Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Windows 8 kao od šale

Windows 8 Windows 8

Windows 8 kao od šale

Autor: Mark Edward Soper
Broj strana: 430
ISBN broj: 9788679913647
Izdavač: CET CET
Godina izdanja: 2014.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
Cena: 810 rsd Vi plaćate: 730 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa (osim za knjige u pretplati)
• Plaćanje kuriru

 

Sadržaj

Prvo poglavlje „Šta je novo u Windowsu 8“ obezbeđuje brzi pregled najvažnijih novih svojstava u Windowsu 8. Ako ovu knjigu čitate isključivo da biste saznali šta je novo i različito, počnite odavde i pratite reference za poglavlja sa više informacija.

Drugo poglavlje „Nadogradnja na Windows 8“ dizajnirano je za korisnike Windowsa 7 ili ranijih verzija koji se nadograđuju na Windows 8. Ovo poglavlje obrađuje ovaj proces i pomaže Vam da prilikom nadogradnje napravite najbolji izbor.

Treće poglavlje „Osnovni poslovi u Windowsu 8“ pokazuje kako da se prijavite na Windows 8, kako da koristite tastaturu osetljivu na dodir ili interfejs koji radi sa rukopisom, kako da koristite dugmad za prečice, kako da zaključate i otključate računar i kako da ga isključite ili postavite u stanje usnulosti.

Četvrto poglavlje „Korišćenje korisničkog radnog okruženja u Windowsu 8“ pomaže Vam da razumete kako da koristite novo korisničko radno okruženje na početnom ekranu Start sastavljeno iz blokova (pločica). Naučićete kako da pokrenete programe, prelazite iz jednog u drugi program, kako da ih zatvorite i tražite datoteke i programe.

Peto poglavlje „Pretraživanje veba u novom korisničkom radnom okruženju“ obezbeđuje uputstva o upotrebi novih svojstava programa Internet Explorer 10 koja su predstavljena u koracima.

Šesto poglavlje „Uživanje u multimedijalnom sadržaju uz pomoć Windows 8 korisničkog radnog okruženja“ prikazuje kako da koristite nove aplikacije za muziku, video i fotografiju.

Sedmo poglavlje „Ostanite povezani sa interfejs aplikacijama Windowsa 8“ će Vam pomoći prilikom upotrebe novih aplikacija za e-poštu, poruke, kalendar, mape i vreme, kako biste bili upoznati sa dešavanjima u svetu oko vas.

Osmo poglavlje „Prilagođavanje Windows 8 Start ekrana sopstvenim potrebama“ pokazuje Vam kako da prikačite fascikle i veb lokacije na početni ekran Start, kako da promenite njegovu pozadinu i kako da preuredite pločice (blokove). Otkrićete, takođe, kako da izmenite izgled ekrana za zaključavanje, početnog ekrana Start, sliku naloga i podešavanja za vremensku zonu.

Deveto poglavlje „Korišćenje Windows 8 veb prodavnice“ vodi Vas u razgledanje nove Windows 8 onlajn prodavnice aplikacija. Naučićete kako da pretražujete aplikacije, preuzimate besplatne aplikacije i kupujete nove aplikacije i Windows komponente.

Deseto poglavlje „Igranje igrica u Windowsu 8“ pomaže da iskoristite prednosti novih Windows 8 konekcija na Xbox 360 i naučite kako da preuzmete, instalirate i uživate u besplatnim igrama raspoloživim u Windows radnji.

Jedanaesto poglavlje „Upravljanje aplikacijama radne površine“ pomaže Vam da pokrenete i upravljate programima koji se pokreću iz Windowsove radne površine, koristite nova svojstva u popularnim pomoćnim programima i štampate datoteke.

Dvanaesto poglavlje „Upravljanje prostorom za skladištenje iz programa File Explorer“ pomaže Vam da upravljate datotekama, fasciklama i jedinicama diska.

Trinaesto poglavlje „Kućno umrežavanje pomoću funkcije HomeGroup“ pokazuje Vam kako da koristite svojstvo HomeGroup za podešavanje i upravljanje mrežom pomoću računara na kojima je instaliran Windows 7 i Windows 8. Ovo poglavlje pomaže i da razumete koje funkcije mreže mogu da se izvršavaju iz početnog ekrana Start, a koje mogu da se pokreću iz Windowsove radne površine.

Četrnaesto poglavlje „Rad sa slikama iz radne površine“ pomaže da uvezete fotografije u biblioteku slika Pictures, koristite program Windows Photo Viewer i koristite svojstvo SkyDrive za onlajn fotografije i skladištenje dokumenata i deljenje.

Petnaesto poglavlje „Rad sa muzikom sa radne površine“ omogućava da pomoću programa Windows Media Player puštate, snimate i režete muzičke CD-ove.

Šesnaesto poglavlje „Pretraživanje interneta iz radne površine“ pokazuje kako da koristite svojstva sa radne površine programa Internet Explorer 10 za upravljanje karticama, naslovnom stranom i omiljenim lokacijama.

Sedamnaesto poglavlje „Dodavanje i upotreba multimedijalnih karakteristika“ upoznaje Vas sa novim svojstvima novom galerijom fotografija Photo Gallery, programom Movie Maker i Windows medija centrom koji se nalaze u opcionom dodatku Windows Essentials 2012. Naučićete kako da dodate ove komponente u Windows kako bi mogli da ih uređujete, delite i uživate u fotografijama i video zapisima.

Osamnaesto poglavlje „Napredne opcije za konfigurisanje“ prikazuje kako da dodate još jedan ekranski prikaz, personalizujete svoju radnu površinu, upravljate uređajima i štampačima i kako da dodate još svojstava u Windows 8.

Devetnaesto poglavlje „Korisnički nalozi i sigurnost sistema“ upoznaje Vas sa različitim načinima za podešavanje Windows 8 prijavljivanja za korisnike, kako da dodate dodatne korisnike i kako da koristite roditeljske kontrole za potrebe nadgledanja mladih korisnika.

Dvadeseto poglavlje „Zaštita sistema“ pokazuje kako se vrši ažuriranje Windowsa 8, kako se vrši zaštita datoteka, kreiraju tačke obnavljanja i proverava špijunski program.

Dvadeset prvo poglavlje „Održavanje sistema i performanse“ pomaže Vam da unapredite brzinu sistema i rešite probleme koji mogu dovesti do nepravilnog rada sistema.

Da li ste zbunjeni PC i Windows terminologijom? Pogledajte rečnik pojmova!

 

Komentari

• lucijan Sucu
dobra knjiga

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Windows 8.1 za neupućene

Windows 8.1 za neupućene

Windows 8 razvoj aplikacija

Windows 8 razvoj aplikacija

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272