, zajedničkom probijanju ka cilju, obali i zlatnom pesku dva talasa.
Junaci priče koja neodoljivo podseća na one koje pripađu istoj "porodici" kao "Mali princ" Antoana de Sent Egziperija su talasi - "jedan visok, gord, bogato posut penom koji se bučno kotrljao ka obali, a drugi nešto manji, tih, miran, sa ponegde posutom penom koji se blago ljuljuška negde između pučine i kopna".- Tanjug

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Nema slike

Popust cena:
rsd

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272
 
     
z