Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Upravljanje ljudskim resursima u građevinarstvu

Građevinarstvo Građevinarstvo

Upravljanje ljudskim resursima u građevinarstvu

Autor: Zoran Stojadinović
Broj strana: 168
ISBN broj: 978-86-7466-563-3
Izdavač: Akademska misao Akademska misao
Godina izdanja: 2016.

Pregleda (30 dana / ukupno): 25 / 1294

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
850 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Ovaj udžbenik namenjen je studentima VIII semestra Građevinskog fakulteta u Beogradu koji pohađaju predmet "Upravljanje ljudskim resursima u građevinarstvu" na modulu za upravljanje projektima u građevinarstvu. U skladu sa reformama koje je donela Bolonjska deklaracija, udžbenik je dimenzionisan tako da može biti kompletno objašnjen studentima tokom 15 nedelja predavanja. Iz tog razloga neke teme koje spadaju u oblast ljudskih resursa nisu obrađene, ili su obrađene u skraćenom obliku. Bez obzira na relativno mali broj strana, koji je nedovoljan da se u potpunosti obradi jedna veoma važna oblast kao što je upravljanje ljudskim resursima, ovaj udžbenik studentima predstavlja potrebno štivo da ispune svoje školske obaveze, ali i dovoljno štivo da steknu neophodna znanja iz ove oblasti.

Vođeno je računa da svi delovi udžbenika budu dovedeni u vezu sa građevinarstvom, odnosno specifičnostima koje proizilaze iz prirode građevinske prakse. Udžbenik je podeljen u 3 dela:

I. Generalan pregled tema iz upravljanja ljudskim resursima (evolucija razvoja i postojeći pristupi)

II. Upravljanje ljudskim resursima na nivou preduzeća (mehanizmi upravljanja ljudskim resursima)

III. Upravljanje ljudskim resursima na nivou projekta (procesi i postupci)

Prvi deo obuhvata 5 poglavlja (1-5): • U poglavlju 1. dat je pregled istorijskog razvoja upravljanja ljudskim resursima. Objašnjeni su posebni pristupi. Naročito je posvećena pažnja strateškom upravljanju ljudskim resursima i povezanosti sa strateškim planom preduzeća. • U poglavlju 2. prikazani su različiti stilovi upravljanja ljudskim resursima sa aspekta odnosa rukovodilac-zaposleni. Prikazan je istorijski razvoj od naučnog menadžmenta do „orijentisanosti na ljude“ sa posebnim osvrtom na istraživanja o liderima. • U poglavlju 3. prikazani su različiti nivoi uključivanja ljudskih resursa u upravljanje preduzećem. Posebno je obrađeno osnaživanje ljudskih resursa (empowerment). • U poglavlju 4. prikazane su uloge i značaj motivacije i posvećenosti u upravljanju ljudskim resursima. • U poglavlju 5. prikazani su neki od važnih aspekata upravljanja ljudskim resursima kada je u pitanju građevinsko preduzeće. Obrađen je problem fleksibilnosti preduzeća u neizvesnom okruženju kao i faze razvoja građevinskog preduzeća u odnosu na njegovu veličinu i zrelost.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Pristup projektovanju Ex uređaja NOVO

Pristup projektovanju Ex uređaja NOVO

Potporne konstrukcije prema evrokodu

Potporne konstrukcije prema evrokodu

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272