Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Upravljanje ljudskim resursima u građevinarstvu

Građevinarstvo Građevinarstvo

Upravljanje ljudskim resursima u građevinarstvu

Autor: Zoran Stojadinović
Broj strana: 168
ISBN broj: 978-86-7466-563-3
Izdavač: Akademska misao Akademska misao
Godina izdanja: 2016.

Pregleda (30 dana / ukupno): 21 / 1257

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
850 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Ovaj udžbenik namenjen je studentima VIII semestra Građevinskog fakulteta u Beogradu koji pohađaju predmet "Upravljanje ljudskim resursima u građevinarstvu" na modulu za upravljanje projektima u građevinarstvu. U skladu sa reformama koje je donela Bolonjska deklaracija, udžbenik je dimenzionisan tako da može biti kompletno objašnjen studentima tokom 15 nedelja predavanja. Iz tog razloga neke teme koje spadaju u oblast ljudskih resursa nisu obrađene, ili su obrađene u skraćenom obliku. Bez obzira na relativno mali broj strana, koji je nedovoljan da se u potpunosti obradi jedna veoma važna oblast kao što je upravljanje ljudskim resursima, ovaj udžbenik studentima predstavlja potrebno štivo da ispune svoje školske obaveze, ali i dovoljno štivo da steknu neophodna znanja iz ove oblasti.

Vođeno je računa da svi delovi udžbenika budu dovedeni u vezu sa građevinarstvom, odnosno specifičnostima koje proizilaze iz prirode građevinske prakse. Udžbenik je podeljen u 3 dela:

I. Generalan pregled tema iz upravljanja ljudskim resursima (evolucija razvoja i postojeći pristupi)

II. Upravljanje ljudskim resursima na nivou preduzeća (mehanizmi upravljanja ljudskim resursima)

III. Upravljanje ljudskim resursima na nivou projekta (procesi i postupci)

Prvi deo obuhvata 5 poglavlja (1-5): • U poglavlju 1. dat je pregled istorijskog razvoja upravljanja ljudskim resursima. Objašnjeni su posebni pristupi. Naročito je posvećena pažnja strateškom upravljanju ljudskim resursima i povezanosti sa strateškim planom preduzeća. • U poglavlju 2. prikazani su različiti stilovi upravljanja ljudskim resursima sa aspekta odnosa rukovodilac-zaposleni. Prikazan je istorijski razvoj od naučnog menadžmenta do „orijentisanosti na ljude“ sa posebnim osvrtom na istraživanja o liderima. • U poglavlju 3. prikazani su različiti nivoi uključivanja ljudskih resursa u upravljanje preduzećem. Posebno je obrađeno osnaživanje ljudskih resursa (empowerment). • U poglavlju 4. prikazane su uloge i značaj motivacije i posvećenosti u upravljanju ljudskim resursima. • U poglavlju 5. prikazani su neki od važnih aspekata upravljanja ljudskim resursima kada je u pitanju građevinsko preduzeće. Obrađen je problem fleksibilnosti preduzeća u neizvesnom okruženju kao i faze razvoja građevinskog preduzeća u odnosu na njegovu veličinu i zrelost.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Elektroinstalaterski radovi - Predmer radova sa cenama

Elektroinstalaterski radovi - Predmer radova sa cenama

Termički aspekti gradnje kuća

Termički aspekti gradnje kuća

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272