Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Živan Saramandić

Muzika Muzika

Živan Saramandić

Autor: Dušica Milanović
Broj strana: 260
ISBN broj: 978-86-519-1944-5
Izdavač: Službeni glasnik Službeni glasnik
Godina izdanja: 2016.

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 731

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
2970 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Monografija o Živanu Saramandiću predstavlja mozaik njegovog života, sadrži stručnu analizu operskih izvođenja proslavljenog basa, osvrt poznavalaca i prijatelja Živana Saramandića, esej o ljubavi njegove životne i umetničke saputnice Milke Stojanović, najlepše sačuvane fotografije njegovog života, najzanimljivije tekstove iz štampe, sadrži skice, eseje, intervjue, delove njegovog života, monografija je zbirka novinskih članaka, čuvar intervjua, afiša, plakata, programa, repertoara, premijera, feljtona...

 

Jedan od najvećih pijanista Svjetoslav Rihter, čuven po izvođenju Čajkovskog, bio je oduševljen Živanovom interpretacijom i posle završetka predstave prišao je Živanu, u naletu oduševljenja skinuo svoju kravatu i poklonio mu je.

 

Posle kolosalnog ispevavanja arija iz „Borisa Godunova”, u sali u kojoj su bili predstavnici Opere Metropoliten nastao je tajac koji je trajao sve dok čuveni Bob Lombardo nije ustao, prišao Živanu i s ogromnim zaprepašćenjem mu priznao da je on najveći bas kojeg je ikad čuo.

 

Snažno osećanje slovenstva proslavilo ga je na gostovanjima u Sovjetskom Savezu, gde je održao oko sedam stotina koncerata na ruskom jeziku.

 

„Najviše su mi odgovarale turneje po Rusiji, kad već počnem da dišem na ruskom u njihovu svakidašnjicu, počnem da mislim, da sanjam na ruskom... Ja sam čovek koji ne može da opstane u Francuskoj, u Nemačkoj. Apsolutno sam Sloven i veoma sam ponosan na to”, govorio je Živan.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Divlje godine - Tom Waits

Divlje godine - Tom Waits

Psihologija muzike

Psihologija muzike

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272