Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Tomasova matematička biblija

Matematika Matematika

Tomasova matematička biblija

Autor: Džordž B. Tomas
Broj strana: 1296
ISBN broj: 978-86-395-0530-1
Izdavač: Građevinska knjiga Građevinska knjiga
Godina izdanja: 2015.

Pregleda (30 dana / ukupno): 40 / 6085

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
6435 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Knjiga na kojoj su decenijama unazad stasavali naučni radnici, inženjeri, matematičari i svi oni čije profesije počivaju na korišćenju matematičkih znanja i modela, zasnovana na originalnom radu Džordža B. Tomasa, mlađeg sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu, u svom jedanaestom izdanju priređena je da bude što je moguće jasnija i preciznija, korisna i privlačna za naredne generacije inženjera i naučnih radnika. 

Ovo osavremenjeno izdanje jedne od najznačajnijih matematičkih knjiga sada je dostupno i na srpskom jeziku. Od vežbe do primera i izlaganja kojim se razvijaju koncepti i otkriva teorija razumljivim jezikom, knjiga je prevashodno koncipirana za matematički način razmišljanja i prenošenje matematičkih ideja. 
„Knjiga se bitno razlikuje od standardno pisanih udžbenika matematike kod nas koji različite matematičke modele tretiraju apstraktno, ne pokušavajući da nađu vezu između matematike i tehničkih nauka. Jasan i razumljiv tekst propraćen izvanrednim slikama i primerima, omogućava lakše shvatanje i rešavanje matematičkih problema i učenje metoda koje olakšavaju rešavanje istih, prvo kroz vežbanja data u knjizi, a potom u praksi.“ (iz preporuke dr Mire Petronijević)
Izdavač je, zajedno sa saradnicima na projektu, uložio ogroman trud da ovo kapitalno delo učini dostupnim i ovdašnjoj čitalačkoj publici s uverenjem da čini korisnu stvar za veliki broj sadašnjih i budućih stručnjaka kojima je razumevanje i primena matematičkih modela osnova za rešavanje dnevnih profesionalnih aktivnosti. U grafičkom pogledu nastojali smo da što više sledimo preglednost i sistematičnost izvornog izdanja. 

Osnovni pojmovi; Granice i kontinuitet; Diferenciranje; Primena; Integracija; Primena određenih integrala; Transcendentalne funkcije; Tehnike integracije; Dalja primena integracije; Konusni preseci i polarne koordinate; Beskonačne sekvencije i nizovi; Vektori i geometrija prostora; Vrednosti funkcija dobijene pomoću vektora i kretanje u prostoru; Parcijalni izvodi; Višestruki integrali; Integracija u vektorskim poljima.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

Numerologija za početnike

Numerologija za početnike

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272