Dečije knjige

 • Kuvar, kosooki, balerina i babin duh Kuvar, kosooki, balerina i babin duh

  Češko-nemačka autorka Iva Prohaskova dobitnik je brojnih evropskih priznanja za književnost za mlade, a knjiga Kuvar, kosooki, balerina i babin duh osvojila je nekoliko prestižnih nagrada i već nekoliko godina jedna je od najčitanijih omladinskih knjiga u Nemačkoj.

  Pročitajte više

 • Letovanje u praistoriji Letovanje u praistoriji

  Ne, nisu nabasali na vremeplov. Ne učestvuju u nekom ćaknutom rijalitiju. Nisu ih oteli vanzemaljci niti članovi sumanute sekte koja obožava Kremenka i Kamenka. Odvukli su ih rođeni roditelji, zaluđeni arheolozi, koji su odlučili da sprovedu eksperiment o životu u neolitu, koristeći kao zamorčiće sopstvenu decu i njihove naivne drugare.

  Pročitajte više

 • Sedam veštica, jedna venčanica Sedam veštica, jedna venčanica

  Čujte i počujte! Ariman Grozni, moćni Čarobnjak sa severa, odlučio je da se oženi! Svega mu je dosta: i magije, i moći, i čudovišta, i pod hitno mu treba neko da ga zameni.

  Pročitajte više

 • Knjiga o piratima Knjiga o piratima

  Iako je Knjiga o piratima objavljena još u 19. stoleću, ona predstavlja jedinstveno svedočanstvo o životima i nedelima pirata kao što su Vilijam Kid, Crnobradi, Lafit, Ejveri, Meri Rid, En Boni, kao i o normanskim, berberskim, kineskim i malajskim piratima.

  Pročitajte više

 • 20.000 milja pod morem 20.000 milja pod morem

  Klasik Žila Verna o avanturama kapetana Nema i podmornice Nautilus koja je imala izuzetan uticaj na popularnu kulturu 20. veka.

  Pročitajte više

 • Alisa u zemlji čuda Alisa u zemlji čuda

  Bajkoviti roman napisan pre više od sto godina. Bajka u kojoj nema hrabrih prinčeva na belim konjima, sedmoglavih aždaja i veštica, ali se u njoj dogadjaju prava i ozbiljna čuda.

  Pročitajte više

 • Autobiografija - Branislav Nušić Autobiografija - Branislav Nušić

  Najveći srpski komediograf, oštro je zapažao negativne pojave svoga vremena. Živog duha i razvijenog smisla za pozorišnu scenu. Dela su mu suvereno vladala repertoarom srpskog pozorišta, a i danas se rado gledaju.

  Pročitajte više

 • Avanture Haklberija Fina (skraćena verzija) Avanture Haklberija Fina (skraćena verzija)

  Mark Tven (30. novembar 1835 – 21. april 1910) je pseudonim Semjuela Lenghorna Klemensa, čuvenog američkog humoriste, romanopisca i predavača. Izuzetno popularan još za života, u romanima "Tom Sojer" i "Haklberi Fin", Tven je dočarao život na reci Misisipi.

  Pročitajte više

 • Bebin dodir: Sanjalica Bebin dodir: Sanjalica

  Taktilne knjige iz edicije Bebin dodir ispunjene su šarenim ilustracijama i neobičnim teksturama koje će bebe voleti da dodiruju. Posebno su dragocene jer izgrađuju svest putem čula dodira i podstiču interaktivnu igru. Idealne za poklon deci uzrasta od 0 do 3 godine.

  Pročitajte više

 • Branislav Nušić - Hajduci Branislav Nušić - Hajduci

  U knjizi Hajduci Brnislav Nušic opisao je nezaboravne decje igre i nestašluke koje je cinio sa svojim drugovima.Ovaj roman za decu je paradigma odrastanja i svojevrsna zbirka humorističkih novela koje nepretenciozno tvore svet čudnih hajduka koji pate zbog gladi, beže na drvo kad ugledaju magarca i plaše se mraka.

  Pročitajte više

 • Branko Ćopić: Orlovi rano lete Branko Ćopić: Orlovi rano lete

  Rođen je 1915. u Hašanima u Bosni. Njegova literatura zasnovana je na atmosferi, situacijama i likovima iz Bosne. Mnoga dela su prevedena na strane jezike. Živeo je i radio je u Beogradu, gde je 1984. godine i sahranjen. Ćopićevo književno delo je obimno i raznovrsno. Najpoznatija su mu dela: pripovetke "Doživljaji Nikoletine Bursaća" i "Bašta sljezove boje", romani "Prolom" i "Gluvi barut", i knjige za decu "Doživljaji mačka Toše", "Čarobna šuma", "Pijetao i mačak" i "Orlovi rano lete".

  Pročitajte više

 • Crni gusar Crni gusar

  Emilio Salgari, italijanski pisac koji je početkom XX veka stekao ogromnu slavu avanturističkim i istorijskim romanima, rođen je 1826. godine u Veroni, u skromnoj trgovačkoj porodici.

  Pročitajte više

 • Crnobradi, morski gusar Crnobradi, morski gusar

  Deca čitaju avanture je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni početnicima.

  Pročitajte više

 • Dejvid Koperfild - Skraćena verzija Dejvid Koperfild - Skraćena verzija

  Čarls Dikens (1812-1870) najpoznatiji je viktorijanski romanopisac i jedan od najpopularnijih engleskih autora.

  Pročitajte više

 • Doktor Dulitl Doktor Dulitl

  Priče o lekaru Dulitlu koji je mnogo voleo životinje i živeo sa mnogo životinja.

  Pročitajte više

 • Doktor Džekil i gospodin Hajd (skraćena verzija) Doktor Džekil i gospodin Hajd (skraćena verzija)

  Marsel Švob je jednom prilikom rekao: "Dva najstrašnija događaja opisana u literaturi su kada Robinzon na usamljenom ostrvu otkriva trag nepoznate noge u pesku i kada, posle buđenja, preneraženi dr. Džekil primeti da je njegova vlastita ruka, ispružena preko čaršava, postala čupava kandža gospodina Hajda".

  Pročitajte više

 • Džek London: Beli očnjak Džek London: Beli očnjak

  U ledenim predelima severa život je opasan i opstaju samo najjači. Beli očnjak u tim surovim uslovima divljine odrasta u velikog i hrabrog vuka. Nezaboravna priča o prijateljstvu čoveka i životinje.

  Pročitajte više

 • En iz Grin Gejblsa En iz Grin Gejblsa

  Roman za decu i osetljive u kome devojčica Eni, jedan od najzanimljivijh likova u književnosti za decu, traga za istinom života kroz upoznavanje prirode. Roman koji je svetsku slavu potvrdio i serijom "Put za Ejvonli".

  Pročitajte više

 • Fantom iz opere (skraćena verzija) Fantom iz opere (skraćena verzija)

  Duh iz Opere je zaista postojao. Nije bio, kako se dugo verovalo, stvorenje iz mašte glumaca, sujeverje upravnika ili proizvod apsurdnih i osetljivih umova mladih balerina, njihovih majki, čuvara, garderobera ili domara. Da, on je bio od krvi i mesa, iako je prisvojio kompletnu pojavu pravog fantoma, takoreći, sablasne senke.

  Pročitajte više

 • Frankeštajn (Skraćena verzija) Frankeštajn (Skraćena verzija)

  Neprevaziđeni gotski roman autorke koja je nezasluženo ostala u senci svog mnogo poznatijeg muža Persija B. Šelija.

  Pročitajte više

 • Glas divljine Glas divljine

  Džek London je rođen 1876. godine u San Francisku. Bio je mornar, radnik, skitnica, tragač za zlatom, novinar… Mnoga Londonova dela nadahnuta su njegovim čestim putovanjima u severne predele. Roman "Beli Očnjak" objavljen je 1906. i odmah je doživeo veliki uspeh.

  Pročitajte više

 • Grof Monte Kristo (skraćena verzija) Grof Monte Kristo (skraćena verzija)

  Edmond Dantes je plemenit, lep, mladi mornar zaljubljen u predivnu Mercedes. Danglers koji želi da se dočepa njegovog zlata, Kaderus, lupež koji želi ličnu osvetu i zli general Mondego koji želi Mercedes za ženu, optužuju Edmunda za pljačku upravo na dan njegov venčanja i on biva zatvoren u zloglasni zatvor.

  Pročitajte više

 • Guliverova putovanja Guliverova putovanja

  Fantastični svet Liliputa, zemlje patuljaka, i Brobdingnaga, zemlje divova. Kakva je sva čudesa video Guliver na svom lutanju morima, kakve je avanture doživeo saznaćete ako zajedno sa njim zaplovite stranicama ove knjige.

  Pročitajte više

 • Hajdi Hajdi

  I pored toga što nisu iz književne radionice najznačajnijih klasika neka ostvarenja u svetskoj književnosti sama su izborila mesto klasičnih dela. Neosporno je da je ovaj novelistički roman za decu jedno od prvorazrednih dela iz te grupe.

  Pročitajte više

 • Henri Osmi treba da izabere Henri Osmi treba da izabere

  Deca čitaju istoriju je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni početnicima.

  Pročitajte više

 • Ikar, dečak koji je leteo Ikar, dečak koji je leteo

  Deca čitaju mitove je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni deci.

  Pročitajte više

 • Jenki na dvoru kralja Artura Jenki na dvoru kralja Artura

  Proslavljeni junaci čuvenog romana koji kroz uzbudljivu priču opisuju svirepe dane u Engleskoj šestoga veka, traju i trajaće dugo u vremenu.

  Pročitajte više

 • Kefalica Kefalica

  NOVA OLOVKA PIŠE SRCEM. XXI VEKA.


  Pročitajte više

 • Klizave priče Klizave priče

  „Klizave priče” Igora Kolarova spadaju u red onih dela za kojima žalite kada ih pročitate, jer želite da traju beskrajno dugo.

  Pročitajte više

 • Kralj Artur i vitezovi okruglog stola (skraćena verzija) Kralj Artur i vitezovi okruglog stola (skraćena verzija)

  Priče o kralju Arturu, pustolovinama njegovih vitezova, zloj veštici Morgani i čarobnjaku Merlinu, izvorno su nastale u narodnom predanju, pesmama i retkim spisima koji su se održali do današnjeg dana.

  Pročitajte više

 • Lesi se vraća kući - Pčelica Lesi se vraća kući - Pčelica

  Po ovom romanu snimljeno je više filmova za decu, od kojih je najpoznatiji onaj u kome glumi mlada Elizabet Tejlor.

  Pročitajte više

 • Ljudsko telo Ljudsko telo

  Vrhunski vizuelni priručnik o čovekovom organizmu – njegovim ćelijama, sistemima i njihovom radu.

  Pročitajte više

 • Mali oglasi i još ponešto Mali oglasi i još ponešto

  Mali oglasi, ali malo drugačiji.

  Pročitajte više

 • Mali princ - Sa akvarelima autora Mali princ - Sa akvarelima autora

  Egziperi neguje kult razumevanja i duboke moralnosti, razvijajući vanvremensku veru u moć preobražavanja čoveka i dosezanja do pravog saznavanja njegove prirode. Mali princ je knjiga za male i velike, napisana poput bajke ona otkriva utopijski svet kroz priču o dečaku dospelom sa udaljene i sićušne planete i njegovom traganju za odanošću i ljubavlju.

  Pročitajte više

 • Mobi Dik (Skraćena verzija) Mobi Dik (Skraćena verzija)

  „Mobi Dik“, monumentalno delo Hermana Melvila, jednog od najvećih američkih i svetskih klasika, jeste roman u formi metafizičke alegorije, koju književni kritičari podvrgavaju obimnim, često oprečnim, tumačenjima.

  Pročitajte više

 • Navigatori: Zvezde i planete Navigatori: Zvezde i planete

  Saznajte neverovatne informacije o svemiru, njegovim galaksijama i našem Sunčevom sistemu. Otputujte na Mars, obiđite svemirsku stanicu, bežite od asteroida i nestanite u crnoj rupi. Zavirite u moguću budućnost nuklearnih međuzvezdanih brodova i ustanovite mogu li vanzemaljci živeti na udaljenom mesecu...

  Pročitajte više

 • Odakle šta potiče Odakle šta potiče

  Odrasli se često suočavaju sa najneverovatnijim dečjim pitanjima na koja nemaju uvek spremne i sigurne odgovore. Vodeći računa o svojim najmlađim čitaocima i želeći da pomogne roditeljima da imaju adekvatnu zabavnu, ali i edukativnu literaturu za svoju decu, Pčelica je pripremila novu, sjajnu seriju enciklopedija.

  Pročitajte više

 • Odisej i drveni konj Odisej i drveni konj

  Deca čitaju mitove je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni deci.

  Pročitajte više

 • Oliver Tvist Oliver Tvist

  Priča o surovom odrastanju u nesrećnim uslovima velika je storija o ljudskoj moći i iskupljenju.

  Pročitajte više

 • Opaki vladari koje ne želite da upoznate Opaki vladari koje ne želite da upoznate

  Ubedljivo 10 najgorih.....

  Pročitajte više

 • Ostrvo s blagom - Robert Luis Stivenson Ostrvo s blagom - Robert Luis Stivenson

  „Ostrvo s blagom“, delo engleskog i svetskog klasika Roberta Luisa Stivensona, jeste roman za decu i odrasle, verovatno svetski najpoznatija pustolovna pripovest o bukanirima – karipskim piratima – i zakopanom blagu.

  Pročitajte više

 • Pčelica na livadi Pčelica na livadi

  Edukativna slikovnica za decu pisana u stihu. Pčelica Medica je vodič na putovanju kroz različita prirodna staništa i na zanimljiv i duhovit način upoznaje decu sa brojnim biljnim i životinjskim vrstama.

  Pročitajte više

 • Persefona i semenke nara Persefona i semenke nara

  Deca čitaju mitove je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni deci.

  Pročitajte više

 • Persej i čudovišna Meduza Persej i čudovišna Meduza

  Deca čitaju mitove je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni deci.

  Pročitajte više

 • Petar Pan Petar Pan

  „Sva deca, osim jednog deteta, rastu.“ Tako počinje najpoznatiji i najčarobniji roman za decu – Petar Pan. Pođite i sami u Nedođiju nošeni čarobnom mastilom iz pera Džejmsa Metjua Barija.

  Pročitajte više

 • Petar Pan - skraćena verzija Petar Pan - skraćena verzija

  Ako vam se dopao Diznijev crtani film u knjizi ćete uživati još više. Pođite i sami u Nedođiju nošeni čarobnom mastilom iz pera Džejmsa Metjua Barija.

  Pročitajte više

 • Pitanja i odgovori: Fudbal Pitanja i odgovori: Fudbal

  Odrasli se često suočavaju sa najneverovatnijim dečjim pitanjima na koja nemaju uvek spremne i sigurne odgovore. Vodeći računa o svojim najmlađim čitaocima i želeći da pomogne roditeljima da imaju adekvatnu zabavnu, ali i edukativnu literaturu za svoju decu, Pčelica je pripremila novu, sjajnu seriju enciklopedija.

  Pročitajte više

 • Pitanja i odgovori: Ljudsko telo Pitanja i odgovori: Ljudsko telo

  Odrasli se često suočavaju sa najneverovatnijim dečjim pitanjima na koja nemaju uvek spremne i sigurne odgovore. Vodeći računa o svojim najmlađim čitaocima i želeći da pomogne roditeljima da imaju adekvatnu zabavnu, ali i edukativnu literaturu za svoju decu, Pčelica je pripremila novu, sjajnu seriju enciklopedija.

  Pročitajte više

 • Pitanja i odgovori: Mladunci Pitanja i odgovori: Mladunci

  Odrasli se često suočavaju sa najneverovatnijim dečjim pitanjima na koja nemaju uvek spremne i sigurne odgovore. Vodeći računa o svojim najmlađim čitaocima i želeći da pomogne roditeljima da imaju adekvatnu zabavnu, ali i edukativnu literaturu za svoju decu, Pčelica je pripremila novu, sjajnu seriju enciklopedija.

  Pročitajte više

 • Pitanja i odgovori: Odakle šta potiče? Pitanja i odgovori: Odakle šta potiče?

  Odrasli se često suočavaju sa najneverovatnijim dečjim pitanjima na koja nemaju uvek spremne i sigurne odgovore.

  Pročitajte više

 • Pitanja i odgovori: Ples Pitanja i odgovori: Ples

  Ima, naravno, mnogo enciklopedija, ali ove su bas namenjene najmlađima, od 3 do 7 godina! To su zanimljive knjige koje se sastoje od najčešćih dečjih pitanja i odgovora odraslih o najrazličitijim temama koje mališane interesuju u periodu od tri godine i ulaska u razvojnu fazu "radoznalosti", do polaska u školu.

  Pročitajte više

 • Pitanja i odgovori: Svemir Pitanja i odgovori: Svemir

  Ima, naravno, mnogo enciklopedija, ali ove su bas namenjene najmlađima, od 3 do 7 godina! To su zanimljive knjige koje se sastoje od najčešćih dečjih pitanja i odgovora odraslih o najrazličitijim temama koje mališane interesuju u periodu od tri godine i ulaska u razvojnu fazu "radoznalosti", do polaska u školu.

  Pročitajte više

 • Pitanja i odgovori: Vozila Pitanja i odgovori: Vozila

  Ima, naravno, mnogo enciklopedija, ali ove su bas namenjene najmlađima, od 3 do 7 godina! To su zanimljive knjige koje se sastoje od najčešćih dečjih pitanja i odgovora odraslih o najrazličitijim temama koje mališane interesuju u periodu od tri godine i ulaska u razvojnu fazu "radoznalosti", do polaska u školu.

  Pročitajte više

 • Pop Ćira i pop Spira Pop Ćira i pop Spira

  Čuveni Sremčev roman prikaz je vojvođanske sredine dat kroz priču o dva popa i njihovim porodicama i svađi oko poželjnog zeta.

  Pročitajte više

 • Pradevojčica Pradevojčica

  Desanka Maksimović rođena je davne 1898. godine u Rabrovici, kod Valjeva. Otac Mihajlo bio je učitelj rabrovičke osnovne škole, a majka Draginja ćerka brankovačkog sveštenika. Osnovnu školu završila je u Brankovini. U Valjevu je završila gimnaziju, a Prvi svetski rat prekinuo je školovanje. Godine 1919. maturirala je u valjevskoj gimnaziji. Posle mature upisuje studije uporedne književnosti, opšte istorije i istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

  Pročitajte više

 • Priča o dva grada (skraćena verzija) Priča o dva grada (skraćena verzija)

  Čarls Dikens (1812?1870) je živeo u Londonu, u Engleskoj, za vreme vladavine kraljice Viktorije. Kada mu je bilo dvanaest godina, poslali su ga da tri meseca radi u fabrici. Dikensu je to bilo grozno i nikada nije zaboravio koliko je nesrećan život sirotinje.

  Pročitajte više

 • Pustolovine Toma Sojera Pustolovine Toma Sojera

  Tom je vrlo interesantan lik. On je symbol sve djece svijeta. On predstavlja sve ono za čim dječaci žude dok su u školi, na ulici ili čak u spilji.

  Pročitajte više

 • Rat dugmića Rat dugmića


  Roman o mojoj dvanaestoj godini.

  Pročitajte više

 • Robin i lepa Marijana Robin i lepa Marijana


  Priča o Robinu Hudu.

  Pročitajte više

 • Romul i Rem Romul i Rem

  Deca čitaju mitove je edicija knjiga namenjenih početnicima u čitanju. Veličina slova, edukativni sadržaji i živopisne ilustracije kao i zadaci i pitanja na kraju knjige su prilagođeni deci.

  Pročitajte više

 • Školica za pirate Školica za pirate

  Da li ste znali da prvog septembra u školu polaze vile, pirati, zmajevi, princeze, vitezovi i sirene?

  Pročitajte više

 • Smejalice - aforizmi za decu i detinjaste Smejalice - aforizmi za decu i detinjaste

  Smejalice su zbirka aforizama za decu i detinjaste koje je napisao naš poznati satiričar i novinar Bojan Ljubenović, a ilustrovao Tošo Borković. Pored velikog broja aforizama u ovoj knjizi u punom koloru nalaze se i stranice za zabavu: ukrštenice, slagalice, kvizovi i dr.

  Pročitajte više

 • Tango za troje Tango za troje

  Mladi buntovnik, Strniša Lipić, Beograđanin sa Dorćola, svoju adolescenciju proživljava veoma burno. Porodični odnosi, prva romantična iskustva, prva prava prijateljstva, prikazani su na neobičan, zanimljiv i komičan način.

  Pročitajte više

 • Taras Buljba Taras Buljba

  Gogolj je otac moderne ruske književnosti i veliki pisac u svakom svom ostvarenju. Ovo je možda, u formalnom smislu, i najjednostavnija njegova knjiga.

  Pročitajte više

 • Tri musketara (skraćena verzija) Tri musketara (skraćena verzija)

  Najpoznatije delo Aleksandra Dime.

  Pročitajte više

 • Učimo da crtamo: Ljubimci Učimo da crtamo: Ljubimci

  Tvrdokoričene crtanke sa specijalnim antitoksičnim flomasterom su namenjene mališanima koji tek počinju da crtaju.

  Pročitajte više

 • Zamislite deco: U starom Egiptu Zamislite deco: U starom Egiptu

  Ova divna knjiga prikazuje jedan zanimljiv dan u Egiptu, u stara vremena. Dečak žuri u školu, akrobati se prevrću po punoj pijaci, ljudi se okupljaju pored reke Nil da vide faraona kako se vraća kući.

  Pročitajte više

 • Olivija Olivija

  Olivija je prasica sa sopstvenim stilom i čvrstom verom u sebe. Sa svojih šest godina ona tačno zna šta hoće i ima bezgraničnu maštu.

  Olivija je jedinstvena u svetu dečjih slikovnica zbog svog neobičnog minimalizma. Autor i ilustrator Ijan Falkoner je izabrao nepretrpane crno-bele crteže koji povremeno zablješte crvenom bojom. U svakoj sledećoj knjizi u serijalu istraživački je dodavao po jednu novu boju originalnim crno-belo-crvenim crtežima.

  Pročitajte više

 • SPAVAJ VEĆ JEDNOM, JE**TE SPAVAJ VEĆ JEDNOM, JE**TE

  / dečja knjiga za odrasle /

  Pročitajte više

 • Bebina radosnica Bebina radosnica

  Ova knjiga - album omogućiće vam da sakupite fotografije i da se podsetite najlepših trenutaka iz prve godine života vaše bebe.

  Pročitajte više

 • Maja u oblacima Maja u oblacima

  Nagrada Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" za najbolji roman namenjen deci i mladima u 2005. godini.

  Pročitajte više

 • Sofijine ljubavi Sofijine ljubavi

  Pročitajte više

 • Kako je ozdravio cvrčak Kako je ozdravio cvrčak


  U fantastičnom svetu šume i njenih stanovnika, ništa nije nemoguće.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Nedostajati Nedostajati

  Nedostajati je zbirka priča poznatog holandskog pisca Ton Telehena za decu i za odrasle koji se ne smatraju isuviše velikim za priče.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Ana i Luka upoznaju Srbiju: Kalemegdan Ana i Luka upoznaju Srbiju: Kalemegdan

  Ana i Luka su došli u posetu kod babe i dede u Beograd.

  Pročitajte više

 • Ana i Luka Upoznaju Srbiju: Novi Sad Ana i Luka Upoznaju Srbiju: Novi Sad

  Ana i Luka su došli u posetu svojoj tetki koja živi u Novom Sadu.

  Pročitajte više

 • Buntovnici - srpska mitologija Buntovnici - srpska mitologija

  Nekada, kada su postojali petlovi, muke noći trajale su do njihovog prvog pevanja, oko jedan sat posle ponoći. Danas, kada se dan produžava svetlima i bukom, kada ljudi misle da će tako prevariti noć i kada petlova više nema, mučenje traje sve do prvog prozraka sunca, do osvita, osvitka, ili svanuća, kada svet osvane u svom mekom sivilu bez boja.

  Pročitajte više

 • Alisa u svetu s one strane ogledala i šta je sve tamo doživela Alisa u svetu s one strane ogledala i šta je sve tamo doživela

  Posle velikog uspeha Alise u zemlji čuda Luis Kerol je odlučio da napiše nastavak Alisinih avantura. Ovoga puta Alisa se našla sa druge strane ogledala gde je učestvovala u jednoj od najzanimljivijih partija šaha ikada odigranih.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Još novija smešna knjiga za decu Još novija smešna knjiga za decu

  Dragan Lukic je mudro porucio:

  Ko ne zna da se smeje,
  Smeulji ili smeška,
  Taj strašno mnogo greši
  To mu je zivotna greška. !

  Pročitajte više

 • Baka gangster Baka gangster

  Učestvujte u uzbudljivoj policijskoj helikopterskoj poteri i saznajte u kakvoj su vezi baka, joga, mentol-bombone, engleska kraljica i njene gaćice sa printom engleske zastave.

  Pročitajte više

 • Bube Bube

  Bube nas uvode u očaravajući živi svet naših bašta, ulica, domova, pustinja, džungli, močvara i svih mesta na kojima se ovi sitni i zanemareni saputnici nalaze. Izuzetna raznolikost insekata, sa obiljem informacija i istraživačkih zadataka, približiće deci živi svet o kome malo znamo.

  Pročitajte više

 • Ćerka čarobnica Ćerka čarobnica

  U šumi, daleko od ljudi, pod mudrim staranjem Čarobnica, odrasta zlatokosa devojčica. Iako guta magične knjige, uči da čita misli i razgovara sa zvezdama, ne može čak ni da nasluti zbog čega uči, ni zašto uprkos opasnostima luta na četiri strane Velikog Kraljevstva.

  Pročitajte više

 • Mašina za šale Mašina za šale

  Iako je Aleksandar Mekol Smit u Srbiji veoma popularan, do sada su objavljivana samo njegova dela namenjena odraslima. Manje je poznato da je ovaj čuveni i nagrađivani autor objavio i preko 20 knjiga za decu.

  Pročitajte više

 • Podvodni svet Podvodni svet

  Podvodni svet je pun fascinantnih činjenica o životu u moru, od magičnog sveta koralnih grebena do sablasnih okeanskih dubina.

  Pročitajte više

 • Senka Senka

  Amanu i njegovoj majci prijatelj je bio najpotrebniji baš tada kada se na ulazu u pećinu u Avganistanu, u kojoj su pokušavali da prežive u svetu siromaštva, pokvarenosti i policijske surovosti pojavio springer španijel – mršav i izmučen ratnim nevoljama.

  Pročitajte više

 • Zavrzlama od špageta Zavrzlama od špageta

  Ovu knjigu treba čitati sa pripremljenom viljuškom i loncem za špagete na šporetu! Odlična knjiga za književne i kuhinjske sladokusce! Čak i oni, kojima tanjir sa hranom služi više za igru nego za klopu, poželeće da smažu pun tanjir špageta nakon ove knjige. Mame, budite spremne!

  Pročitajte više

 • Engleski jezik za 7. razred Radna sveska Engleski jezik za 7. razred Radna sveska

  Vežbe su u saradnji sa profesorima iz Srbije pripremili autori originalnog izdanja.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Engleski jezik za 7. razred Udžbenik Engleski jezik za 7. razred Udžbenik

  U udžbeniku Messages 3 jezička veština čitanja razvija se uz pomoć zanimljivih priča koje su prilagođene nivou jezičkog znanja učenika.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Kapetan Gugulence Kapetan Gugulence

  „Kapetan Gugulence je bio gusar. On je smatrao da je najhrabriji i najlepši gusar na svih sedam mora...“ I tako počinje kapetanova prva vratolomna pustolovina.

  Pročitajte više

 • Kapetan Gugulence i avetinnjski brod Kapetan Gugulence i avetinnjski brod

  Čuveni brod Crno Prase vapi za prolećnim čišćenjem kapetana Gugulenceta i njegove posade. Taj posao počinje kao obična vežba, ali ubrzo dobija pakosni obrt sa izgledima da totalno dotuče kapetana.

  Pročitajte više

 • Priče od kojih se raste Priče od kojih se raste

  Ljubica Žikić donosi izuzetne priče pisane po meri deteta, sa puno ljubavi i topline, znanja i mašte.

  Pročitajte više

 • Prvi matiš Prvi matiš

  Kroz interesantne mozgalice i zagonetke deca uče da računaju pri čemu se od njih stalno traži aktivno učešće u zadacima prilagođenim predškolskom uzrastu.

  Pročitajte više

 • Dalje šape od vatrenog kamena Dalje šape od vatrenog kamena

  U Kamengradskom muzeju desila se kradja: nestao je Vatreni kamen, izum od neprocenjive vrednosti, zahvaljujuci kome svi stanovnici Kamengrada imaju vatru i toplotu!

  Pročitajte više

 • Deca kapetana Granta Deca kapetana Granta

  Žil vern je rođen 1828, u Nantu, Francuska. Njegova porodica je posedovala bogatu pomorsku tradiciju, koja je prilično uticala na njegovo pisanje. Kao dečak, pobegao je od kuće da bi bio pomoćnik na jednom trgovačkom brodu, ali je uhvaćen i vraćen kući.

  Pročitajte više

 • Disney Englesko - srpski rečnik u slikama Disney Englesko - srpski rečnik u slikama

  1000 pojmova
  Zabavan i delotvoran način za učenje novih reči iz engleskog jezika. Svaki pojam je ilustrovan crtežima najpoznatijih Diznijevih junaka, koji pomažu najmlađima da lakše zapamte novu reč i da saznaju nešto više o svetu koji ih okružuje.

  Pročitajte više

 • Drvengrad Drvengrad

  Ovo je prva knjiga iz trilogije o avanturama neodoljivog profesora Izlapelića i njegovih prijatelja, koji upravo sada besciljno lutaju gustim šumama Amazonije...

  Pročitajte više

 • Dušan i Durundilo Dušan i Durundilo

  Slobodan Stanišić vodi čitaoca u srednji vek i upoznaje ga sa srpskim junacima i vladarima, priča mu o njihovim podvizima i ljubavima, o rivalstvu između istočnih i zapadnih zemalja, o nagoveštajima onoga što će zadesiti srpsku državu i srpski narod. Uz junake i vladare u Stanišićevom romanu važno mesto imaju i njihovi pomagači na megdanima - konji i medved Durundilo, koji i sam postaje junak.

  Pročitajte više

 • Dušan, princ sunca Dušan, princ sunca

  Slavna vremena srednjovekovne Srbije plene svojim neustrašivim junacima, izuzetnim vladarima, mudrim monasima i vrhunskim umetnicima. Najsjajnija tačka našeg srednjeg veka je carevina Dušana Silnog, najmoćnijeg u dinastiji Nemanjića.

  Pročitajte više

 • Hari Poter i polukrvni princ Hari Poter i polukrvni princ

  Pročitajte knjigu pre odlaska u bioskop.
   
  Najviše možete da uživate u filmu, ako ste spremni na ono što će se dogoditi.
   
  Novi ministar magije, Rufus Skrimdžer, suočen je s napadima, sabotažama i katastrofama u kojima stradaju nevini Normalci i čarobnjaci, a čiji je cilj da poseju paniku i strah među stanovništvom i izazovu haos u zemlji.

  Pročitajte više

 • Hari Poter i relikvije smrti Hari Poter i relikvije smrti

  Hari je suočen sa mračnim, opasnim i naizgled nemogućim zadatkom - pronaći i uništiti preostali Voldemorom horkruks. Hari se nikada nije osećao tako usamljeno, pred budućnosti punom senki.

  Pročitajte više

 • Ježeva kućica Ježeva kućica

  Poema Ježeva kucica je vrhunac Ćopićeve magije. Nešto tako milo i čedno na našem jeziku nije napisano. Ježurka Ježic, ćudljivi usamljenik sa bodljama kao jamcem svoje nezavisnosti, jedno je malo šumsko božanstvo.

  Pročitajte više

 • Konjić Grbonjić Konjić Grbonjić

  Prema originalu P. P. Jeršova napisala Gordana Maletić

  Pročitajte više

 • Misterija u Orijent ekspresu Misterija u Orijent ekspresu

  Na izuzetno zahtevnoj i veoma kompleksnoj poziciji specijalnog izveštača „Mišjih novosti” godinama senalazi gospođica Tea Stilton. Poznata i kao sestra uglednog građanina Mišograda, gospodina DžeronimaStiltona, Tea je najglamurozniji i najpopularniji član cenjene porodice.

  Pročitajte više

 • Pet prijatelja na kampovanju Pet prijatelja na kampovanju

  Tlo koje podrhtava! Fantomski vozovi u mrkloj noći! Nestali su – nekuda su isparili! Kako je to moguće? Gde su nestali? I kakve veze sa njima imaju stanovnici obližnje farme? Pet prijatelja kreće u potragu za vozovima, prateći stari ogranak pruge, i dolaze do neobičnog otkrića pod zemljom!

  Pročitajte više

 • Pet prijatelja ponovo na ostrvu Kirin Pet prijatelja ponovo na ostrvu Kirin

  Džordžin otac odlučuje da se na izvesno vreme preseli na ostrvo Kirin kako bi na miru radio na svom tajanstvenom izumu.

  Pročitajte više

 • Petnaestogodišnji kapetan Petnaestogodišnji kapetan

  Kada se čitaju Vernove avanture, stiče se utisak da je i sam autor proživeo život pustolova, a u zbilji je, zapravo, sasvim suprotno. Žil Vern je po profesiji bio pravnik, koji je retko kad i napuštao svoje parisko okruženje.

  Pročitajte više

 • Ruža i prsten Ruža i prsten


  Priča o kraljeviću koji se zvao Điljo i o kraljeviću kome je je bilo ime Balbo (domaća predstava za veliku i malu decu).

  Pročitajte više

 • Smaragd indijskog princa Smaragd indijskog princa

  Šta se to dešava u Čenaju, u misterioznoj Indiji? Oaza Plavih pacova, koja brine o ugroženim majmunima, u opasnosti je! Da li će Tea sisterke među skupocenim tkaninama, aromatičnim začinima i nestašnim majmunima uspeti da pronađu prinčev smaragd?

  Pročitajte više

 • Životinje sveta Životinje sveta

  U ovoj knjizi mali radoznalci će se upoznati sa najrazličitijim životinjama koje žive na našoj planeti, divljim i domaćim, onima koje lete, plivaju ili gmižu...

  Pročitajte više

 • MOJA PRVA BIBLIJA U SLIKAMA MOJA PRVA BIBLIJA U SLIKAMA

  Deca svih uzrasta su ponosna kada dobiju svoju Bibliju. "Moja prva Biblija" u slikama sadrži stodvadesetipet najomiljenijih biblijskih kayivanja prepričanih jednostavnim rečima Keneta N. Tejlora.

  Pročitajte više

 • Dnevnik šonjavka - Poslednja slamka Dnevnik šonjavka - Poslednja slamka

  Suočimo se već jednom s tim: Greg Hefli nikada neće prestati da bude mlakonja. Samo što neko to mora da objasni i Gregovom ocu. Vidite, Frenk Hefli stvarno misli da može da natera svog sina da ojača, pa upisuje Grega na mnoge organizovane sportske treninge i druge „muške“ zanimacije.

  Pročitajte više

 • Priče o Beogradu Priče o Beogradu

  Ova knjiga predstavlja dnevnik potrage za izgubljenim Beogradom, veliku avanturu koja će nam otkriti odgovore na sva ona pitanja koja su oduvek kopkala istinske ljubitelje našeg grada: Otkud Kelti na ušću Save u Dunav?

  Pročitajte više

 • Čovek koji je hteo da bude kralj i druge priče Čovek koji je hteo da bude kralj i druge priče

  Snažne, egzotične i ekstravagantne, ove priče se smatraju najboljim koje je Kipling napisao, a Čovek koji je hteo da bude kralj je u mnogim izborima proglašena za najbolju priču koja je napisana na engleskom jeziku.

  Pročitajte više

 • Knjiga radosti - srpsko pesništvo deci i o deci Knjiga radosti - srpsko pesništvo deci i o deci


  KNIGA RADOSTI - SERBSKAJA POEZIJA TETJAM I O DETJAH

  Pročitajte više

 • Pozdrav deci Pozdrav deci

  Zmajeva veličina u naivnoj poeziji pre svega je u tome što je baš u njoj uspeo da se vrati onom iskonskom, detinjem u sebi, upravo da oživi i oslobodi u sebi samom ono što je najlepše u čoveku: dete.

  Pročitajte više

 • Igra logike Igra logike

  Autor Alise u zemlji čuda, čije je pravo ime bilo Čarls Latvidž Džonson, po zanimanju je bio profesor matematike, zainteresovan u prvom redu za probleme matematičke logike. Objavio je i nekolicinu knjiga iz ove oblasti, pa čak i jednu raspravu o matematičkom aspektu parlamentarnih izbora.

  Pročitajte više

 • Srednji vek za moje sinovce Srednji vek za moje sinovce


  Za osnovce, srednjoškolce i studente! Ali, i za sve ostale! S mnoštvom starih reprodukcija i ilustracija.

  Pročitajte više

 • Vidi čuda 1 Vidi čuda 1

  Delo je namenjeno deci školskog uzrasta, a predviđeno je da se ubuduće svake godine za „Zmajeve dečje igre“ pojavi novi tom.

  Pročitajte više

 • Poslednji bog Olimpa Poslednji bog Olimpa

  Tokom čitave godine polutani se pripremaju za bitku protiv Titana, znajući da će teško izvojevati pobedu. Kronova armija je jača nego ikada, a sa svakim bogom i polutanom kojeg regrutuje, moć Titanovog zla samo raste.

  Pročitajte više

 • Titanova kletva Titanova kletva

  Zimski solsticij i vrhovno savetovanje olimpskih bogova se bliže, a Persi Džekson i njegovi prijatelji kreću u opasnu potragu za polutanima. Međutim, u potragu kreću i Kronova čudovišta koja se bude jedno za drugim.

  Pročitajte više

 • Profesor Globus: Promena klime na našoj planeti Profesor Globus: Promena klime na našoj planeti

  Slikovnica za uzrast 4-10 god na zanimljiv i neobičan način uči decu o klimatskom zagrevanju, razlozima i posledicama koje to zagrevanje donosi.

  Pročitajte više

 • 365 priča za laku noć 365 priča za laku noć

  Deca će saznati zašto je more slano, zašto je nebo visoko, kako su drugari putovali kroz vreme, kako je lavić naučio da riče, zašto nilski konji žive u vodi, šta se desilo budilniku kome je dosadilo da kuca, zašto kamile imaju grbu...

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Amanda X i detektivi Amanda X i detektivi

  Amanda je isterivačica duhova i proročica, pri čemu joj je uvek pri ruci ovca Sister X. Svoje natprirodne moći ima prilike da iskaže kada komesar Kaminski biva umešan u nečasne rabote.

  Pročitajte više

 • Bebina knjiga Bebina knjiga

  Predivne ilustracije Marka Kampanele pružiće vam zadovoljstvo svaki put kada otvorite Bebinu knjigu.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Čarobnjak iz Oza - 3D zvučna knjiga Čarobnjak iz Oza - 3D zvučna knjiga

  Otputujte u čarobnu zemlju – razgledajte Smaragdni Grad, neka vas uhvate leteći majmuni i otkrijte istinu o čuvenom čarobnjaku iz Oza.

  Pročitajte više

 • Dečaci ulice Bejker - Slučaj nestalog detektiva Dečaci ulice Bejker - Slučaj nestalog detektiva

  Magala se obavila oko Viginsa kao prljavožuto ovčije runo. Pothranjivana dimom sa miliona ugljem loženih ognjišta, koji se izvijao iz miliona čađavih dimnjaka, među građanima Londona viktorijanske epohe bila je poznata kao "prava čorba od graška".

  Pročitajte više

 • Dečaci ulice Bejker - Slučaj zatočene vidovnjakinje Dečaci ulice Bejker - Slučaj zatočene vidovnjakinje

  Vrabac je bio srećan. U stvari, bio je toliko srećan da je povremeno morao da se uštine kako bi se uverio da ne sanja. Samo nekoliko dana ranije, gospodin Tramp, direktor varijetea Imperijal, otpustio ga je sa mesta potrčka i najavljivača programa.

  Pročitajte više

 • Dnevnik zamka Dnevnik zamka

  Kako je to stvarno bilo živeti u zamku? Vratite se u srednji vek i zakoračite u zamak sa jedanaestogodišnjim Tobijem.

  Pročitajte više

 • Dobro drvo Dobro drvo


  „Bilo jednom jedno drvo... puno ljubavi za jednog malog dečaka“. Tako započinje jedna predivna, nezaboravna priča.

  Pročitajte više

 • Hoću da budem mađioničar! Hoću da budem mađioničar!

  Dok uvežbava svoju veličanstvenu predstavu, naša princeza otkriva da je magija ponekad teška. Mala princeza je pronašla svoj šešir i mahnula čarobnim štapićem – sada je vreme da se i ti pridružiš magiji dodavanjem nalepnica na svaku stranu.
  Abrakadabra!

  Pročitajte više

 • Mali princ POP-UP 3D izdanje Mali princ POP-UP 3D izdanje

  Sa akvarelima autora.

  Antoan de sent Egziperi (1900) linijski i ratni pilot, poginuo 1944. kao pilot-izviđač, oboren od nemačkih aviona. Pored niza romana o pilotima ("Južna poštanska služba", "Noćni let", "Zemlja ljudi", "Ratni pilot") napisao roman "Tvrđava", te neobično poetsku knjigu "Mali princ".

  Pročitajte više

 • Najlepše Grimove bajke Najlepše Grimove bajke

  Nezaboravna zbirka najlepših bajki. Neobične priče pratiće te na putu kroz čudesni svet mašte i osećanja.

  Pročitajte više

 • Okeanologija Okeanologija

  Kakve se sve tajne kriju ispod nemirnih morskih talasa? Čovek se vekovima pitao šta se to skriva u tim mračnim dubinama koje ga podjednako i opčinjavaju i plaše.

  Pročitajte više

 • Poljubiti Paula Poljubiti Paula

  Oli, skraćeno od Olivija, živi sa svojom mamom i ima 13 godina. Dečaci je potpuno nerviraju i nema nameru da se zaljubi.

  Pročitajte više

 • Pozorišne cipele Pozorišne cipele

  Pre nego što su Sorela, Mark i Holi stigli da se snađu, život im se potpuno promenio. Kada je vojska javila da im je otac nestao u ratu, poslati su da žive u London, kod bake koju nisu poznavali.

  Pročitajte više

 • Priča za decu od 1 godine Priča za decu od 1 godine


  Neobične priče za mališane.

  Pročitajte više

 • Svi su mačo osim Tima Svi su mačo osim Tima

  Kada Rubi muče ljubavni jadi, on joj pravi kokice à la Tim. Kako je to slatko! Jedino njemu sme da kaže svoju najveću tajnu – da se do ušiju zaljubila u fudbalera!

  Pročitajte više

 • Zašto je Betoven prosuo paprikaš Zašto je Betoven prosuo paprikaš

  Ova knjiga predstavlja jedinstven uvod u svet klasičnih kompozitora i njihove muzike.

  Pročitajte više

 • 20 000 milja pod morem 20 000 milja pod morem

  Klasik Žila Verna o avanturama kapetana Nema i podmornice Nautilus koja je imala izuzetan uticaj na popularnu kulturu 20. veka.

  Pročitajte više

 • Doživljaji mačka Toše Doživljaji mačka Toše

  Ovi doživljaji slavnog mačka Toše i njegovih prijatelja Miša proroka i psa Šarova napisani su uz pomoć Tošina dnevnika, koji je pronađen iza pseće kućice čuvenog bubolovca Žuće, pod samom krošnjom jedne trešnje.


  Pročitajte više

 • Lesi se vraća kući Lesi se vraća kući

  Svako u Grinal Bridžu poznavao je Lesi Sama Karakloa. Moglo bi se mirno reći da je ona bila najpoznatije pseto u selu.

  Pročitajte više

 • Oćeš ti da se mi igramo? - mala enciklopedija dečijih igara Oćeš ti da se mi igramo? - mala enciklopedija dečijih igara

  Namenjeno onima koji se još uvek igraju,
  i onima koji su to prestali, a ne znaju zašto.

  Pročitajte više

 • Ledeno doba 4 - pomeranje kontinenata Ledeno doba 4 - pomeranje kontinenata

  KNJIGA S PROŠIRENOM STVARNOŠĆU

  Pročitajte više

 • Oružje nekad i sad Oružje nekad i sad

  Šta je blanderbas? Kako su musketari dobili naziv? Umeš li da sastaviš viteški oklop? Ko je izumeo atomsku bombu? Šta je Molotovljev koktel? Koja vozila se pokreću pomoću gusenica? Pronađi odgovor na ova, i mnoga druga pitanja, u četvrtoj knjizi iz serije Veliki pronalasci.

  Pročitajte više

 • 250 najlepših igara za svaku priliku 250 najlepših igara za svaku priliku

  Imajući u vidu raznovrsnost porodica i društvenih grupa u XXI veku, predstavljamo vam izbor igara sa svih pet kontinenata i iz različitih kultura, koje će biti na radost svima.

  Pročitajte više

 • 55 eksperimenata iz prirode 55 eksperimenata iz prirode

  Knjiga koja usmerava mladog čitaoca ka istraživanju prirode. U njoj su povezane dve nauke – biologija i fizika.

  Pročitajte više

 • Adalbertova sećanja Adalbertova sećanja

  Nije jednostavno imati jedanaest godina. U jedanaestoj godini, na primer, počinju da ti rastu prve dlake ili imaš zube kao dabar, a stopala ti postaju dugačka. Sa jedanaest godina moraš da menjaš školu i to je dodatni problem uz sve ostalo...

  Pročitajte više

 • Afrika Afrika

  Trinaestogodišnja Kim provodi letnji raspust u Africi. Južnoafrička Republika je domovina njene majke Rijane, koja je novinarka i ima zadatak da izveštava o radu Komisije za pomirenje.

  Pročitajte više

 • Agata i lažljiva ogledala Agata i lažljiva ogledala

  Kad jedna pakosna veštica začara sva ogledala u kraljevstvu tako da postanu lažljiva, lepa kraljica Olga pomišlja da je ružna i pada u očaj. Njena ćerka princeza Agata želi da joj mama ponovo bude srećna i zato kreće u potragu za iskrenim ogledalom.

  Pročitajte više

 • Ala je lep ovaj svet Ala je lep ovaj svet

  Zbirka pesama Jovana Jovanovića Zmaja "Ala je lep ovaj svet" namenjena je najmlađoj čitalačkoj publici, ali i svima onima koji će uz najmlađe uživati u stihovima koje su i sami voleli kao deca.

  Pročitajte više

 • Anđeo je nadleteo Bruklin Anđeo je nadleteo Bruklin

  Dečak Filipo stanuje u velikoj kući za iznajmljivanje u Bruklinu. Zli advokat Bozi je neumoljiv prema skromnim italijanskim doseljenicima koji tu žive kao jedna porodica. Ko ne plati kiriju na vreme, mora odmah da se seli.

  Pročitajte više

 • Arheologija Arheologija

  U ovoj slikovnici učenici mogu saznati šta je arheologija, koja su velika otkrića, šta spada u arheološki alat itd.

  Pročitajte više

 • Arhitektura Arhitektura


  Uzrast: 9-12 godina

  Pročitajte više

 • Bakovuk Bakovuk

  Crvenkapina baka je prodala svoju kućicu trima prasićima i preselila se u Dom za srećne i dugovečne penzionisane likove iz bajki. Vuk je ostao sam u šumi. Šta bi on mogao da uradi? Pa da krene za bakom, naravno!

  Pročitajte više

 • Basne Basne


  Ove basne osvajaju jednostavnošću, konciznošću i toplino i uče nas kako da lepše i bolje živimo.

  Pročitajte više

 • Bata i Karlson s krova Bata i Karlson s krova

  U sasvim običnoj ulici u Stokholmu, i u jednoj sasvim običnoj zgradi živi sasvim običan dečak koji se zove Bata. On ima sedam godina, plave oči, prćast nosić, neoprane uši i pantalone koje su stalno pocepane na kolenima. To da je zaista običan, sasvim je sigurno.

  Pročitajte više

 • Beležnica za svakog dečaka Beležnica za svakog dečaka

  Beležnica je kombinacija rokovnika i planera i namenjena je svim tinejdžerima koji žele da organizuju svoje vreme. Ova praktična knjiga biće od velike pomoći dečacima na prvim koracima ka uspehu.

  Pročitajte više

 • Beli očnjak Beli očnjak

  U ledenim predelima severa život je opasani opstaju samo najjači. Beli očnjak u tim surovimuslovima divljine odrasta u velikog i hrabrogvuka. Nezaboravna priča o prijateljstvu čovekai životinje.

  Pročitajte više

 • Beograd u doba kneza Miloša Obrenovića Beograd u doba kneza Miloša Obrenovića

  Saznajte kako se živelo u Beogradu nakon Drugog srpskog ustanka, koja su velika zdanja podignuta u Beogradu, u čijim kućama se prvo pojavio evropski nameštaj, kada je u Srbiji odštampana prva školska knjiga, šta je sve bila dužnost policije, šta se koristilo kao lek protiv kolere, šta se sve moglo naći na kneževoj trpezi...

  Pročitajte više

 • Beograd za decu Beograd za decu

  Beograd nije ni najveći, ni najstariji, ni najlepši grad na svetu, ali neki kažu da je jedan od najveselijih. Ima bar milion onih koji će se pohvaliti time da su Beograđani – bilo da su u njemu rođeni, bilo da u njemu borave duže ili kraće vreme.

  Pročitajte više

 • Beše dvaput baron Lamberto Beše dvaput baron Lamberto

  Duhoviti Đani Rodari počinje ovaj roman na malo izmenjen uobičajeni način: "Beše dvaput…" Radnja romana odvija se na jezeru Orta i ostrvu San Đulio, mestima za koja su vezane piščeve uspomene iz detinjstva.

  Pročitajte više

 • Bljak!!! Bljak!!!

  Šta se dešava kada tvoj najbolji prijatelj počne da se ponaša izbezumljeno, kada ti u kupatilo iz čista mira upadne neko veoma zanimljiv? Šta se događa kada ti iznenada u život ulete paranoična mačka i zaljubljena baka, a onda potpuno propadne nešto što je trebalo da bude iznenađenje?

  Pročitajte više

 • Boje Boje

  Kornjača je odlučila da nauči sve o bojama. Krenula je od osnovnih boja: crvene, žute i plave, a u otkrivanju svih drugih boja puno su joj pomogle razne voćkice koje je srela. Završetak ove kolor avanture posebno će se dopasti najmlađima.

  Pročitajte više

 • Braca dolazi u grad Braca dolazi u grad

  U malom uspavanom gradiću na severu Indije troje mališana pomno prati šta se dešava na ulici i čeka da se, uprkos jakoj kiši, pojavi veoma neobičan gost. Ko je Braca? Da li su ga stvarno kidnapovali majmuni kad je bio mali?

  Pročitajte više

 • Braca na Himalajima Braca na Himalajima

  Čim su Braca i porodica njegovog brata stigli u misteriozni hotel, znali su da će odmor na Himalajima biti pun iznenađenja i neobičnih dešavanja.

  Pročitajte više

 • Brojevi Brojevi

  Šta će sve doživeti nestašna maca jureći za razigranim klupčetom vunice? Koga će sresti u toj ludoj jurnjavi i šta će usput naučiti? Pridružite joj se i zabavite se zajedno.

  Pročitajte više

 • Bubamara putuje Bubamara putuje

  Kartonske stranice ovih slikovnica mogu se razdvojiti. Svaka strana tih knjiga deo je velike slagalice. Kad se slagalica pravilno složi, dobija se pista po kojoj se kreće plastična igračka na navijanje – bubamara – koju dete dobija na poklon. Sa njom dete putuje kroz razne predele, upoznaje mnoge životinje, saznaje kako one žive i uči se životnim vrednostima.

  Pročitajte više

 • Budale i smarači Budale i smarači

  Devojčicu Simonu okružuju sasvim neobični likovi ? mama koja stalno nešto zaboravlja, pa čak i njihovog psa u toku selidbe, deka koji beži iz bolnice u ženskim čizmama i mamin momak koji je smešan kao pajac. S njima nije lako živeti zato što se mnogo razlikuju od drugih ljudi.

  Pročitajte više

 • Čajnik Žilberovog pradede Čajnik Žilberovog pradede

  Upoznajte Žilbera, glavnog junaka ove slikovnice, koji uživa u pravljenju najlepših čajnika za stanovnike francuskog gradića Folvila. Međutim, jednog dana svi će nositi Žilberove čajnike - na glavama!

  Pročitajte više

 • Ćao, ti! Ćao, ti!

  Prvi gimnazije. Sve počinje ispočetka. Nepoznati drugovi. Onaj tamo - baš je sladak! Ali, šta će se desiti? U razmeni tajnih poruka, on i ona se upoznaju, dopadnu se jedan drugom. Možda će se i zavoleti, ko zna?

  Pročitajte više

 • Carevo novo odelo Carevo novo odelo

  Ovo je bajka o dvojici prevaranata i jednom čudnom caru i njegovim još čudnijim podanicima.

  Pročitajte više

 • Čekaj prvo da ti ispričam priču! Čekaj prvo da ti ispričam priču!

  Ovakvih smelo napisanih i hrabro dizajniranih slikovnica nema mnogo u našim knjižarama, pa se nadamo da će zaljubljenici u dečju knjigu pozdraviti jedno ovakvo izdanje.

  Pročitajte više

 • Četiri deteta, tri mačke, dve krave, jedna veštica (možda) Četiri deteta, tri mačke, dve krave, jedna veštica (možda)

  Četiri deteta i jedna mačka odlaze na Gospino ostvro u potrazi za avanturom i, možda, malo opasnosti. Ipak, nisu očekivali susret s nekim toliko čudnovatim kao što je Dimfna, a još manje neobične događaje koji su usledili...

  Pročitajte više

 • Čik ako smeš, Kler! Čik ako smeš, Kler!

  Približavaju se božićni praznici, a Kler i Alison imaju velike planove. Rade u tržnom centru i bacaju poglede ka obližnjem Severnom polu, gde dva zgodna momka pomažu Deda Mrazu da deci podeli poklone.

  Pročitajte više

 • Čika Fjodor, pas i mačak Čika Fjodor, pas i mačak

  Čika Fjodor je vrlo ozbiljan i samostalan dečak koji voli životinje, ali se zbog toga stalno raspravlja s mamom. Posle jedne prepirke on odlučuje da ode od kuće. Sa svojim mačkom Mornarevićem i psom Šarikom pokušava da stvori nov dom u selu Jogurtovac. Njegov život pretvara se u pravu avanturu.

  Pročitajte više

 • Cimet meda Cimet meda

  Šta je sve potrebno da jedna devojčica, kad to poželi, bude Pepeljuga, i Snežana, i Zlatokosa, i princeza na zrnu graška, i bilo koja druga princeza iz bajke?

  Pročitajte više

 • Cipela na kraju sveta Cipela na kraju sveta

  Dobitnik 36. po redu nagrade Politikonog zabavnika za najbolju knjigu za decu i omladinu.

  Pročitajte više

 • Crtalica Crtalica

  Radna slikovnica za razvoj likovne kulture na predškolskom uzrastu. Savremeno oblikovane metodičke instrukcije obuhvataju razne tehnike likovnog izražavanja: crtanje i bojenje različitim materijalima i tehnikama, otiskivanje boja, kolažne eksperimente, dovršavanje započetih slika i mnoge druge maštovite zadatke. Tu je i puno slobodnog prostora za samostalne dečje aktivnosti koje razvijaju kreativnost i inteligenciju.

  Pročitajte više

 • Crvenkapa Crvenkapa

  "Crvenkapa" se nalazi pred vama u sasvim novom i, verujemo, zanimljivijem i kreativnijem izdanju. Pre svega, ove knjiga više nije samo za čitanje i slušanje. Likovi iz nje sada mogu oživeti na trodimenzionalnoj pozornici koju deca sama prave od delova knjige.

  Pročitajte više

 • Čuvanje prirode Čuvanje prirode

  Ova serija slikovnica namenjena je najmlađim čitaocima. Strane koje se preklapaju i crteži iza njih pretvaraju slikovnicu u interesantnu igračku. Listajući slikovnicu dete stiče prva saznanja o čuvanju prirode.

  Pročitajte više

 • Cvrčak i mrav - Lisica i grožđe Cvrčak i mrav - Lisica i grožđe

  Ezopove basne predstavljaju tradicionalni izvor istina sa kojima je važno da se vaše dete na vreme upozna. U izdanju Kreativnog centra progovoriće čarobno ilustrovani junaci životinjskog sveta.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od mede Da pukneš od mede

  Nakon "Da pukneš od zeke", evo nove zbirke viceva posvećene jednoj životinji pod naslovom "Da pukneš od mede". I u ovoj knjizi viceva, koje je prikupila Ana Petrović, ilustracije su dobile više prostora, što je, kao i obično, na maestralan način iskoristio Bob Živković.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od smeha 1 Da pukneš od smeha 1

  Ova knjiga je nastala iz istraživanja dečijeg odnosa prema humoru koje je prof. dr Vera Smiljanić sprovela u saradnji sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Svi vicevi su propraćeni ilustracijama koje daju nov kvalitet ovoj zanimljivoj knjizi. Zabavna i za decu i za odrasle.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od smeha 2 Da pukneš od smeha 2

  Istraživanje dečjeg odnosa prema humoru prof. dr Vere Smiljanić rezultiralo je novom zbirkom viceva koji se rado prepričavaju medu učenicima osnovnih škola. Kao i u prvoj knjizi, svi vicevi su "komentarisani" ilustracijama.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od smeha 3 Da pukneš od smeha 3

  Treća knjiga u seriji, nastala na osnovu istraživanja o uticaju humora na razvoj deteta. Svi vicevi u ovoj knjizi su crnohumorni, a ilustracije, koje kao i kod ranijih knjiga prate svaki vic daju knjizi poseban kvalitet.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od smeha 4 Da pukneš od smeha 4

  Evo i četvrte u seriji izvanredno ilustrovanih zbirki viceva koji su svojevremeno bili predmet istraživanja dr Vere Smiljanić, sprovedenog u saradnji sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakluteta u Beogradu. Blagotvornost smeha u životu, kako najmladih, tako i onih starijih, potvrđuje se iznova ovom knjigom.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od smeha 5 Da pukneš od smeha 5

  Peta po redu zbirka viceva koje je maestralno ilustrovao Dobrosav Bob Živković. Knjiga koja će obradovati i razveseliti vašu decu i prijatelje. Dokazano je da smeh ima blagotvorno dejstvo na razvoj psihe i tela, pa evo povoda da se učinite nešto dobro za sebe i druge.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od smeha 6 Da pukneš od smeha 6

  Šesta po redu zbirka viceva koje je maestralno ilustrovao Dobrosav Bob Živković. Knjiga koja će obradovati i razveseliti vašu decu i prijatelje. Dokazano je da smeh ima blagotvorno dejstvo na razvoj psihe i tela, pa evo povoda da učinite nešto dobro za sebe i druge.

  Pročitajte više

 • Da pukneš od smeha 7 Da pukneš od smeha 7

  Knjiga kojom ćete obogatiti svoju kolekciju viceva o doktorima, Perici, Jovici, Perici i Jovici, Čaku Norisu...

  Pročitajte više

 • Da pukneš od zeke Da pukneš od zeke

  Evo nove zbirke viceva pod naslovom DA PUKNEŠ OD ZEKE. U ovoj knjiizi ilustracije viceva, koje je prikupio Branko Vasić, dobile su više prostora, što je, na maestralan način, iskoristio Bob Živković. Ovo će biti jedna od omiljenih knjiga naših najmlađih čitalaca.

  Pročitajte više

 • Da sam ja Eskim Da sam ja Eskim

  Zajedno sa glavnim likovima ovih knjižica – Vladom i njegovom sestrom Lenkom - mališani zamišljaju šta bi radili u novonastalim situacijama. Nakon pročitane knjige dete se iz sveta mašte vraća u svet u kojem živi bogatije za nova saznanja.

  Pročitajte više

 • Da sam ja klovn Da sam ja klovn

  Vlada zamišlja da sa svojom porodicom živi u cirkusu. Saznajte ko bi mu bio najbolji prijatelj, kojim bi trikovima zasmejavao publiku, ali i zbog čega posao klovna nije nimalo lak.

  Pročitajte više

 • Da sam ja mačak Da sam ja mačak

  Zajedno sa glavnim likovima ovih knjižica – Vladom i njegovom sestrom Lenkom - mališani zamišljaju šta bi radili u novonastalim situacijama. Nakon pročitane knjige dete se iz sveta mašte vraća u svet u kojem živi bogatije za nova saznanja.

  Pročitajte više

 • Da sam ja vetar Da sam ja vetar

  Vlada je razigran kao vetar. Sumorne dane pretvara u sunčane, igra se sa decom i pomaže im da podignu zmaja uvis. Maštajte sa našim junakom i otkrijte osobine i značaj vetra.

  Pročitajte više

 • Daj mi krila jedan krug Daj mi krila jedan krug

  Odabrane pesme i priče Vladimira Andrića, autora nadaleko poznatog i voljenog "Pustolova". Knjiga za prave sladokusce, koji će uživati u nadigravanju majstora pisane reči i nadahnutih ilustratora. Posvećena je uspomeni na Vladu Stojiljkovića, koji je voleo ovakvu sortu književnih igara.

  Pročitajte više

 • Dan pun iznenađenja Dan pun iznenađenja

  Handa čitavog dana gubi sve i svašta: bakinu kokošku, voće iz korpe... Ali ko se to šunja iza nje? Da li je Handa spremna na sva iznenađenja koja je čekaju? Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Dečje igre nekad i sad Dečje igre nekad i sad

  Ova jedinstvena enciklopedija dečjih igara prilika je da se podsetite mnogih starih i pomalo zaboravljenih igara, ali i da se upoznate sa nekim novim, savremenim dečjim igrama.

  Pročitajte više

 • Deda Mraz Deda Mraz

  Najlepša Božićna i Novogodišnja priča! Hoćete li da zavirite u najtajanstveniju radionicu igračaka na svetu? Želite li da skoknete u Korvatunturi, do pravog Deda Mraza i njegove rumene Baba Mrazice i da se pozdravite s njima? Retki su oni koji znaju kako je u Deda Mrazovoj zemlji.

  Pročitajte više

 • Demonski tragovi Demonski tragovi

  Zima je bila oštra početkom te davne 1855. godine kada je prečasni Persival Blis stigao iz Londona u malo selo Bišopston. Razlog njegovog dolaska bila su iskopavanja koja je nameravao da obavi u pećini u Hobsovoj steni, o kojoj su se u tom mestu pričale strašne priče.

  Pročitajte više

 • Devojčica dugačkih stopala Devojčica dugačkih stopala

  Menta ima osam godina i dugačka, predugačka stopala. Kao klizaljke ili male skije. Nezgodna za balet, na primer, ali zgodna za mnogo toga drugog – što će otkriti ova neobična devojčica tokom svog bekstva. Od koga beži?

  Pročitajte više

 • Devojčica i mačak Devojčica i mačak

  Ova likovno neobična i izuzetno ljupka slikovnica namenjena je onim devojčicama koje vole da im se čita neka priča pre spavanja. Fina gradacija u priči o mačku i devojčici i njihovom druženju ima i funkciju uspavanke. U prazna polja u tekstu možete upisati ime vaše devojčice i time učiniti ovu priču posebnom i samo njenom.

  Pročitajte više

 • Devojčica zmaj Devojčica zmaj

  Min je devojčica koju zabavlja to da se ruga svojim drugarima. Ali jednom ipak pretera, pa biva kažnjena: treba da luta po svetu u obliku zmaja celu jednu godinu – toliko je vremena potrebno da se shvati da reči mogu da povrede druge. To će biti godina puna avantura.

  Pročitajte više

 • Divlje životinje Divlje životinje

  U ciklusu slikovnica o prvim pojmovima, uz pomoć ove knjige najmlađi će imati priliku da se zabave otkrivajući koje se divlje životinje kriju iza preklopa na stranicama. Zahvaljujući duhovitim ilustracijama Nede Dokić i podsticajnim stihovima Simeona Marinkovića, verujemo da deci neće biti previše teško da otkriju o kojim se životinjama radi.

  Pročitajte više

 • Dlakovuk Dlakovuk

  Osnovna škola "Neruševac" nije škola kao sve druge. Tamo direktorka pije slanu kafu, nastavnici nisu ono što se na prvi pogled čini, a hodnicima se smucaju opake Osmorke i divlji dlakovuci. Školska godina tek je počela, a Senka, Atina i Jelisaveta već su se uvalile u nevolje preko glave…

  Pročitajte više

 • Dnevnik Džonija Kofina Dnevnik Džonija Kofina

  Džoni Kofin je bubnjar u bendu MRTVI KROKODILI. Ide u školu gde izvesni nastavnik Maklaski pokušava da mu uništi um engleskom književnošću. Bez pravog oduševljenja zabavlja se s Enjom Marfi, devojčicom s kojom nema hožeš-nećeš.

  Pročitajte više

 • Dnevnik Ines Tavares Dnevnik Ines Tavares

  Šta da radiš kada umesto ajpoda koji želiš za trinaesti rođendan dobiješ dnevnik? Praznu svesku u kojoj je "digital-pen" neupotrebljiv. Nema po čemu da se klikće po stranicama, ne otvara se nijedan prozor, ne čuje se nikakva muzika, drugim rečima – pravi smor za Ines.

  Pročitajte više

 • Dobar dan, drugovi Dobar dan, drugovi

  Roman "Dobar dan, drugovi" govori o grupi prijatelja koji provode svoje čarobno detinjstvo u zemlji u kojoj besni rat. Ali svet oko njih se menja i to detinjstvo ne može zauvek da traje...

  Pročitajte više

 • Dobra misao za svaki dan Dobra misao za svaki dan

  U ovoj knjizi tinejdžeri će pronaći 365 dobrih misli, odnosno saveta koji će im pomoći da rešavaju probleme s kojima se susreću, da usavrše veštinu postavljanja ciljeva i da se osećaju dobro svakog dana u godini.

  Pročitajte više

 • Dobri susedi Dobri susedi

  Ova serija slikovnica namenjena je najmlađim čitaocima. Strane koje se preklapaju i crteži iza njih pretvaraju slikovnicu u interesantnu igračku.

  Pročitajte više

 • Domaće životinje Domaće životinje

  U ciklusu slikovnica o prvim pojmovima, uz pomoć ove knjige najmalađi će imati priliku da se zabave otkrivajući koje se domaće životinje kriju iza preklopa na stranicama. Zahvaljujući duhovitim ilustracijama Nede Dokić i podsticajnim stihovima Simeona Marjanovića, verujemo da deci neće biti previše teško da otkriju o kojim se životinjama radi.

  Pročitajte više

 • Dosadnjaković Dosadnjaković

  Leticija je zaboravila da zatvori kapiju kad je polazila u školu. Čoko ju je pratio do školskog dvorišta. Učiteljica je odlučila da psa izbaci napolje. Za Leticiju je to prava katastrofa!Knjiga za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Doživljaji dva zečića Doživljaji dva zečića

  Junaci šumskih priča prolaze kroz mnoge uzbudljive događaje. Nekad su to šaljive, a nekad ozbiljne pustolovine. U njima uvek pobeđuje ljubav i dobro, a čitaocima se otkriva grumenčić tajne o sreći. Upoznajte se sa avanturama zečića Bokana i Miće.

  Pročitajte više

 • Doživljaji Toma Sojera Doživljaji Toma Sojera

  Mark Tven (30. novembar 1835 – 21. april 1910) je pseudonim Semjuela Lenghorna Klemensa, čuvenog američkog humoriste, romanopisca i predavača. Izuzetno popularan još za života, u romanima "Tom Sojer" i "Haklberi Fin", Tven je dočarao život na reci Misisipi.

  Pročitajte više

 • Drugarstvo Drugarstvo

  Posle LEPOG PONAŠANJA, ZDRAVE HRANE i U KUĆI, Ana će najmlađim čitaocima preneti poruku o drugarstvu, o tome koliko je ono važno i kako dobri drugovi i drugarice jedni drugima pomažu u raznim situacijama.

  Pročitajte više

 • Dvanaest Heraklovih podviga Dvanaest Heraklovih podviga

  U nastupu ludila Herakle je poubijao članove svoje porodice i uvredio bogove. Da bi ga kaznio, kralj Euristej mu je zadao dvanaest naizgled nerešivih zadataka. Rešavajući te zadatke, naš junak će obići ceo tada poznati svet, a njegova snaga i snalažljivost biće stvaljeni na porbu. Hoće li Herakle uspeti da savlada prepreke?

  Pročitajte više

 • Džoni Kofin i tajanstvena svetlost Džoni Kofin i tajanstvena svetlost

  Zvezda padalica zasvetlela je iznad grada Kilfurse, a Džoni Kofin je zamislio želju. I tada je sve počelo. Čudna svetlost sledila je školski autobus, ježevi su ležali na kolovozu, a svi psi iz grada su nestali.

  Pročitajte više

 • E, baš neću to da radim! E, baš neću to da radim!

  Još jedna kartonska slikovnica u seriji preklapalica koja, na zabavan i duhovit način, nudi rešenje za problem dosade kod dece. Tekst je pisan u stihu, a predivni likovi uvode najmlađe u zanimljivu igru nastavljanja ili pogađanja stiha skrivenog ispod preklopa. Ova zanimljiva slikovnica biće još jedan mali, alil važan doprinos socijalizaciji dece u ranom uzrastu.

  Pročitajte više

 • E, baš volim to da jedem! E, baš volim to da jedem!

  Nova kartonska slikovnice u seriji preklapalica na šaljiv način nudi rešenje za „večite” probleme sa jelom kod male dece. Tekst je pisan u stihu, a predivni likovi uvode najmlađe u zanimljivu igru nastavljanja ili pogađanja stiha skrivenog ispod preklopa. Izuzetno zabavna i poučna slikovnica za najmlađe.

  Pročitajte više

 • Emil iz Leneberje Emil iz Leneberje

  Emil iz Leneberje pravi je nevaljalac – nije tako dobro dete kao što si ti. Doduše – on ima krupne plave oči, okruglo rumeno lice i svetlu kosu i izgleda kao slatki mali anđeo … sve dok ne počne da se dere ili pravi neke gluposti. Sluškinja Lina tvrdi da mu se te gluposti same dešavaju čak i kad ih ne pravi. Ali Emilova mama misli da to i nije tako strašno.

  Pročitajte više

 • Enciklopedija buntovnika Enciklopedija buntovnika

  Nisu bili zadovoljni svetom... Iz temelja su ga preobrazili ili su pokušali da to učine! Robovi, vojnici i obični ljudi koji su rekli NE tiranima i ugnjetačima.

  Pročitajte više

 • Enciklopedija loših đaka, buntovnika i ostalih genijalaca Enciklopedija loših đaka, buntovnika i ostalih genijalaca

  Ko bi se kladio na njih kada su bili mladi? Evo galerije portreta ličnosti koje su obeležile istoriju, književnost, nauku ili umetnost... uprkos katastrofalnim počecima.

  Pročitajte više

 • Engleski za predškolce Engleski za predškolce

  Vaše dete ide u vrtić. Ono je u uzrastu u kojem je naročito prijemčivo za zvuke i jezičke igre. Novi programi u obrazovanju predlažu rani kontakt sa stranim jezikom, koji se uvodi već u pripremnim predškolskim grupama.

  Pročitajte više

 • Epik Epik

  Dobro došli u EPIK! Pritisnite "start" za početak igre!
  Vreme: 1124. godina
  Mesto: planeta Nova Zemlja

  Pročitajte više

 • Frankenštajn ili Moderni Prometej Frankenštajn ili Moderni Prometej

  Iako je roman Frankenštajn kod nas preveden pre više decenija, mlada publika ga uglavnom poznaje zahvaljujući brojnim ekranizacijama. Kreativni centar sada objavljuje novo izdanje Frankenštajna u biblioteci Pustolovine.

  Pročitajte više

 • Gde je Gile sada? Gde je Gile sada?

  U ovoj knjizi Gile i njegovi drugari zapravo putuju kroz vreme, vodeći nas kroz velika carstva i poznate istorijske događaje.

  Pročitajte više

 • Gde je Gile? Gde je Gile?


  Samo za oštrooke!

  Pročitajte više

 • Gde je gile? - Na fantastičnom putovanju Gde je gile? - Na fantastičnom putovanju

  Tražeći Gileta na njegovom fantastičnom putovanju susrešćete se sa svetom tajanstvenih sveštenika, jezdićete nebom prepunim letećih ćilima, bežaćete od crvenih patuljiaka, krvožednih vampira i divova, jahaćete sa vitezovima i proći kroz mnoga druga čudesia.

  Pročitajte više

 • Gde je Gile? - U Holivudu Gde je Gile? - U Holivudu

  Gile i njegovi drugari izgubili su se negde u velikim holivudskim studijima. Tražeći ih na stranicama ove knjige, na zabavan i vrlo neobičan način, saznaćete ponešto o filmu i njegovoj istoriji.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Gde je Gile? - Velika potera za slikama Gde je Gile? - Velika potera za slikama

  Kao i prethodne knjige o Giletu, i ova izuzetno interesantna i neobična igra zasnovana je na principu traganja i pronalaženja. Giletovi obožavaoci krenuće u VELIKU POTERU ZA SLIKAMA.

  Pročitajte više

 • Gde je Žuća? Gde je Žuća?

  Potražite Žuću ispod preklopa na stranama ove jedinstvene slikovnice za najmlađe. Žućine dogodovštine prevedene su na više od 60 jezika i objavljene u preko 100 zemalja u tiražu od 40 miliona primeraka.

  Pročitajte više

 • Glog Glog

  Glog je ostao sasvim sam. Mam-bam, Vombi, Pog i ostali iz njegovog plemena pošli su u lov i potpuno zaboravili na njega. Usamljeni Glog stiče nove prijatelje koji se zovu Eho, Senko i Vodenko. Ali u divljini je i gladni vuk... Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Gospodin Ljutiša i pas Ljutko Gospodin Ljutiša i pas Ljutko

  Svi mi želimo da imamo prijatelja; nekog koga ćemo voleti i ko će voleti nas, beu obzira na to da li smo bogati ili siromašni, i kada smo u pravu i kada grešimo, bilo da smo luckasti ili mudri; želimo prijatelja koji će nam se naći u nevolji i podeliti s nama sve u životu.

  Pročitajte više

 • Guska Guska

  Да ли је гуска птица лепотица, шта је све урадио гусан Гаја, какве су чича-Симине гуске и какав је то гушчији говор? Још две приче, "Гуска и вук" и "Лисица и гуске", настале од наших народних басни, и прегршт задатака у дну сваке странице за развој маште, креативности и говорне културе најмлађих. То је, укратко, садржај ове лепе књиге.

  Pročitajte više

 • Guska koja nosi zlatna jaja - Vuk u jagnjećoj koži Guska koja nosi zlatna jaja - Vuk u jagnjećoj koži

  Ezopove basne predstavljaju tradicionalni izvor istina sa kojima je važno da se vaše dete na vreme upozna. U izdanju Kreativnog centra progovoriće čarobno ilustrovani junaci životinjskog sveta.

  Pročitajte više

 • Haos u porodici Kalman Haos u porodici Kalman

  Zameniti porodicu? Na tu ideju sigurno nikada ne bi došli ni Ole ni njegova rođaka Anika. A i zašto bi? U njihovoj kući uvek se nešto događa, što nije nimalo čudno budući da pod istim krovom žive dve porodice.

  Pročitajte više

 • Hokus pokus 2 - Postanite mađioničar Hokus pokus 2 - Postanite mađioničar

  Evo i nastavka vrlo popularne prve knjige mađioničara Duška Prolušića. U svojoj drugoj knjizi on otkriva deci još neke tajne mađioničarske veštine. Sigurni smo da će mnogi mališani, zahvaljujući ovoj knjizi i trikovima koji se iz nje mogu naučiti, biti glavne zvezde na dečjim rođendanima i drugim zabavama. Ko zna, možda neko od njih jednoga dana postane i pravi mađioničar.

  Pročitajte više

 • Hokus pokus 3 - postanite mađioničar Hokus pokus 3 - postanite mađioničar

  "Hokus pokus 3" je zabavna zbirka mađioničarskih trikova koje mogu izvoditi i deca i odrasli. Autor, profesionalni mađioničar, otkriva tajne trikova s balonima, šibicama, novčićima, kanapom, kartama... Sve super zanimljivo, super lako...

  Pročitajte više

 • Igranje Igranje

  Srećko ili Kipper, kako ga zovu u Velikoj Britaniji, spada u red omiljenih likova iz sveta dečjih knjiga. Njegov tvorac je poznati britanski ilustrator Mik Inkpen.

  Pročitajte više

 • Igrokazi za školske i ostale priredbe Igrokazi za školske i ostale priredbe

  Ova zbirka kratkih dramskih tekstova namenjena je voditeljima dramskih sekcija u školama, bibliotekama, kulturnim centrima i drugim ustanovama.

  Pročitajte više

 • Imam ideju! Imam ideju!

  "Imam ideju" je knjiga namenjena deci od 4 do 6 godina i predstavlja prve korake u matematici. Dragi odrasli, vaše druženje s decom dragoceno je za njihov razvoj. Uz pomoć ove knjige ono će biti zabavno i korisno. Uživajte u druženju!

  Pročitajte više

 • Irena kod frizera Irena kod frizera

  Peđa, koji neće spava; Moma, koji ne voli da mu seku nokte i Milica, koja ne želi da se kupa, dobili su drugaricu. To je Irena koja ne voli da ide kod frizera i da se šiša. Još jedna neizbežna tema vezana za decu i rano detinjstvo obrađena je u ovoj maloj, ali vrlo zanimljivoj i poučnoj slikovnici.

  Pročitajte više

 • Ispeci, pa mi reci Ispeci, pa mi reci

  Vaše druženje s decom dragoceno je za njihov razvoj. Uz pomoć ove knjige ono će biti zabavno i korisno. Podstaknite dete da reši ove neobične matematičke i logičke igre. Uživajte u druženju!

  Pročitajte više

 • Jadnorog Jadnorog

  U osnovnoj školi "Neruševac" mir nikada ne traje dugo. Tek nakon što su se Senka, Atina i Jelisaveta izvukle iz nevolja o kojima ste čitali u "Dlakovuku", vrebaju ih novi neprijatelji: svemoćni Jednorog, crna Devica i jedan poludeli lutak. Da i ne pominjemo to kako jednu od njih možda čeka i … udaja!

  Pročitajte više

 • Jagnjetu više ne treba ćebence Jagnjetu više ne treba ćebence

  Uz pomoć ove slikovnice dete će se lakše osloboditi preterane vezanosti za ćebence.

  Pročitajte više

 • Jason i argonauti Jason i argonauti

  Ovo je priča o Jasonu, dečaku koji je rođen da bude kralj i kome je to nasledno pravo surovo oteto. Pridrućite se Jasonu i njegovoj posadi koja na brodu ARGO kreće na epsko putovanje da pronađe zlatno runo. Jason mora da savlada burna mora, grozna čudovišta, ratnike kosture i zlog strica. Hoće li uspeti?

  Pročitajte više

 • Jedna ćuška, jedan poljupčić Jedna ćuška, jedan poljupčić

  Rena oduševljeno prihvata tetkin poziv da letnji raspust, umesto u bučnoj Atini, provede u brdima s njom i s bratićem Nikosom. Tamo se našlo poveće društvo devojčica i dečaka, pa se Rena poradovala da joj predstoji divan odmor.

  Pročitajte više

 • Jedno kraljevstvo za dve princeze Jedno kraljevstvo za dve princeze

  Lepa princeza Alima i ljupka princeza Lajla su sestre. Posle smrti njihovog oca, sultana, svaka treba da nasledi po polovinu kraljevstva. Starija, Alima, ima pravo da odluči kako će kraljevstvo biti podeljeno i koji će deo ona dobiti.

  Pročitajte više

 • Jesen - zima Jesen - zima

  Ova obimna radna slikovnica sadrži oko 40 tema obrađenih kroz zanimljive vežbe i zadatke. Neke od tema su: Moje igračke, Moja kuća, Drugarstvo, Jesen, Domaće životinje… U okviru svake teme obrađeni su sadržaji iz različitih oblasti – matematika, priroda i društvo, priprema za pisanje, učenje slova, opažanje. Odlična radna sveska za pripremu dece za polazak u školu.

  Pročitajte više

 • Ježeva kućica Ježeva kućica

  Knjiga iz Pustolovina "Ježeva kućica" pravljena je dosledno u maniru ove edicije za predškolce, što znači da na kraju ima Pustolovni dodatak (urednici Slavica Marković i Simeon Marinković).

  Pročitajte više

 • Jezičke školice 1 Jezičke školice 1

  Zbirka radnih listova iz jezika i književnosti koja učenicima pomaže da čitanjem različitih tekstova i rešavanjem zadataka ovladaju veštinom korišćenja različitih strategija u osvajanju novih znanja iz jezika i tumačenju slojeva teksta.

  Pročitajte više

 • Jezičke školice 2 Jezičke školice 2

  Zbirka radnih listova iz jezika i književnosti koja učenicima drugog razreda pomaže da čitanjem različitih tekstova i rešavanjem zadataka ovladaju veštinom korišćenja različitih strategija u osvajanju novih znanja iz jezika i tumačenju slojeva teksta.

  Pročitajte više

 • Kada Momi seku nokte Kada Momi seku nokte

  Momi su porasli nokti. Mama hoće da ih skrati, a on izvrdava, boji se makaza. Kako se sve srećno završilo videćete u ovoj slikovnici, namenjenoj prevazilaženju jednog uobičajenog "dečjeg straha". Zabavna knjiga za decu, i korisna knjiga za sve roditelje kojom će lako zadržati pažnju svojih najmlađih.

  Pročitajte više

 • Kakav karakter! Kakav karakter!

  U Akademiju je došao nov nastavnik modernog baleta. Zove se Kaj i njegovi časovi su veoma zanimljivi. To je baš dobro, jer van sale Zoja mora da se suoči s Ledinim hirovima i sitnim izdajama.

  Pročitajte više

 • Kako da preživiš ako si dečak Kako da preživiš ako si dečak

  Ponekad želiš sve da porazbijaš? Misliš da izgledaš jadno? Svi tvoji drugovi imaju devojke, a ti je nemaš? Ubeđen si da su tvoji roditelji želeli ćerku, a ne sina? Dosad si mislio da ta pitanja treba da zadržiš za sebe. Pogrešno!

  Pročitajte više

 • Kako da preživiš ako si devojčica Kako da preživiš ako si devojčica

  Tvoje telo se menja, a ti misliš da je to strašno? Svi dečaci gledaju tvoju drugaricu, a ne tebe? Misliš da su tvoji roditelji zapravo želeli sina? Volela bi da više poštuju tvoju privatnost? Opusti se!

  Pročitajte više

 • Kako da preživiš u školi Kako da preživiš u školi

  Učiš, ali imaš loše ocene? Dosađuješ se na času? Domaći zadaci ti baš ne idu? Hvata te panika na kontrolnom? Ne sviđaš se nekom nastavniku? Tvoje društvo traži od tebe da radiš nešto što ne želiš?

  Pročitajte više

 • Kako je nastala jedna pesma i druge pesme Kako je nastala jedna pesma i druge pesme

  Zašto se bune guske i ovce? Šta da se radi kada nastupi doba vrbopuca i koji je naš predlog za izmenu školskog rasporeda? Uživajte u predivnim stihovima Ljubomira Jovanovića koji govore o zgodama i nezgodama koje čine detinjstvo i fantastičnim ilustracijama Andreja Vojkovića.

  Pročitajte više

 • Kako je Raša nadmudrio kišni dan Kako je Raša nadmudrio kišni dan

  Mali dečak Raša i njegov verni pas Šlimpliplop su odlučili da doskoče dosadnom kišnom danu koji preti da im pokvari raspoloženje. Napraviće avion i uzleteće visoko iznad oblaka, tamo gde nema kiše. Uz mnogo truda i malo mašte, njihova ideja će uspeti i oni će biti sretni i zadovoljni.

  Pročitajte više

 • Kako postati i ostati glup Kako postati i ostati glup

  Nova knjiga svojim provokativnim naslovom, odmah i bez dlake na jeziku, poručuje nam upravo suprotno od onoga što smo u prvi mah pročitali. Verovali ili ne, ovo je knjiga o tehnikama učenja i o tome da je znanje nešto što će nam život učiniti boljim i lepšim. Uigrani autorski tandem Jasminka Petrović i Bob Živković, pojačan Anom Pešikan, psihologom, prerastao je u trio od koga valja očekivati nove autorske - „bez dlake na jeziku” - podvige.

  Pročitajte više

 • Kako se mali Findus izgubio Kako se mali Findus izgubio

  Usamljenički život čiča Petsona, kome su jedino društvo bile njegove kokoške, potpuno se promenio kada mu je komšinica donela kutiju na kojoj je velikim slovima pisalo: "Findus, zeleni grašak".

  Pročitajte više

 • Kako spasiti drvo Kako spasiti drvo

  Ovo je ekološka radna slikovnica koja govori o ugroženosti prirode, a naročito šuma. Glavni junak priče je uplašeno drvo koje, sa svojim prijateljima životinjama, beži pred pošastima savremene civilizacije kao što su: vatra, kisele kiše, smog, preterana seča šuma.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Kazaću te mami! Kazaću te mami!

  Leticija i Dženifer su se posvađale na školskom vašaru. Strašno su se naljutile jedna na drugu i požalile se majkama. Ali malo su preterale… Hoće li se i mame posvađati?Knjiga za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Kaži teti: Dobar dan Kaži teti: Dobar dan


  Zbirka od dvanaest priča o ranom detinjstvu govori o družini vesele i na nestašluk uvek spremne dece.

  Pročitajte više

 • Kineski za decu Kineski za decu

  Otkrivanje kineskog jezika i kulture: Cilj ove jednostavne metode – aktivne i zabavne – jeste da deca nauče prve reči na kineskom, da se upoznaju sa zvukovima novog jezika i da razviju svoju radoznalost i umeće slušanja.

  Pročitajte više

 • Klanovi, lažnjaci i ostali bezveznjaci Klanovi, lažnjaci i ostali bezveznjaci

  Od silnih klanova može da ti pozli! Ako nisi njihov, prema tebi su užasni. A ako si uz njih, moraš da poštuješ pravila. Ko još čezne za pravilima?

  Pročitajte više

 • Klik Klik

  Poznati foto-reporter Džordž Dži Kin je mrtav i njegovi unuci Megi i Džejson dobili su neobične poklone koje im je testamentom zaveštao. Megi je nasledila kutiju sa zbirkom školjki koje potiču iz različitih delova sveta, a Džejson fotografije s potpisom i posvetom slavnih sportista. Ti pokloni povešće ih na put na kojem će otkriti mnoge porodične tajne i to će zauvek promeniti njihove živote.

  Pročitajte više

 • Knjiga imena Knjiga imena

  Ako očekujete prinovu ili vam je pripala čast da budete kum (kuma), znate koliko razmišljanja zahteva davanje imena detetu. Roditelji i kumovi ponekad ostave dovoljno vrem,ena da natenane razmotre izbor a nekad treba da misle brzo, jer novi čovek je već stigao na svet.

  Pročitajte više

 • Knjiga o džungli Knjiga o džungli

  Malog dečaka Moglija, napušteneg u džungli nalaze divlje životinje, koje se sažale nad njim. One ga čuvaju, vaspitavaju i podižu, a on im uzvraća toplom ljudskom ljubavlju, koju jedino čovek može da pruži. Svi zajedno lepo žive do jednog dana kada se opasnost ispreči njihovoj sreći.

  Pročitajte više

 • Knjiga slučajnosti Knjiga slučajnosti


  Uzrast 11-15 godina.

  Pročitajte više

 • Knjige lažu! Knjige lažu!

  Prosto je neverovatno kako ti se ponekad sve loše vesti odjednom sruče na glavu. Marin je doskora bio sasvim običan dečak bez previše problema. A onda mu se život okrenuo naopako u jednom jedinom danu.

  Pročitajte više

 • Ko je ovde lud? Ko je ovde lud?

  Pred vama je zbirka sačinjena od priča koje su za mlade čitaoce napisali: Đorđe Pisarev, Sanja Domazet, Ilija Bakić, Srđan V. Tešin, Vasa Pavković, Laura Barna, Jelena Lengold, Ljubica Arsić, Jovica Aćin i Aleksandar Gatalica – deset osobenih autorskih glasova i deset različitih pogleda na odrastanje…

  Pročitajte više

 • Ko se koga uplašio Ko se koga uplašio

  KO SE KOGA UPLAŠIO je priča koja nas vodi kroz nesvakidašnje šumske predele. Upoznajući nas sa najlepšim pejzažima divlje prirode i njenim stanovnicima, autor nas, kroz priču o toplim porodičnim i srdačnim prijateljskim odnosima, uvodi u avanture junaka.

  Pročitajte više

 • Kokodakanje u bašti Kokodakanje u bašti

  U selo u kome žive čiča Petson i mačak Findus stiglo je proleće. Vreme je da se poseje povrće i zasadi krompir, ali to ovog puta ne ide glatko.

  Pročitajte više

 • Kornjača i zec - Lav i miš Kornjača i zec - Lav i miš

  Ezopove basne predstavljaju tradicionalni izvor istina sa kojima je važno da se vaše dete na vreme upozna. U izdanju Kreativnog centra progovoriće čarobno ilustrovani junaci životinjskog sveta.

  Pročitajte više

 • Koza Koza

  У овој књизи, између осталог, пронаћи ћете песме о два јарца и о две козе, приче о кози и пастиру и познату причу о вуку и седам јарића. Мораћете да решите страшан проблем како да чобанин једним чамцем превезе на другу обалу вука, козу и купус, а да сви остану на броју. Уз задатке у дну сваке странице, биће овде и забаве и учења.

  Pročitajte više

 • Kraj ograde Kraj ograde

  Šta se to dešava tamo, kraj ograde? Otkrij bezbroj insekata koji se vešto kriju među raznobojnim biljakama, i prebroj koliko se vrsta leptira nalazi u ovoj zanimljivoj preklapalici.

  Pročitajte više

 • Kralj ide u kupovinu Kralj ide u kupovinu

  Ima li kralj dovoljno novca? Da li kraljica možda jede previše meda? Hoće li sluškinja uspeti da nadmudri kosa?Do kraja dana sva će ova pitanja biti razrešena ... ali kako?

  Pročitajte više

 • Kreiraj haljine za princeze Kreiraj haljine za princeze

  Otkrij čari princeza iz bajki celog sveta. Nauči da ih oblačiš i ukrašavaš čarobnim nakitom. U torbici ćeš naći 30 samolepljivih detalja za ulepšavanje kreacija, 8 mustri za krojenje, 24 materijala za kreacije, 40 modela koji će postati princeze sveta, 6 dopisnica za ukrašavanje i savete i male tajne kako bi naučila da kreiraš.

  Pročitajte više

 • Kreiraj haljine za princeze sveta Kreiraj haljine za princeze sveta

  Otkrij čari princeza iz bajki celog sveta. Nauči da ih oblačiš i ukrašavaš čarobnim nakitom. U torbici ćeš naći 30 samolepljivih detalja za ulepšavanje kreacija, 8 mustri za krojenje, 24 materijala za kreacije, 40 modela koji će postati princeze sveta, 6 dopisnica za ukrašavanje i savete i male tajne kako bi naučila da kreiraš.

  Pročitajte više

 • Kreiraj haljine za vile Kreiraj haljine za vile

  Uđi u magični svet vila. Kreiraj haljine koje će vile nositi, odaberi za njih blistav nakit i pripremi se da doživiš čarobne trenutke. U torbici ćeš naći 207 samolepljivih detalja za ulepšavanje vila, 11 mustri za krojenje, 24 materijala za kreacije, 40 modela koji će postati tvoje vile i savete i male tajne kako bi naučila da kreiraš.

  Pročitajte više

 • Kreiraj odeću za pop zvezde Kreiraj odeću za pop zvezde

  Kreiraj pop zvezdama odeću za koncert, odaberi ukrasne detalje i pripremi ih za scenu. U torbici ćeš naći 220 samolepljivih detalja za ulepšavanje pop zvezda, 12 mustri za krojenje, 24 materijala za kreacije, 40 modela koji će postati tvoje pop zvezde i savete i male tajne kako bi naučila da kreiraš.

  Pročitajte više

 • Kroz gudure Obrenovca Kroz gudure Obrenovca

  Vladimir Andrić rođen je 1944. godine u Obrenovcu. Diplomirao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od svoje dvadesete godine piše i režira. Skoro četiri decenije radi na Televiziji Beograd, trenutno je odgovorni urednik Redakcije dečjeg i školskog programa.

  Pročitajte više

 • Kućica u šumi Kućica u šumi

  KUĆICA U ŠUMI je dinamična i duhovita zimska priča o šumskim životinjama i njihovoj pripremi za zimu. Sve životinje su se pažljivo pripremile osim lisice. Upravo tu počinju glavni zaplet i zekini problemi. 

  Pročitajte više

 • Kućni duhovi Kućni duhovi

  Zabavni opisi kućnih duhova uz ilustracije neodoljivog Dušana Petričića.

  Pročitajte više

 • Kumevava, sin prašume Kumevava, sin prašume

  Prilikom brodoloma na reci Aragvaji u amazonskoj prašumi, putnici upoznaju neobičnog malog Indijanca, Kumevavu. Vešt i pametan, Kumevava će im pokazati da je džungla mnogo zanimljivija, ali i opasnija nego što su mislili, a takođe će ih naučiti raznim korisnim veštinama. Priča je napisana po istinitom događaju.

  Pročitajte više

 • Lego ideje kako da složite sve što vam padne na pamet! Lego ideje kako da složite sve što vam padne na pamet!

  Evo knjige s više od 500 ideja ljubitelja LEGO® kockica koja će vas inspirisati da kreirate sopstvene čudesne modele i uživate u najboljoj igri svih vremena namenjenoj celoj porodici. Idite korak dalje u slaganju LEGO kockica od uputstva koje je na kutijama.

  Pročitajte više

 • Lekcije iz poezije za decu nemirnog duha Lekcije iz poezije za decu nemirnog duha

  Kako se piše pesma? Zašto pesnik mora da nauči da posmatra svet oko sebe? Da li se pesnik rađa ili se stvara?

  Pročitajte više

 • Lepo ponašanje Lepo ponašanje

  Novi naslov u seriji slikovnica-preklapalica. Glavna junakinja Ana će, kroz desetak karakterističnih situacija, ponuditi najmlađima osnovne modele lepog i društveno prihvatljivog ponašanja. To nije uvek i ono što bi najmlađi hteli, ali uz malo truda, uz pomoć roditelja, i, naravno, male Ane, sve se može naučiti.

  Pročitajte više

 • Leptir Leptir

  Srećko ili Kipper, kako ga zovu u Velikoj Britaniji, spada u red omiljenih likova iz sveta dečjih knjiga. Njegov tvorac je poznati britanski ilustrator Mik Inkpen.

  Pročitajte više

 • Lista želja Lista želja

  Posle majčine smrti Meg Fin ostaje sama sa očuhom, čije nasilno ponašanje ne može da podnese. Zbog toga odlazi iz kuće i postaje lutalica i izgrednik. Živeći takvim životom, samo je pitanje vremena kada će ozbiljno nastradati, što se ubrzo i dešava. Božanske i demonske sile otimaju se oko njene duše, vukući je svaka na svoju stranu. Njena jedina šansa je Lista želja.

  Pročitajte više

 • Lizalica iz Uagadugua Lizalica iz Uagadugua

  Katjini roditelji su razvedeni već nekoliko godina i njena mama se odselila daleko, u Afriku. Katji se ne dopada to što na letovanje sa njom i tatom ide i tatina nova devojka, jer sanja da joj roditelji opet budu zajedno... Ni tatinoj devojci, koja s njima ide u letnjikovac, neće biti baš lako...

  Pročitajte više

 • Ljutito meče Ljutito meče


  Slikovnice

  Pročitajte više

 • Lov na lisicu Lov na lisicu

  Lisice nisu baš omiljeni gosti na seoskim imanjima, naročito tamo gde ima kokošaka. Jedna takva lisica ukrala je Gustavsonovu kokošku zbog čega je on rešio da joj dođe glave. Čiča Petsonu i mačku Findusu je bilo žao lisice, pa su smislili kako da je uplaše i oteraju, ali da joj spasu život. Ipak, i kod najboljih planova stvari mogu da krenu u sasvim neočekivanom pravcu…

  Pročitajte više

 • Mačak u čizmama Mačak u čizmama

  "Mačak u čizmama" se nalazi pred vama u sasvim novom i, verujemo, zanimljivijem i kreativnijem izdanju. Pre svega, ove knjiga više nije samo za čitanje i slušanje. Likovi iz nje sada mogu oživeti na trodimenzionalnoj pozornici koju deca sama prave od delova knjige.

  Pročitajte više

 • Magare Magare

  Дуге уши – зец није! Товар носи – коњ није! Траву пасе – крава није! Погодите: ко је? Поред ове загонетке, ту су и песме о тврдоглавом магарцу Њаки, прича о гладном магаренцету и басна о томе како је магарац носио со и сунђер. Уз пуно доцртавања, прављења песмица и других маштовитих задатака, ова сликовница биће добар подстицај за развој вашег детета.

  Pročitajte više

 • Mala knjiga velikih mozgalica Mala knjiga velikih mozgalica


  517 načina rastezanja, razmrdavanja i razvijanja mozga.

  Pročitajte više

 • Mala matematika Mala matematika

  Pročitajte više

 • Mali bukvar Mali bukvar

  Ova edukativna slikovnica za predškolce obrađuje ćirilična slova. Pored prigodnih ilustracija i stihova posvećenih svakom slovu, tu su male ukrštenice, rebusi, vežbe za pravilan izgovor glasova, docrtavanje i druge igre koje zapravo predstavljaju zadatke kroz koje dete uči slova. Svaka sveska ima i karton sa slovima čijim se isecanjem omogućava kombinovanja slova i formiranje reči.

  Pročitajte više

 • Mali kućni ogledi 1 Mali kućni ogledi 1

  Ova knjiga nudu niz zanimljivih ogleda, koji se mogu izvesti od priručnih sredstava i na lak način. Time se kroz zabavu deca uče pomsmatranju, razmišljnju i izmišljnju i tako uvode u čarobni svet nauke.

  Pročitajte više

 • Mali kućni ogledi 2 Mali kućni ogledi 2

  Nakon prve knjige malih kućnih ogleda, stiže nam još jedan izbor eksperimenata, ovog puta iz pera profesora Senćanskog, koji će efikasno uvesti decu u svet nauke i učiniti im školsko gradivo lakšim i zabavnijim.

  Pročitajte više

 • Mali kućni ogledi 3 Mali kućni ogledi 3

  Pročitajte više

 • Mama koza i sedam jarića Mama koza i sedam jarića


  Da li se sve baš tako dogodilo? Izaberi ili dopiši kraj!

  Pročitajte više

 • Matematičke stepenice 1 Matematičke stepenice 1

  Pročitajte više

 • Matematičke stepenice 2 Matematičke stepenice 2

  Pročitajte više

 • Matematičke stepenice 3 Matematičke stepenice 3

  Zbirka zadataka iz matematike za utvrđivanje i uvežbavanje obaveznih sadržaja iz matematike za 3. razred osnovne škole. Osnovna namena ove zbirke je da dete napreduje onim tempom koji odgovara njegovim mogućnostima, interesovanjima i motivaciji.

  Pročitajte više

 • Matematičke stepenice 4 Matematičke stepenice 4

  Zbirka sadrži zadatke razvrstane po nivoima postignuća i svakom detetu omogućuju da radi na onom nivou koji je za njega savladiv izazov. Nivoi postignuća dati u zbirci jesu kratki opisi znanja i umeća koje bi dete trebalo da usvoji do kraja školske godine.

  Pročitajte više

 • Milica se kupa Milica se kupa

  Pročitajte više

 • Miško i pundravci Miško i pundravci

  Roditelji uvek traže i nalaze objašnješe za neobična ponašanja svog deteta: gladno je ili presito, boli ga glava ili stomak, loše je spavalo ili sanjalo, prehlađeno je, premoreno ili mu smeta sunce. Ili su to, možda, bili "pundravci""?

  Pročitajte više

 • Miško Ljubomorko Miško Ljubomorko

  U ovoj epizodi, Miško je dobio brata Vladu. Novi član porodice odmah zauzima „počasno mesto”, i kako se Mišku čini, osvaja svu roditeljsku pažnju i ljubav. Težak put od ljubomore do ljubavi mali Miško i ovog puta prelazi pomoću cele porodice uz presudnu ulogu deke.

  Pročitajte više

 • Miško ljutko Miško ljutko

  Osećanja besa i ljutnje i izlivi agresivnog ponašanja, deo su odrastanja svakog deteta, pa i našeg malog junaka Miška. Kako pomoći najmlađima da se izbore sa takvim stanjima? Kako bi roditelji trebalo da se postave? Još mnogo drugih pitanja, ali i neke od mogućih odgovora, pronaći ćete u stihovima Simeona Marinkovića i ilustracijama Tihomira Čelanovića u ovoj knjizi.

  Pročitajte više

 • Miško Nećejed Miško Nećejed

  Ako dete odbija, ispljuvava, povraća ili probira hranu, halapljivo ili sporo jede i dugo je zadržava u ustima, zapitajmo se zašto to čini. Da li je zaplašeno, tužno, agresivno, hirovito ili razmaženo kao Miško? Da li su roditelji prebrižni, prezaštitnički, nametljivi i netolerantni?...

  Pročitajte više

 • Miško Piško Miško Piško

  Slikovnica koja pomaže detetu i njegovim roditeljima da lakše i opuštenije prebrode period privikavanja na nošu. Psiholozi ovu slikovnicu smatraju važnim doprinosom zdravom razvitku dečje ličnosti.

  Pročitajte više

 • Miško Plašljivko Miško Plašljivko

  Brojni i raznovrsni strahovi normalna su pojava u detinjstvu. Deca se plaše svega i svakoga.

  Pročitajte više

 • Mislim, dakle učim! Mislim, dakle učim!

  U knjizi "Mislim, dakle učim!" objašnjava se nastavnicima kako da pomognu učenicima da postanu svesniji načina na koji uče i misle.

  Pročitajte više

 • Mjau Mjau

  Srećko ili Kipper, kako ga zovu u Velikoj Britaniji, spada u red omiljenih likova iz sveta dečjih knjiga. Njegov tvorac je poznati britanski ilustrator Mik Inkpen.

  Pročitajte više

 • Mjesec i njegova baka Mjesec i njegova baka

  Kada je bio mali, Brako Ćopić je voleo da posmatra zvezdano nebo i tajanstveni sjajni mesec. Tada je o njima sanjario, a kasnije je pisao pesme i priče. Ovo je jedna od tih pesama koja govori o nemirnom mesecu i njegovoj baki.

  Pročitajte više

 • Moj atlas - Larousse Moj atlas - Larousse

  Otvorite atlas i krenite na put oko sveta. Kontinenti su predstavljeni kartama koje prikazuju reljef, biljni i životinjski svet, kao i podacima o prirodi, kartama na kojima su prikazane države i slikama iz svakodnevnog života. Izuzetno i originalno ilustrovana knjiga namenjena je deci od 6 do 10 godina. U knjizi se nalazi i poster sa kartom sveta.

  Pročitajte više

 • Moj atlas lepota sveta - Larousse Moj atlas lepota sveta - Larousse

  Kreni na fantastičan put oko sveta i otkrij najlepša mesta na našoj planeti! U bogato ilustrovanoj knjizi naći ćeš karte na kojima se mogu pronaći sva mesta pomenuta u tekstu, podatke o veličanstvenim predelima i izuzetnim spomenicima, zanimljivosti - sve ono što je neobično, zastrašujuće, čudno - i veliki poster.

  Pročitajte više

 • Moj atlas ljudskog tela - Larousse Moj atlas ljudskog tela - Larousse

  Pomoću ovog atlasa mališani mogu videti kako izgleda ljudsko telo i naučiti kako rade različiti organi. Za svaku telesnu data je anatomska karta da bi se bolje razumela uloga različitih organa. Tu je i veliki poster pomoću kojeg mališani mogu da mere visinu i da lakše nauče nazive različitih delova tela.

  Pročitajte više

 • Moj atlas životinja - Larousse Moj atlas životinja - Larousse

  Ovaj izuzetno ilustrovani atlas životinja namenjen je mališanima od 6 do 10 godina. Karte koje prikazuju u kojim oblastima žive pojedine životinjske vrste i ilustracije koje dočaravaju život životinja u različitim godišnjim dobima pomoći će vam da upoznate životinje svih kontinenata i saznate kako one žive.Posebno će vas iznenaditi veliki poster na kojem su prikazane sve životinje sveta!

  Pročitajte više

 • Moj deka je beštija Moj deka je beštija

  „Deco, bojim se da dolazi vaš deka!“

  Pročitajte više

 • Moj deka je bio trešnja Moj deka je bio trešnja

  Kada je imao četiri godine, Tonino je imao njih četvoro: baku i deku u gradu, i baku i deku na selu. Oni iz grada zvali su se Luiđi i Antonijeta i sasvim su ličili na sve ljude iz grada. Oni sa sela su se zvali Otavijano i Teodolinda i nisu ličili ni na koga, čak ni na svoje komšije...

  Pročitajte više

 • Moj najbliži sused Moj najbliži sused

  Samerset u školi treba da napiše kratak sastav i da u njemu opiše svog najbližeg suseda. To je nešto sasvim jednostavno. Ali ne i za Samerseta! Pre svega, da li taj najbliži sused uopšte postoji? A ako postoji, ko je on? Gde se krije? Uf, sve se komplikuje! Pisanje običnog sastava pretvara se u ludu trku s vremenom. Ipak, Samerset ima veoma dobar razlog da tu trku dobije...

  Pročitajte više

 • Moj prvi slikovni rečnik srpskog jezika Moj prvi slikovni rečnik srpskog jezika

  Moj prvi slikovni rečnik je knjiga namenjena deci predškolskog uzrasta. U vreme kada upoznaju svet oko sebe ova knjiga im može pomoći da se upoznaju s nizom reči kojima imenujemo bića, predmete i pojave iz bliže i dalje okoline, kao i da nauče da te reči povezuju u tematske celine.

  Pročitajte više

 • Moj svet Moj svet

  Ova radna slikovnica osmišljena je tako da omogućava uspešnu pripremu dece za polazak u školu. U njoj su obrađeni sadržaji potrebni za kasnije praćenje nastave u 1. razredu osnovne škole.

  Pročitajte više

 • Moja nevidljiva drugarica Moja nevidljiva drugarica

  Kroz priče u ovoj knjizi čitaoce će voditi usamljen i maštovit petogodišnji dečak iz Sirije. Čitajući knjigu, deca će upoznati način života u toj dalekoj zemlji, drugačije običaje i interesovanja svojih vršnjaka. Junak ovih priča poseban je i po tome što razume jezik narandžinog drveta, razgovara sa svojom belom mačkom i jednom nevidiljivom drugaricom.

  Pročitajte više

 • Moja susetka Alis Moja susetka Alis

  Jadna Megan! Ne samo što mora da živi s roditeljima koji nisu kul i mlađom sestrom koja još nije naučila da govori već joj se i najbolja drugarica Alis odselila u drugi grad. Na početku nove školske godine bez nje ništa nije kao pre. Zato dve drugarice smišljaju opasan plan da bi ponovo bile zajedno. Samo, da li će im taj plan uspeti?

  Pročitajte više

 • Morska zvezda Zvezdana Morska zvezda Zvezdana

  Slikovnica o Zvezdani je objavljena i u originalnoj verziji na engleskom, pa može biti i zanimljiva lektira na stranom jeziku za decu školskog uzrasta.

  Pročitajte više

 • Muzika traži uši Muzika traži uši

  Muzika traži uši jeste zbirka priča koja se pamti po duhovitosti i dosetljivosti pripovedača. Osim što se s radošću obraća čitaocima, on se vešto igra rečima, a u pričama mu se otme i poneki stih. Događaji o kojima priča vrlo su dramatični: jednogrbe kamile boluju od viška svraba, pa ih svrbe dve grbe, a pećinski dečak plače zato što još nije izmišljena televizija.

  Pročitajte više

 • Na vrhove prstiju! Na vrhove prstiju!

  Madam Olenska saopštava svima u Zojinoj klasi da mogu da počnu da igraju na vrhovima prstiju pre nego što je programom predviđeno. To je kao prebrz rast: istovremeno izaziva vrtoglavicu i plaši.

  Pročitajte više

 • Nameštaljka Nameštaljka

  Čim se susrela s Džonom, Kloi je odmah uvidela da je on neprijatan momak. I zašto bi se onda trudila da dokaže da njegov otac zapravo nije ubica – pogotovo kad ni ona sama nije sasvim ubeđena u to?

  Pročitajte više

 • Naučite da se ljutite Naučite da se ljutite

  Desi li vam se da vas ljutnja obuzme u toj meri da izgubite kontrolu, pa se izvičete na dete ili ga udarite? I posle se osećate loše i obećate sebi da to više nikada nećete uraditi…

  Pročitajte više

 • Naučite da učite Naučite da učite

  Knjiga je namenjena nastavnicima i roditeljima i kroz praktične primere ukazuje kako pomoći učenicima da postignu uspeh u školi.

  Pročitajte više

 • Ne bi ti se svidelo da budeš astečka žrtva! Ne bi ti se svidelo da budeš astečka žrtva!

  У низу прича о мање лепим странама историје, до сада можда најсуровија јесте "Не би ти се свидело да будеш астечка жртва!". Она говори о обреду жртвовања људи у астечкој култури, доминантној у Средњој Америци око између XIV и XVI века.

  Pročitajte više

 • Ne bi ti se svidelo da budeš Kleopatra! Ne bi ti se svidelo da budeš Kleopatra!

  Spremi se... rodila si se kao princeza u egipatskoj kraljevskoj porodici. Ali život na dvoru nije med i mleko. Suočena s porodičnim spletkama i izdajama rimskih generala, shvatićeš da nije lako biti Kleopatra! Kakav užas!

  Pročitajte više

 • Ne bi ti se svidelo da budeš srednjovekovni vitez Ne bi ti se svidelo da budeš srednjovekovni vitez

  Verujemo da se i današnje generacije dečaka i devojčica oduševljavaju vitezovima, kao što su to radili i njihovi roditelji. Ipak, znamo li mi svi zajedno šta je sve trebalo da nauči jedan prosečan vitez? Ko bude poričitao našu novu knjigu iz popularne istorijske serije koju vam predstavljamo, moguće je da će promeniti mišljenje i da mu viteštvo više neće biti tako privlačno.

  Pročitajte više

 • Ne bi ti se svidelo da ploviš s Kristiforom Kolumbom! Ne bi ti se svidelo da ploviš s Kristiforom Kolumbom!

  Ova knjiga će vas povesti u prošlost, na plovidu sa Kristiforom Kolumbom. Čitajući knjigu moći ćete da saznate sa kakvim se nedaćama i problemima borio Kolumbo sa svojom posadom na putu ka tada novom, nepoznatom kontinentu. Iako naslov kaže drugačije, sigurni smo da će vam se ova avantura dopasti.

  Pročitajte više

 • Ne bi ti se svidelo da robuješ u staroj Grčkoj Ne bi ti se svidelo da robuješ u staroj Grčkoj

  Ova knjiga pristupa istorijskim činjenicama na vrlo zanimljiv način. Ilustrovana je u stilu stripa i pruža brojne podatke iz svakodnevnog života u staroj Grčkoj, prateći tužnu i okrutnu sudbinu robova. Ova knjiga može biti neobičan ali i vrlo koristan uvod u proučavanje istorije.

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da budeš asirski vojnik! Ne bi voleo da budeš asirski vojnik!

  Budi spreman … kao mlad zemljoradnik koga su naterali da se priključi asirskoj vojsci brzo ćeš shvatiti da je ratovanje mnogo opasnije nego što si mislio. Zaista nije lako biti asirski vojnik! Grdna je to muka!

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da budeš graditelj piramida! Ne bi voleo da budeš graditelj piramida!

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da budeš graditelj Velikog kineskog zida! Ne bi voleo da budeš graditelj Velikog kineskog zida!

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da budeš lovac na mamute! Ne bi voleo da budeš lovac na mamute!

  Mora da je bila velika avantura loviti mamute u praistorijska vremena. Ova knjiga će vam omogućiti da se pridružite tim veštim, neustrašivim lovcima ledenog doba. Videćete kako je tada ljudima bilo zaista teško da pronađu hranu i sklonište, da sačuvaju vatru ili da prave koplja.

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da budeš polarni istraživač! Ne bi voleo da budeš polarni istraživač!

  Ernest Šeklton, vođa nekoliko putovanja na Antarktiku, smislio je novi, smeli plan u jeku ludovanja za polarnim ekspedicijama. On planira da prvi pređe kopno Antarktike preko Južnog pola, tačnije 3.330 km preko uglavnom divljine okovane ledom. Plan nikada nije ostvaren a putovanje se pretvorilo u jednu od najnapornijih avantura svih vremena – borbu sa ledenim morima, santama, višemesečnim mrakom, hladonoćom, glađu... Za to vreme u Evropi se razbuktavao Prvi svetski rat…

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da budeš prorok kod Maja! Ne bi voleo da budeš prorok kod Maja!

  Spremi se … kao sin majanskog svetog čoveka trebalo bi da slediš njegov put. To nije lako – jedan pogrešan korak i možeš da zažališ što si postao majanski prorok. Samo pazi da tebe ne žrtvuju!

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da budeš rimski gladijator! Ne bi voleo da budeš rimski gladijator!

  Druga knjiga iz serije stripovanih istorijskih svezaka. Prateći tužnu i okrutnu sudbinu rimskih gladijatora, saznaćete mnoge zanimljive činjenice iz svakodnevnog života u starom Rimu. Za mladog čitaoca ovo može biti dobar uvod u ozbiljnije izučavanje istorije u višim razredima osnovne škole.

  Pročitajte više

 • Ne bi voleo da si član posade Apola 13! Ne bi voleo da si član posade Apola 13!

  - ako vas svrbi nos, počešite ga pre nego što stavite kacigu na glavu

  - ako vam bude muka, obavezno upotrebite kesu za povraćanje. U suprotnom, zbog bestežinskog stanja ... bolje da vam ne kažemo na šta će vam ličiti kabina

  - ne očekujte da vam se ljudi preterano dive kad izađete iz broda po povratku na zemlju. Niko nije za divljenje ako se, kao vi, nije kupao nedelju dana.

  Pročitajte više

 • Ne bi želela da budeš udata za Henrija VIII Ne bi želela da budeš udata za Henrija VIII

  Pripremi se... Kao ćerka plemića na kraljevom dvoru, uskoro ćeš napustiti bezbrižan život i postati žena Henrija VIII. Opasno je to! Najbitniji saveti stručnjaka: Pažljivo razmisli pre nego što prihvatiš kraljevu ponudu – opasno je biti njegova žena!

  Pročitajte više

 • Ne bi želeo da budeš vojnik Aleksandra Velikog Ne bi želeo da budeš vojnik Aleksandra Velikog

  Spremi se ... ti si siromašan makedonski pastir. Treba da napustiš svoja sumorna gola brda i kreneš na opasan put kao vojnik Aleksandra Velikog!

  Pročitajte više

 • Ne bi želeo da ploviš na Titaniku! Ne bi želeo da ploviš na Titaniku!

  Pripremi se... Deseti je april 1912. godine, a ti samo što se nisi ukrcao na Titanik, najveći okeanski linijski brod na svetu, koji kreće u Ameriku, na svoje prvo putovanje. Čuvaj se ledenih bregova!

  Pročitajte više

 • Ne bi želeo da si lekar u XVI veku Ne bi želeo da si lekar u XVI veku

  Nova knjiga u poznatoj seriji čiji je idejni tvorac Dejvid Salarija, poznatoj po tome što o istorijskim epohama govori iz perspektive „malog čoveka”.

  Pročitajte više

 • Ne bi želeo da te zarobe pirati! Ne bi želeo da te zarobe pirati!

  Pirati su nekada bili velika opasnost za mnoge brodove koji su plovili morima širom sveta. Ko su zapravo bili pirati? Koji su to istorijski događaji uslovili nastanak piratstva? Šta su pirati zaista radili sa svojim zarobljenicima? Ova zanimljiva stripovana sveska iznenadiće vas krajnje neobičnim pristupom istorijskoj građi.

  Pročitajte više

 • Ne bi želeo da živiš u gradu na Divljem zapadu! Ne bi želeo da živiš u gradu na Divljem zapadu!

  Igra „Kauboja i Indijanaca” i dan-danas je jedna od najpopularnijih igara kod dece. Iz ove knjige videćete kako je zaista izgledalo osvajanje Divljeg zapada i sa kakvim su se surovim uslovima života susretali prvi kauboji u naseljima koja bi se teško mogla nazvati gradovima. Ipak, koreni današnjih Sjedinjenih Američkih Država nalaze se upravo tu, u toj žestokoj borbi za opstanak na Divljem zapadu.

  Pročitajte više

 • Nevidljivi Vili Nevidljivi Vili

  Evo nove knjige u ediciji Svet je jedan. Ovo je roman o dečaku Viliju koji živi u Vijugavom Gradu. Jednog prolećnog dana on kupuje u apoteci kesicu praška za nevidljivost. Zahvaljujući tom čudotvornom prašku, Vili će steći nove prijatelje, pomoći mnogim sugrađanima i zaslužiti ime – Vili, Dečak Celog Grada. Zamislite šta sve može učiniti jedan dečak kada postane nevidljiv!

  Pročitajte više

 • Nežna pesma o nežnom vetru duvoljubu Nežna pesma o nežnom vetru duvoljubu

  Ova poema vodi čitaoce u najlepše predele poezije i prirode kojima luta usamljeni i nestašni vetar Duvoljub.Dok traga za prijateljstvom i ljubavlju, on doživljava razne avanture: izaziva sudar pčela u letu, rastura frizure maslačcima, a curama i kavaljerima na jednom trgu stavlja pregršt smešnih kapa na glavu...Ali, stih jednog pesnika - "Promaja duva kroz srce moje" - nagoveštava sudbinu Duvoljuba...

  Pročitajte više

 • Ničija kuca Ničija kuca

  Ovo je knjiga o onima kojim je teško i kojim je potrebna pomoć. Razumevanje, solidarnost ljubav jesu osećanja koja treba negovati od najmlađih dana. Tako postajemo bolji ljudi, a svet u kome živimo postajemo bolji ljudi, a svet u kome živimo postaje lepši i humaniji. Ova knjiga postoji i u verziji na engleskom jeziku.

  Pročitajte više

 • Nije fer, Kler Nije fer, Kler

  Kler ima 13 godina i upravo je pošla u osmi razred. Tokom raspusta počela je da se druži sa Alison, novom devojčicom u kraju, i stvarno ju je zavolela.Ali Džini Džermejn, zvezda škole, rešila je da joj preotme najbolju drugaricu! Da li će u tome uspeti?Da li će Elsa, devojčica koju je Kler stvorila u mašti, ipak morati da se vrati iz Pariza i hoće li se još nešto - veoma važno - dogoditi u životu osmakinje Kler?

  Pročitajte više

 • Nik Mek ima sreće Nik Mek ima sreće


  Nik Mek otkriva na koje sve načine može biti srećan. A da li će mu se ostvariti njegova najveća rođendanska želja?

  Pročitajte više

 • Nisam ja slatka! Nisam ja slatka!

  Topla i ljupka priča o maloj sovi nasmejaće i zabaviti čitaoce i podsetiti roditelje na slične situacije koje su imali sa svojim malim detetom. Ilustracije u ovoj knjizi crtane su u potpunom skladu sa jednostavnim tekstom. Ovo je savršena knjiga za laku noć.

  Pročitajte više

 • Nisi kao ja Nisi kao ja

  Tili i Lizi izgledaju potpuno isto, ali su sasvim drugačije. Tili se penje po drveću, Lizi sastavlja spiskove; Tili pravi nered, Lizi je veoma uredna. Obe vole što su takve kakve su. Ali dokle će to tako biti? Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Njegovo veličanstvo kućni ljubimac Njegovo veličanstvo kućni ljubimac

  Ovo je knjiga o tebi i tvom ljubimcu. Ljubimca smo nazvali Njegovim veličanstvom Kućnim Ljubimcem, u daljem tekstu NJ.V., jer, kada ti neko poveri život i ljubav, a zbog toga, na neki način, izgubi deo svoje slobode, zaista zaslužuje posebnu pažnju.

  Pročitajte više

 • Novogodišnja slikovnica Novogodišnja slikovnica

  Osim što predstavlja lep novogodišnji poklon, ova slikovnica - radna sveska sadrži čitav niz zadataka namenjenih razvoju dečje kreativnosti u predškolskom dobu: pesme, priče i zagonetke o Novoj godini i zimi, novogodišnju pozorišnu igru, zanimljive zadatke iz matematike i poznavanja prirode, jezičke i druge igre za razvoj govorne kulture.

  Pročitajte više

 • O saobraćaju O saobraćaju

  Ова серија сликовница намењена је најмлађим читаоцима. Стране које се преклапају и цртежи иза њих претварају сликовницу у интересантну играчку. Листајући сликовницу, дете стиче прва сазнања о понашању у саобраћају.

  Pročitajte više

 • Oblici Oblici

  Predmeti i pojave u prirodi imaju svoj oblik po kome ih prepoznajemo i pamtimo. Uočavanjem veze između geometrijskih elemenata, figura i slika, i oblika pojedinih predmeta deci će biti olakšano usvajanje osnovnih pojmova iz sveta koji nas okružuje.

  Pročitajte više

 • Od sutra ne odugovlačim Od sutra ne odugovlačim

  Ovo je knjiga za one koje neko drugi stalno mora da podseća na obaveze i zadatke koje treba da urade, za one kojima se stalno čini kako nemaju dovoljno vremena, koji večito nešto odlažu i pri tom smišljaju najneverovatnije moguće razloge da se opravdaju pred drugima i pred samima sobom.

  Pročitajte više

 • Odisejeva lutanja Odisejeva lutanja

  Ovo je priča o jednom od najvećih junaka koje je Grčka ikada imala - o hrabrom Odiseju, kralju ostrva Itake. Posle Trojanskog rata Odisej želi da otplovi pravo na Itaku, svojoj ženi Penelopi. Ali bogovi su ljuti na našeg heroja. Njegova flota će biti skrentua sa kursa, oluje će mu potapati brodove, a neke od njegovih drugova će proždrati kiklop. Hoće li ikada stići kući?

  Pročitajte više

 • Odlična ideja Odlična ideja

  Ovo je prva knjiga u našoj novoj ediciji MALA LIRA; ediciji koja će, nadamo se, otvoriti prostor novim dečjim pesnicima. Izbegavajući standardni izdavački kliše po kome se zbirke dečjih pesama već godinama objavljuju, „Odlična ideja” je zanimljiv kolaž nadahnutih stihova talentovanog pesnika i pozorišnog glumca iz Podgorice, Dejana Đonovića, i modernih i koloristički bogatih ilustracija takodje talentovanog ilustratora Nikola Vitkovića.

  Pročitajte više

 • Odrasli i mladunci Odrasli i mladunci

  Na stranama ove knjige dete uči imena različitih mladunaca i uviđa da se njihova imena ponekad razlikuju od imena njihovih roditelja.

  Pročitajte više

 • Osećanja Osećanja

  Slikovnica

  Pročitajte više

 • Ostrvo s blagom Ostrvo s blagom

  „Ostrvo s blagom“, delo engleskog i svetskog klasika Roberta Luisa Stivensona, jeste roman za decu i odrasle, verovatno svetski najpoznatija pustolovna pripovest o bukanirima – karipskim piratima – i zakopanom blagu.

  Pročitajte više

 • Ovo je najstrašniji dan u mom životu Ovo je najstrašniji dan u mom životu

  Naslov ovog romančeta, i lajtmotiv knjige, sažima unutrašnji doživljaj svih mogućih užasa i blamova koji prete dečaku po imenu Strahinja, petnaestogodišnjaku koga uz malu maturu što se primiče, muče raznorazne paklene muke odrastanja, u porodici i oko nje.

  Pročitajte više

 • Pače putuje Pače putuje

  Kartonske stranice ovih slikovnica mogu se razdvojiti. Svaka strana tih knjiga deo je velike slagalice.

  Pročitajte više

 • Pačetu više ne trebaju pelene Pačetu više ne trebaju pelene

  Zabavna i poučna slikovnica o odbacivanju pelena i privikavanju na nošu.

  Pročitajte više

 • Pepeljuga Pepeljuga

  "Pepeljuga" se nalazi pred vama u sasvim novom i, verujemo, zanimljivijem i kreativnijem izdanju. Pre svega, ove knjiga više nije samo za čitanje i slušanje. Likovi iz nje sada mogu oživeti na trodimenzionalnoj pozornici koju deca sama prave od delova knjige. Osim toga, u knjizi ćete naći maske, lutke, nalepnice, a tu su i i zabavne društvene igre s likovima iz bajke. Knjige iz edicije "Bajke za igranje" na ubedljiv način potvrđuju staro pravilo da se najbolje uči kroz igru.

  Pročitajte više

 • Persejeve avanture Persejeve avanture

  Napušten odmah po rođenju, a potom čudom spasen, Persej mora da zaštiti svoju majku od zlog kralja Polidekta. Na putu će se suočiti sa bezubim vevšticama, ljutitim divom, snažnim morskim čudovištem i užasnom gorgonom Meduzom. Da li bi se usudio da kreneš s njim?

  Pročitajte više

 • Peščani vuk Peščani vuk

  Jednog dana Zakarina, kopajući rupu na plaži, pronalazi Peščanog Vuka. On je sjajnožut, i divalj, i veseo, i star kao zvezde, u najmanju ruku. Zakarina i Peščani Vuk postaju najbolji prijatelji i zajedno istražuju životne misterije, modrice i kosmos, praćakanje nogu i tajni jezik.

  Pročitajte više

 • Petar i pertle Petar i pertle

  Petar Čvorović je pametan, lepo očešljan, odlično igra klikere i jedva čeka da pođe u školu. Ipak, i njega muči jedan problem: ne ume da veže pertle. To mora nekako da reši... Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Peđa neće da spava Peđa neće da spava

  Večera je završena i došlo je vreme za spavanje. Peđi se spava, ali bi, pre toga, hteo da obavi neke neodložne poslove. Šta je sve smislio da odloži odlazak u krevet saznaćete u ovoj priči, dobro poznatoj roditeljima.

  Pročitajte više

 • Pijetao i mačak Pijetao i mačak

  Poezija za decu

  Pročitajte više

 • Pistaaa! Ko će prvi stići? Pistaaa! Ko će prvi stići?

  Ova knjiga se pretvara u veliku, veoma lepu pistu sa dve staze koja se može staviti na pod. Na njoj ćete moći da se igrate sami ili s prijateljima, utrkujući se automobilčićima na navijanje, priloženim uz knjigu. Pošto pročitate priču, skinite cev koja povezuje stranice i sastavite pistu kao slagalicu, poređajte automobilčiće na pistu i... lepo se zabavite!

  Pročitajte više

 • Plašljivo lavče Plašljivo lavče

  Ova slikovnica-preklapalica bavi se dečjim strahovima. Ima puno stvari koje mogu biti zastrašujuće za najmlađe: da ostanu sami u mraku, da padnu sa bicikla, da se uplađe jakih i iznenadnih zvukova. Uz pomoć Plašljivog Lavčeta, glavnog junaka ove knjige, najmlađi će moći da se upoznaju sa uzrocima svojih strahova i sa načinima kako da ih savladaju.

  Pročitajte više

 • Plavi kit Plavi kit

  Kao dete, Arsen Diklić je zavoleo reku Gacku na kojoj je imao i svoj skriveni čamac, a kad je odrastao, najlepše dane proveo je na Dunavu i Savi. Iz te ljubavi i snova na rekama ponikle su mnoge njegove priče i pesme, a jedna od najlepših je poema "Plavi kit", uzbudljiva pripovest o mornaru svađalici i velikom, plavom kitu.

  Pročitajte više

 • Plavi konjić Plavi konjić

  Kejti i njena porodica, Cigani čergari, srećno žive putujući kroz Irsku. Jednoga dana prikolicu u kojoj žive zahvata požar i u njemu nestaje sve što su ikada imali. Kejti, njena braća, sestre i roditelji imaju samo jedan izbor – da se usele u u pravu kuću i potpuno promene način života...

  Pročitajte više

 • Plavi zec, čudni zec, jedini na svetu Plavi zec, čudni zec, jedini na svetu

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Ples u tami Ples u tami

  DŽes jednostavno voli da igra. Kada muzika počne, ona se prepušta koracima i ritmu i zaboravlja sve drugo. A njoj je baš to potrebno - da svet oko nje nestane i da je svi ostave na miru. Sve te grupe i grupice iz škole koje je odbacuju, devojke s plesa koje je maltretiraju, a posebno njen brat DŽejms.

  Pročitajte više

 • Pop Ćira i pop Spira Pop Ćira i pop Spira

  Čuveni Sremčev roman prikaz je vojvođanske sredine dat kroz priču o dva popa i njihovim porodicama i svađi oko poželjnog zeta.

  Pročitajte više

 • Potraži i pronađi Potraži i pronađi

  Pažljivim odabirom vrlo karakterističnih situacija iz svakodnevog života, najmlađim čitaocima će ove slikovnice biti značajna pomoć u boljem razumevanju pojava i odnosa u sredini oko njih.

  Pročitajte više

 • Potrebe Potrebe

  Medi stalno nešto treba – da jede, da pije, da se toplo obuče, da nađe društvo... Njegove potrebe prvo treba prepoznati, a zatim videti kako su zadovoljene. I ova slikovnica-igračka, uz pomoć stranica nejednake širine, pomaže najmlađima da na zabavan način prepoznaju svoje sopstvene potrebe i načine njihovog zadovoljavanja.

  Pročitajte više

 • Povratak Bakovuka Povratak Bakovuka


  Bakovuk se vratio - smešniji i strašniji nego ikada pre! Inspektor Brljiša je na tragu svom zakletom neprijatelju Bakovuku.

  Pročitajte više

 • Pozorište Pozorište

  Uzrast 9-14 godina.

  Pročitajte više

 • Prasencetu više ne treba cucla Prasencetu više ne treba cucla

  Odvikavanje od cucle biće znatno lakše uz pomoć ove slikovnice.

  Pročitajte više

 • Preko ivice Preko ivice

  Niko ne zna kako je Piter Flosnik završio u podnožju Makadamovog vidikovca. Ni Kloi to ne shvata, kao ni to zbog čega Piterova majka misli da mu je ona bila drugarica. Piter nije imao prijatelja. Bio je usamljenik i više ga je zanimala astronomija nego ljudi. Ali desilo se da ga je nešto ili neko gurnuo preko ivice…

  Pročitajte više

 • Priča o dobroj metli Priča o dobroj metli

  Metla Marta uživala je u tome da čisti mrvice ispred radnje pekara Dimitrija. Međutim, život joj se potpuno promenio kad se uz nju uzverala jedna mačka. I šta je dalje bilo? Kako je metla otkrila svoje čudesne moći?

  Pročitajte više

 • Priča o valjušku Priča o valjušku

  Pročitajte više

 • Pričanka Pričanka

  Specifičnost ove slikovnice za srednju vaspitnu grupu su govorne vežbe i zadaci za korekciju nepravilnog izgovora pojedinih glasova. Uz njenu pomoć lako ćete stvoriti opušteno raspoloženje u porodici, što je od ogromnog značaja za ohrabrivanje deteta, pa i samih roditelja, da istraju u savladavanju pravilnog izgovora svih glasova našeg jezika.

  Pročitajte više

 • Priče o ljubavi Priče o ljubavi

  Čudesni pevač Orfej uspeva da izvede iz podzemnog sveta voljenu Euridiku, ali je zbog okrutne igre bogova zauvek gubi. Životi Marije i Pjera Kirija prepliću se u naučnom istraživanju, a njihova ljubavna priča ukrašena je i Nobelovim nagradama za fiziku i hemiju.

  Pročitajte više

 • Prijatelji Prijatelji

  Roman Prijatelji japanske spisateljice Kazumi Jamoto govori o trojici dvanaestogodišnjih dečaka koji su opsednuti željom da saznaju nešto više o smrti i umiranju.

  Pročitajte više

 • Princeza Apatrapa Princeza Apatrapa

  Marija se strašno nervira kad pred Vladanom ispadne trapađoza. Za sve je kriv tata! Kad se Marija rodila, na šalteru za princeze sva imena već su bila zauzeta. Preostalo je samo jedno – princeza Apatrapa... Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Princeza koja je previše čitala bajke o princezama Princeza koja je previše čitala bajke o princezama

  Mirna je mala princeza koja, kao i svaka devojčica, voli da joj se pre spavanja ispriča neka priča. Ali ona želi da sluša samo bajke o princezama, zbog kojih je stalno zabrinuta...

  Pročitajte više

 • Princeza koja je volela šale i podvale Princeza koja je volela šale i podvale

  Život jedne princeze može da bude veoma dosadan! Tako bar misli princeza Rebeka. Da bi se malo razonodila, izmišlja razne šale i podvale.

  Pročitajte više

 • Princeza Mrvica Princeza Mrvica

  Baš na rođendan Mrvica saznaje da je ona, u stvari, princeza. Prava pravcata princeza! Gotovo je sa spanaćem, školom i kućnim poslovima! Princeza Mrvica od Papuazije postaje vrlo otmena, elegantna i hirovita.

  Pročitajte više

 • Princeza na zrnu graška Princeza na zrnu graška

  Poznata Andersenova bajka u izuzetnoj ediciji za sve književne sladokusce. Izuzetne ilustracija Suzane Kubinec i sjajna oprema knjige garantuju da će i ova knjiga zauzeti posebno mesto na vašoj polici.

  Pročitajte više

 • Princeza Neću i princ Hoću Princeza Neću i princ Hoću

  Princeza Neću živi u Kraljevstvu Tiramisu i otkad je progovorila, počela je da se inati i da sve odbija: "Neću ovo i neću ono!" Princ Hoću živi u Kraljevstvu Bakalar i otkad je progovorio, počeo je da zahteva i naređuje: "Hoću ovo i hoću ono!"

  Pročitajte više

 • Princeza Princes Krofna i strašni Zgranč Princeza Princes Krofna i strašni Zgranč

  Ko kaže da princ uvek mora da spasava princezu od zmajeva, čudovišta i čarolija? U ovoj bajci hrabra princeza Princes Krofna mora da se bori za svog princa i da se suoči sa Zgrančem, najstrašnijim čudovištem na svetu, koje iz svojih žrtava ispija osećanja i želje. To čudovište ukralo je dušu njenom vereniku, princu Percetu, osećajnom i izuzetnom slikaru.

  Pročitajte više

 • Princeza Toska i veštica Foska Princeza Toska i veštica Foska

  U zemlji Fantaziji otvorena je Ugledna škola za princeze i mala princeza Toska upisala se u nju kad je napunila šest godina. Ali kada su kralj i kraljica videli njene prve ocene, veoma su se razočarali i zabrinuli. Izgleda da Toska nije bila zainteresovana za školu i za to da postane savršena princeza.

  Pročitajte više

 • Priručnik za samohrane roditelje Priručnik za samohrane roditelje

  Život samohranog roditelja ume da bude težak. Samohrani roditelj mora da igra sve uloge u životu svoje dece – domaćice, hranitelja, negovateljice, vaspitača, učitelja i mnoge druge. Pri tom je najteže što najčešće mora da igra ulogu i oca i majke. Kako sve to postići i izdržati toliki napor? Kako da samohranim roditeljima i njihovoj deci život bude bolji?

  Pročitajte više

 • Proleće-leto Proleće-leto

  Pročitajte više

 • Prosvećeni vuk Prosvećeni vuk

  Prosvećeni vuk je neobična priča o vuku koji se igrom slučaja zainteresuje za prosvećene životinje – Kravu, Patka i Prase - sa jedne farme i odlučuje da im se pridruži.

  Pročitajte više

 • Psihologija Psihologija

  Saznaj: šta je psihički svet, kako se meri inteligencija, šta je temperament, šta su mehanizmi odbrane, šta je to fotografsko pamćenje. Probaj: da prepoznaš nečija osećanja, da pronađeš motiv za neko ponašanje, da upoznaš različite crte ličnosti, da naučiš pravila za dobro učenje, da otkriješ kako nastaje prvi utisak o nekome...

  Pročitajte više

 • Ptica Ptica

  Ptica, trinaestogodišnja devojčica koja zna šta hoće, pobegla je od kuće u potragu za očuhom. Sigurna je da će moći da ga ubedi da se vrati kući - da ispuni prazninu koju je ostavio kada je otišao.

  Pročitajte više

 • Put oko sveta za 80 dana Put oko sveta za 80 dana


  "Čitalac postaje istraživač, književnost postaje otkriće".

  Pročitajte više

 • Putovanja za početnike Putovanja za početnike

  Saznaj: kako ubediti roditelje da te puste, kako putovati, gde i kad putovati, s kim putovati, kako isplanirati putovanje, koje su (moguće) opasnosti na putu, zašto je važno putovati. Uzrast: 15+

  Pročitajte više

 • Radoznalo vrapče Radoznalo vrapče

  Pesma za decu "Radoznalo vrapče" poznatog humoriste Brane Crnčevića rodila se, prema sećanjima autora, dok je posmatrao vrapčiće kroz prozor svog stana.

  Pročitajte više

 • Razlike Razlike

  Veštica - početnica ima problema sa upotrebom svog čarobnog štapića. Šta god da pokuša dogodi se suprotno: od velikog postaje malo, od dugačkog kratko...

  Pročitajte više

 • Razmišljam i rešavam 1 Razmišljam i rešavam 1


  6 i 7 godina

  Pročitajte više

 • Razmišljam i rešavam 2 Razmišljam i rešavam 2


  7 i 8 godina

  Pročitajte više

 • Rečnik vrlina Rečnik vrlina

  Rečnik vrlina je koncipiran kao priča kroz koju nas vodi devojčica Ana. Svaki novi lik koji ulazi u Aninu priču ima ekvivalent u vrlini koja počinje istim slovom: na primer, deka nas upoznaje sa dobrotom a Emilija sa entuzijazmom, tako da je Rečnik vrlina i svojevrstan bukvar.

  Pročitajte više

 • Reši, pa se smeši Reši, pa se smeši

  Knjigu priredila Vera Batanović Lalović.
  Ilustrator Kosta Zdravković

  Za uzrast od 3

  Pročitajte više

 • Rez! - premijera danas, u četvrtak Rez! - premijera danas, u četvrtak

  Ako neko i pomisli kako ovaj momak žešće sere ili makar da ima bujnu maštu – s obzirom na to da je zaluđen filmovima, a i inače je čudak – ja vam ipak odgovorno tvrdim da je priča koju ću vam ispričati o našoj porodici istinita.

  Pročitajte više

 • Riba ribi grize rep Riba ribi grize rep

  Pet duhovitih priča u kojima junake desetogodišnjake muče razne brige: velike uši, naočare, ljubomora i još mnogo toga. Junacima tih priča zajedničko je to što imaju potrebu da budu prihvaćeni i omiljeni u društvu i porodici.

  Pročitajte više

 • Roda radosti Roda radosti

  Iako je svima poznato da rode ne donose decu, malo ko će moći da odoli nežnim stihovima Stojanke Grozdanov Davidović kojima ona najmlađima priča priču o veličanstvenosti trenutka u kome porodica dobija prinovu. Milica Nenadić, svojim izuzetnim ilustracijama, značajno povećava umetnički domet ove knjige.

  Pročitajte više

 • S decom oko sveta S decom oko sveta

  Ova slikovnica rezultat je programa koji se već više godina uspešno sprovodi u beogradskom vrtiću "Dečja otkrivalica". Kroz nju deca se upoznaju sa karakterističnim običajima, navikama, pesmicama, pozdravima, jelima, igračkama i drugim zanimljivostima iz raznih zemalja. Na taj način od malih nogu se stiče osećaj za poštovanje i prihvatanje drugačijih kulturnih i životnih obrazaca.

  Pročitajte više

 • S decom oko sveta 2 S decom oko sveta 2

  Posle veoma uspešnog i rado čitanog prvog dela knjige S decom oko sveta nedavno je u izdanju Kreativnog centra objavljen i drugi deo ove zanimljive zbirke običaja, pesama, igara i drugih zanimljivosti iz raznih delova sveta.

  Pročitajte više

 • Šamanova kletva Šamanova kletva

  "Šamanova kletva" uzbudljiv je roman u kojem se pripoveda o životu Eskima i brojnim avanturama mladića Proždrljive Lasice.

  Pročitajte više

 • Samo ne pitajte Alis Samo ne pitajte Alis

  Ako vam je potrebna pomoć za organizovanje romantične večere – samo ne pitajte Alis!

  Pročitajte više

 • Sedam novčića Sedam novčića

  Posle nekoliko putovanja kroz vreme koja mu je omogućio izrezbareni kamen Sem je konačno otkrio gde mu je otac: u srednjovekovnoj Vlaškoj, u tamnici krvoločnog tiranina Drakule!

  Pročitajte više

 • Seks za početnike Seks za početnike

  Šarmom i iskrenom nežnošću prema deci koja burno postaju odrasle osobe "Seks za početnike" uspeo je da ne sklizne u grubi naturalizam, kome nisu odolele mnoge od najnovijih knjiga te vrste u svetu.

  Pročitajte više

 • Singidunum - rimski vojni logor Singidunum - rimski vojni logor

  Saznajte kako su živeli stanovnici naselja i vojnog logora Singidunuma! I još nešto o pravilima pri izgradnji logora, koliko je vojnika bilo smešteno u logoru, ko je diktirao modu i kakav nakit se cenio, šta je bio simbol legije, u kakvom posuđu su se čuvale namirnice...

  Pročitajte više

 • Sjaj zvezda na plafonu Sjaj zvezda na plafonu

  Jenina mama ima rak. Lečenje nije bilo uspešno i mama će uskoro da umre. Da li se može živeti bez majke? Iako u sebi nosi bol koji nije lako savladati, Jena, junakinja knjige "Sjaj zvezda na plafonu", pokušava da se izbori s tugom.

  Pročitajte više

 • Škola u prirodi Škola u prirodi

  Namenjena je deci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole, kao pomoćno sredstvo u izvođenju rekreativne nastave u prirodi. Nudi one aktivnosti koje se mogu obaviti samo u prirodi, kao što su: sakupljanje bilja, pravljenje skloništa, prognoza vremena, prepoznavanje listopadnog i četinarskog drveća, prepoznavanje životinjskih tragova i dr.

  Pročitajte više

 • Škola za lisiče Škola za lisiče

  ŠKOLA ZA LISIČE je topla porodična priča o mami Liji i njenom sinu. Brižljiva mama ga uvodi u tajne opstanka u surovoj i prelepoj prirodi. Šta je najvažnije da jedno lisiče zna?

  Pročitajte više

 • Školski anatomski atlas Školski anatomski atlas

  Školski anatomski atlas predstavlja iscrpan i naučno zasnovan pregled ljudskog tela sa svim njegovim delovima, organima i funkcijama, praćen bogatim i detaljnim ilustracijama.

  Pročitajte više

 • Školski astronomski atlas Školski astronomski atlas

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Školski atlas fizičke geografije Školski atlas fizičke geografije

  ŠKOLSKI ATLAS FIZiČKE GEOGRAFIJE obuhvata ne samo znanja iz fizičko-geografskih disciplina (hidrologije, klimatologije, geomorfologije i pedologije), već i znanja iz drugih nauka (geologije, meteorologije, geodezije i kartografije).

  Pročitajte više

 • Školski atlas fizike i hemije Školski atlas fizike i hemije

  Pročitajte više

 • Školski atlas fosila i minerala Školski atlas fosila i minerala

  Pročitajte više

 • Školski atlas istorije sveta Školski atlas istorije sveta

  Ovaj školski atlas vodi vas na putovanje kroz istoriju čovečanstva. Iz strane u stranu nižu se detalji i infromacije o različitim civilizacijama, narodima, kulturama i epohama.

  Pročitajte više

 • Školski atlas istorije umetnosti Školski atlas istorije umetnosti

  Školski atlas istorije umetnosti mladim čitaocima pruža sažet pregled razvoja umetnosti, kao i pregled umetničkih ostvarenja koja su nastajala od preistorije do danas u celom svetu. To je čitav univerzum slika i prostora čija važnost ne počiva samo u estetskoj vrednosti već i u tome što su umetnička dela sredstva komunikacije koja prenose ideje, osećanja i oblike izražavanja.

  Pročitajte više

 • Školski biološki atlas Školski biološki atlas

  Ova knjiga pruža čitaocima sjajnu priliku da upoznaju poreklo života na Zemlji, njegovu evoluciju i osobine živih bića, kao i njihove različite oblike. Obilje raskošnih ilustracija i fotografija, uz adekvatan naučno zasnovan tekst, čine ovu knjigu značajnom dopunom školskim udžbenicima i korisnim priručnikom u svakoj kućnoj biblioteci.

  Pročitajte više

 • Školski botanički atlas Školski botanički atlas

  Ovaj atlas na interesantan i informativan način prikazuje raznovrsnost i bogatstvo biljnog sveta, od jednostavnih algi do složenih cvetnica, sa primerima biljaka koje su uobičajene u našoj okolini ili pak naseljavaju udaljene krajeve palnete. Posebna vrednost ove knjige su izuzetno bogate i detaljima pune ilustracije koje omogućavaju lakše razumevanje teksta.

  Pročitajte više

 • Školski fiziološki atlas Školski fiziološki atlas

  Ova knjiga je zanimljiv i ozbiljan priručnik za učenike medicinskih struka, ali i za sve one koji žele da saznaju nešto više o funkcionisanju ljudskog tela.

  Pročitajte više

 • Školski matematički atlas Školski matematički atlas

  Pročitajte više

 • Školski tehnološki atlas Školski tehnološki atlas

  Pročitajte više

 • Školski zoološki atlas Školski zoološki atlas

  Školski zoološki atlas donosi potpun i zanimljiv pregled faune naše planete, s veoma jasnim i preciznim ilustracijama koje su dopunjene kratkim komentarima o anatomiji, fiziologiji i ponašanju životinja.

  Pročitajte više

 • Slagalica od uspomena Slagalica od uspomena

  Baka je izazvala požar u svojoj kući i počela je čudno da se ponaša, da gubi stvari, da zaboravlja imena i lica svojih najbližih. Zbog toga se seli kod ćerke. Cela porodica pokušava da joj pomogne, da je okruži nežnošću i ljubavlju, a naročito unuka Vero.

  Pročitajte više

 • Slatka mala čedovišta Slatka mala čedovišta

  Čitajući ovu knjigu, verovatno prvu i jedinu o "izgubljenim roditeljskim pravima", smejaćete se do suza pitajući se kako je autorka uspela da tako verno prikaže dogodovštine iz roditeljske prakse u kojima ćete se, bez sumnje, prepoznati na mnogo mesta (ako ste i sami roditelj).

  Pročitajte više

 • Smešna lica od nalepnica - Čudovišta Smešna lica od nalepnica - Čudovišta

  Uz pomoć više od pedeset zalepi-odlepi nalepnica možete napraviti na stotine različitih smešnih, šašavih i otkačenih lica. Pustite mašti na volju, slobodno kombinujte i nasmejte se zajedno sa svojom decom.

  Pročitajte više

 • Smešna lica od nalepnica - Životinje Smešna lica od nalepnica - Životinje

  Uz pomoć više od pedeset zalepi-odlepi nalepnica možete napraviti na stotine različitih smešnih, šašavih i otkačenih lica. Pustite mašti na volju, slobodno kombinujte i nasmejte se zajedno sa svojom decom.

  Pročitajte više

 • Snežana Snežana

  "Snežana" se nalazi pred vama u sasvim novom i, verujemo, zanimljivijem i kreativnijem izdanju. Pre svega, ove knjiga više nije samo za čitanje i slušanje. Likovi iz nje sada mogu oživeti na trodimenzionalnoj pozornici koju deca sama prave od delova knjige.

  Pročitajte više

 • Spomenar mog detinjstva Spomenar mog detinjstva

  Evo knjige koja će jednog dana biti draga uspomena svima u porodici. Pratite vaše dete od rođenja do školskih dana; sačuvajte na stranama knjige fotografije i sve drugo što obeležava detinjstvo; omogućite detetu da samo kreira svoj prvi spomenar.

  Pročitajte više

 • Srećan rođendan x3 Srećan rođendan x3

  Džo, Ejmi i Džes nestrpljivo očekuju svoj rođendan: tri torte, tri poklona i triput veću zabavu! Ali teško je izabrati poklon za nekog drugog... Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Srpske narodne bajke Srpske narodne bajke


  Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
  Priredili: Slavica i Simeon Marinković

  Pročitajte više

 • Srpske narodne pripovetke Srpske narodne pripovetke

  Drugo izdanje u ediciji Pustolovine koje se, nakon bajki, bavi našim narodnim književnim stvaralaštvom. Priređivači su napravili izbor narodnih pripovedaka koje su riznica narodne mudrosti i viševekovnog iskustva.

  Pročitajte više

 • Šta da radiš ako ti se roditelji razvedu Šta da radiš ako ti se roditelji razvedu

  Ovu knjigu treba čitati sa jednim od roditelja, sa oba roditelja ili s nekim kome veruješ, mada je možeš čitati i sam. Knjiga će ti pomoći da shvatiš da će, kako vreme bude prolazilo, sve ipak biti bolje. Pomoći će i da naučiš na koje sve načine možeš sebi da pomogneš, bez obzira na to koliko ti se život sada čini blesavim.

  Pročitajte više

 • Šta je unutra? Šta je unutra?

  Pojmovi koji se pojavljuju na stranicama pažljivo su odabrani, pa je ova slikovnica dobro podsticajno sredstvo za razvoj najmlađih.

  Pročitajte više

 • Šta li je to, ljudi moji? Šta li je to, ljudi moji?

  Druženje roditelja s decom dragoceno je za njihov razvoj. Uz pomoć ove knjige ono će biti zabavno i korisno.

  Pročitajte više

 • Šta Mona poželi, Mona i dobije Šta Mona poželi, Mona i dobije

  Kad ide u kupovinu s mamom, Mona želi da ima sve što vidi. Ali kad se ostvare njeni najluđi snovi, Mona shvata zašto nije dobro da dobije sve što poželi. Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Šta nam koka daje Šta nam koka daje

  Dragi odrasli, pridružite se najmlađima u igri rečima tako što ćete im pročitati stihove i pomoći da dovrše rečenicu odgovarajućom rimom.

  Pročitajte više

 • Stari i novi prijatelji Stari i novi prijatelji

  Madam Olenska najavljuje da će biti odsutna nekoliko meseci. Na njeno mesto stiže nova nastavnica, Alisija Himenes, i časovi baleta za Zoju dobijaju potpuno nov ton.

  Pročitajte više

 • Stavi sve na svoje mesto - otvori prozorčić! Stavi sve na svoje mesto - otvori prozorčić!

  Pojmovi na stranama pažljivo su odabrani, tiču se predmeta u domaćinstvu i daju podsticaj najmlađima da saznanja iz knjige "prenesu" na svakodnevne situacije.

  Pročitajte više

 • Stenli hoće ajkulu Stenli hoće ajkulu


  Knjiga za decu od 5 do 7 godina.

  Pročitajte više

 • Stenli ima majmuna Stenli ima majmuna

  Stenli postepeno otkriva da, ma koliko majmuni i njegov stariji brat bili slični, ne bi bilo baš najpametnije trampiti brata za majmuna.

  Pročitajte više

 • Stenli voli ptice Stenli voli ptice

  Stenliju je dojadilo što mu je zimi hladno. Želeo bi da odleti u toplije krajeve, kao što to rade ptice. Ali ne i Gordon, golub koji živi u Stenlijevoj bašti. On nikada ne ide nikuda.

  Pročitajte više

 • Stenli želi tigra Stenli želi tigra


  Knjige za decu od 5 do 7 godina.

  Pročitajte više

 • Stilske igre Stilske igre

  Прва књига у новој едицију књига за младе под називом "Различак" јесу "Стилске игре" Симеона Маринковића и илустратора Душана Павлића.

  Pročitajte više

 • Šumska priča Šumska priča

  Junakinja ove dečje poeme je baka Meca. Jednoga dana, šetajući šumom, baka Meci se dogodila nezgoda. Kakva je to nezgoda bila, šta su uradili drugi stanovnici šume i kako se sve to završilo, ne možemo vam reći. Sve što možemo da vam kažemo je da priča lepa i poučna, da su ilustracije u ovoj knjizi predivne i da ćetet uživati u zajedničkom čitanju ove knjige sa vašom decom.

  Pročitajte više

 • Svaštara Svaštara

  Bogato opremljena, ova slikovnica obuhvata niz zanimljivih zadataka namenjenih upoznavanju okoline, osnovnih matematičkih odnosa i operacija, razvoju likovnih i govornih sposobnosti i još mnogo čemu. Knjiga je namenjena deci u uzrastu od 5 godina, a u prevodu Ištvana Tarija objavljeno je i izdanje na mađarskom jeziku.

  Pročitajte više

 • Svet baleta Svet baleta

  Najčuveniji baleti i izvođači. Poslovi iza kulisa. Velike škole i male tajne. O svemu tome govore Zoja i njeni prijatelji i uvode vas u svet klasičnog baleta. Sada možete stati na vrhove prstiju!Bogato ilustrovana knjiga o baletu.

  Pročitajte više

 • Tajna kontrolnog zadatka Tajna kontrolnog zadatka

  Dženifer neprestano govori kako je ona najbolja u odeljenju. Iako je to tačno, zašto mora stalno da se hvali? Oliver, moj dečko, pomoći će mi da dobijem opkladu s tom uobraženom Dženifer!Knjiga za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Tajni život Hranislava Dobrića Tajni život Hranislava Dobrića

  Glavni junak zbirke od 30 priča, iz pera Čedomira Petrovića, poznatog pozorišnog i TV glumca, je Hranislav Dobrić, dugogodišnji čuvar i „hranitelj” životinja koji uživa njihovo neograničeno poverenje i zna sve njihove tajne.

  Pročitajte više

 • Telefonske bajke Telefonske bajke

  Jedna devojčica iz Varezea nikako nije mogla da zaspi bez priče za laku noć. Njen tata je umeo da izmišlja neobične i zabavne junake, ali je bio veoma zauzet i stalno je putovao. Zato ju je svake večeri zvao telefonom, ma gde bio, da bi je uspavao uz neku novu dogodovštinu.

  Pročitajte više

 • Tezej i Minotaur Tezej i Minotaur

  Svake devete godine Atinjani moraju da šalju na Krit sedam mladića i sedam devojaka da bi bili žrtvovani. Tamo ih čeka jeziv kraj u čeljustima Mintoaura. Samo Tezej može to da prekine, ali mu je potrebna pomoć princeze, čuvenog pronalazača i klupko konca. Da li će preživeti?

  Pročitajte više

 • Torta na nebu Torta na nebu

  Šta bi bilo kad bi se jednog dana na nebu iznad nekog grada pojavio nekakav tajanstveni leteći tanjir? Odrasli bi odmah pomislili na invaziju vanzemaljaca, pozvali bi vojsku, regrutovali čete naučnika i istraživača.

  Pročitajte više

 • Torta od palačinki Torta od palačinki

  Ne možete ni da zamislite u kakvu se ludu avanturu pretvara pripremanje torte od palačinki kojom čiča Petson želi da ulepša rođendan svom mačku Findusu.

  Pročitajte više

 • Tresnuću vas! Branila se Ema Tresnuću vas! Branila se Ema

  Ema i njeni prijatelji iz odeljenja ne mogu više da podnesu da ih svakodnevno zlostavljaju devojčica Eva i njena banda. Problem je još veći zato što ih ni roditelji, pa čak ni nastavnica, ne razumeju, niti im pružaju podršku. Ema i njeni drugari moraće sami da smisle kako da se, na pravedan način, izbore sa Evom...

  Pročitajte više

 • Trinaesti jezik Trinaesti jezik


  Trinaesti jezik - ako naučite da ga govorite moći ćete da razumete sve i svakog.

  Pročitajte više

 • Trojanski drveni konj Trojanski drveni konj

  Ovo je priča o velikoj opsadi Troje, do koje je došlo nakon što je trojanski princ Paris oteo Jelenu, lepu ženu grčkog kralja Menelaja. To je zločin koji če ujediniti grčku vojsku u borbi protiv trojanske kraljevine. Tokom opsade koja će trajati deset godina boriće se hrabri ratnici, a na obe strane će doći do velikog krvoprolića. Da li će zidovi Troje izdražati?

  Pročitajte više

 • Trtko i velika krađa potoka Trtko i velika krađa potoka

  Mala zemlja kraj potoka poprište je sitnih događaja i krupnih misli. Tamo ne postoji ništa brže od potoka, a i najmanji događaj povod je za veliko slavlje.

  Pročitajte više

 • Tvrdi kolačić Tvrdi kolačić

  Jelisaveta Dikić, zvana Tvrdi Kolačić, želi da postane balerina. One nose divne patikice i lete kao leptirići, tako su tanane! Ali Jelisaveta obožava da jede i uopšte nije tanana. Kako onda da ostvari svoj san?

  Pročitajte više

 • U bari U bari

  Otvarajući mnogobrojne prozorčiće, dete upoznaje životinjice i saznaje ko, gde i kako živi. Posebno su zanimljive stranice sa oblikovanim ivicama i prorezima, čijim se otvaranjem upotpunjuju ilustracije.

  Pročitajte više

 • U GRADU - Moja prva slagalica U GRADU - Moja prva slagalica

  Najbolje se uči kroz igru. Igrajući se slagalicama iz ove knjige, vaše dete će spontano naučiti da prepoznaje predmete i bića iz okoline i da ih pravilno imenuje. Igrajte se što više sa svojom decom. Šest slagalica za decu do šest godina.

  Pročitajte više

 • U kući U kući

  Najbolje se uči kroz igru. Igrajući se slagalicama iz ove knjige, vaše dete će spontano naučiti da prepoznaje predmete i bića iz okoline i da ih pravilno imenuje. Igrajte se što više sa svojom decom. Šest slagalica za decu do šest godina.

  Pročitajte više

 • U KUĆI - Moja prva slagalica U KUĆI - Moja prva slagalica

  Najbolje se uči kroz igru. Igrajući se slagalicama iz ove knjige, vaše dete će spontano naučiti da prepoznaje predmete i bića iz okoline i da ih pravilno imenuje. Igrajte se što više sa svojom decom. Šest slagalica za decu do šest godina.

  Pročitajte više

 • U marami jabuka U marami jabuka

  "U marami jabuka" je prva od tri čitanke za predškolce, koja sadrži narodne uspavanke, ređalice, cupaljke, tašunaljke, zagonetke, brojalice i druge pesme koje vekovima ukrašavaju detinjstvo i pomažu da se lepše raste. Knjigu je prebogato ilustrovala Suzana Kubinec, inspirisana motivima narodne umetnosti. Knjiga "U marami jabuka" je na proteklom sajmu knjiga u Beogradu proglašena najboljom knjigom za decu u ovoj godini.

  Pročitajte više

 • U Osmanskom carstvu U Osmanskom carstvu


  XV-XVIII vek

  Pročitajte više

 • Udžbenik za zaljubljivanje Udžbenik za zaljubljivanje

  Zaljubi se pametno i bezbolno po udžbeniku. Hoćeš li da se zaljubiš? Ili baš nećeš? Može li se uopšte sa zaljubljivanjem tako - hoću-neću? Ova knjiga će ti pomoći da pronikneš u "teoriju zaljubljivanja" i otkriješ da li se pravila mogu primeniti u praksi. Upoznaj Iku, Pakija, Stefana, Jecu i ostalo društvo - oni će te, korak po korak, voditi kroz lavirint pitanja i osećanja... Nudimo ti smeh do suza, ali i dramu...

  Pročitajte više

 • Uh, ala se plašim! Uh, ala se plašim!

  Ova slikovnica pomoći će najmlađim čitaocima da shvate kako iza najvećih strahova najčešće stoje zablude i prebrzo zaključivanje. Strahovima treba prići pažljivo i bez panike, pa će se brzo pokazati da su bili bezrazložni.

  Pročitajte više

 • Uh, al\' mi se spava! Uh, al\' mi se spava!

  Duhovit tekst pisan u stihu i predivni likovi uvode male čitaoce u zanimljivu igru nastavljanja ili pogađanja stiha skrivenog ispod preklopa.

  Pročitajte više

 • Ujka ili o vaspitanju Ujka ili o vaspitanju

  Ovaj roman objavljen iz autorove zaostavštine, govori o odrastanju jednog dečaka krajem šezdesetih godina u Beogradu, ali i o (sentimentalnom, alaskom i drugom) (pre)vaspitavanju nekoliko odraslih osoba koje ga okružuju.

  Pročitajte više

 • Uspešno čitanje i pisanje Uspešno čitanje i pisanje

  Cilj ovog priručnika jeste da ponudi nastavnicima najbolje tehnike pomoću kojih će naučiti svoje učenike veštinama čitanja i pisanja. U prikazu svake tehnike kratko su razmotrena osnovna pitanja, a zatim je prikazan način na koji se svaka od njih može neposredno sprovesti u nastavi.

  Pročitajte više

 • Velika pesma o jednom malom jagnjetu Velika pesma o jednom malom jagnjetu

  Ovo je pesma o odrastanju deteta i njegovoj potrebi da bude "na svoj način". Prepuna je lepih zimskih slika prirode i sela i prisne atmosfere porodičnog doma. Jezik Dobrice Erića obiluje toplim, blagim rečima našeg jezika.

  Pročitajte više

 • Vesela zoologija Vesela zoologija

  Saznajte kako žive životinje, domaće i divlje, u pesmama našeg poznatog književnika za decu Gvida Tartalje.

  Pročitajte više

 • Veseli vrtić - pripremni predškolski program Veseli vrtić - pripremni predškolski program

  U ovoj knjizi objedinjeni su raznovrsni sadržaji neophodni za temeljnu pripremu deteta za polazak u školu.

  Pročitajte više

 • Veverica Plašljivica Veverica Plašljivica

  Veverica Plašljivica nema prijatelje. Više voli da bude sama nego da rizikuje, pa da upozna nekog opasnog. Ali, jednoga dana, pojavljuje se nepoznato četvoronožno biće...

  Pročitajte više

 • Vežbajmo zajedno Vežbajmo zajedno

  Za skladan razvoj današnje dece, posebno one koja žive u urbanim uslovima života, vrlo je važno negovanje i unapređenje fizičke kulture. Svakodnevno i predugo sedenje u školi, za kompjuterom ili pred televizorom, osim što deluje negativno na celokupni fizički razvoj, tera decu u pasivnost i bezvoljnost.

  Pročitajte više

 • Vidim šta hoćeš da kažeš Vidim šta hoćeš da kažeš

  Razni vizuelni tekstovi – mape, dijagrami, vremenske skale, grafikoni, tabele i mnogi drugi – nalaze se u svim sredstvima kojima se služe đaci od osnovne škole do poslediplomskih studija, u većini ključnih predmetnih područja učenja. Sa vizuelnim tekstovima srećemo se svuda – u školi, kod kuće, na ulici. Zašto ih onda u nastavi uglavnom ignorišemo?

  Pročitajte više

 • Vikinzi dolaze Vikinzi dolaze

  Severnjaci su bili vešti moreplovci i uvek spremni za nova putovanja. Jednima su ta putovanja služila da bi pljačkali i ratovali, drugima da bi trgovali, a ostali su tražili nova, bolja mesta za stanovanje daleko preko mora. Vikinzi su bili neustrašivi, njihovu čast je bilo bolje ne povrediti, a voleli su poeziju i cenili dobre priče. Vikinške priče, ili sage, spadaju u najstarija književna dela sveta. Izuzetna i bogato ilustrovana knjiga.

  Pročitajte više

 • Vili i Vilentije Vili i Vilentije

  Jednog dana, dok je hodao na štulama, Vili je ponovo sreo apotekara koji mu je prodao prašak za nevidljivost. Apotekar ga upoznaje s novim prijateljem - Vilentijem, svrakom koja govori. Dečak i ptica koji razumeju jedno drguo doživljavaju mnoge uzbudljive avanture.

  Pročitajte više

 • Vinča Vinča


  NASELJE PRVIH ZEMLJORADNIKA

  Pročitajte više

 • Višnja u vrtiću Višnja u vrtiću

  Ova slikovnica se bavi adaptacijom dece na boravak u vrtiću. Autentično iskustvo šestogodišnje autorke Dunje pretočeno je u zanimljiv tekst koji nudi porodicama veliki broj tema za razgovor sa detetom koje se nalazi pred polaskom u vrtić. Na taj način se postiže da dete pripremljeno i bez suvišnih trauma prihvati jednu veliku i značajnu promenu u svom načinu života.

  Pročitajte više

 • Vlada uči reči - Hrana Vlada uči reči - Hrana

  Listajući ove knjižice dete opaža ilustracije, imenuje objekte koje vidi i pogađa delove predmeta skrivenih ispod prozorčića. Uz igru će naučiti reči, poboljšaće govor i razviće sposobnost izražavanja, što će mu kasnije koristiti za uspešno savladavanje čitanja i pisanja.

  Pročitajte više

 • Vlada uči reči - igračke Vlada uči reči - igračke

  U ovoj knjizi dete će naučiti pojmove i reči vezane za predmete s kojima može da se igra u vrtiću, u kupatilu, u parku, na moru...

  Pročitajte više

 • Vlada uči reči - odeća Vlada uči reči - odeća

  U ovoj slikovnici dete će se susresti sa rečima i nazivima odeće koju treba da nosi kad je hladno, kad pada kiša, kada ide na spavanje...

  Pročitajte više

 • Vlada uči reči - životinje Vlada uči reči - životinje

  U ovoj slikovnici dete će naučiti nazive životinja na koje može naići u prodavnici životinja, u zoološkom vrtu, u polju, na planini...

  Pročitajte više

 • Vladarski i vlasteoski dvor u srednjem veku Vladarski i vlasteoski dvor u srednjem veku

  Saznajte kako su živeli vladar i dvorani na srednjovekovnom dvoru! I još nešto: gde su se nalazili dvorovi srpskih vladara, ko je sve činio vladarevu svitu, kako su vladari dočekivali visoke goste, u kakvim su posteljama spavali vladari, kakvo je oružje korišćeno na viteškim turnirima..

  Pročitajte više

 • Vodič za rođendane Vodič za rođendane

  Uz ovaj vodič priprema dečjeg rođendana može da bude zabavna baš kao i sama proslava. Izaberite neku od predloženih tematskih proslava, napravite originalne pozivnice i odgovarajuće kostime, ukrasite svoj dom i pretvorite ga u potpuno nov ambijent u kojem će deca uživati.

  Pročitajte više

 • Voli te tvoja Kler Voli te tvoja Kler

  Ovo je priča o trinaestogodišnjoj Kler i njenoj jedinoj drugarici Elsi, koja je zapravo njena izmišljena drugarica. Kler je nju izmislila još pre deset godina, u vreme kada je bila usamljeno dete ambicioznih roditelja Sada, kada je njena mama rešila da napusti posao i da se posveti kući, Kler je pomislila da je vreme da se rastane od Else. Ali, da li će Elsa hteti da ode?

  Pročitajte više

 • VOZILA - Moja prva slagalica VOZILA - Moja prva slagalica

  Najbolje se uči kroz igru. Igrajući se slagalicama iz ove knjige, vaše dete će spontano naučiti da prepoznaje predmete i bića iz okoline i da ih pravilno imenuje. Igrajte se što više sa svojom decom. Šest slagalica za decu do šest godina.

  Pročitajte više

 • Vreme Vreme

  Ideja ove slikovnice-preklapalice jeste da upozna decu sa osnovnim vremenskim prilikama. Zeka, koji je glavni junak, hteo bi da se igra, ali nikako da uskladi svoje odevanje sa vremenskom situacijom napolju. Ipak, na kraju će uspeti da nauči osnovne stvari o vremenu, počeće da nosi prikladniju odeću, a igra neće prestajati nijednog trenutka.

  Pročitajte više

 • Vreme je za nošu Vreme je za nošu

  Na put odrastanja, na kojem je jedan od prvih izazova odvajanje od pelena, vaše dete povešće malu lutku – plišanog junaka ove knjige. Na taj način će i samo, uz igru, sa lakoćom, napraviti korak od pelena ka noši.

  Pročitajte više

 • Žabac i stranac Žabac i stranac

  Žabac, Patka, Prase i Zec mirno su živeli pored šume. Jednoga dana u njihov kraj se doselio stanac. Pacov. To se životinjama nije dopalo i one su počele da šire ružne glasine o njemu.

  Pročitajte više

 • Zabava za usput - 324 aktivnosti za celu porodicu Zabava za usput - 324 aktivnosti za celu porodicu

  Zabavne igre i aktivnosti koje će roditeljima i deci prekratiti vreme u najrazličitijim situacijama – za vreme dugotrajne vožnje automobilom, u restoranima, u lekarskim i mnogim drugim čekaonicama, u kilometarskom redu u supermarketu itd. Igre se mogu igrati na različitim mestima i u bilo koje vreme, a za većinu njih nisu potrebni nikakvi posebni rekviziti.

  Pročitajte više

 • Zagonetalica Zagonetalica

  Ova slikovnica je zasnovana na narodnoj tradiciji zagonetanja. Njen cilj je da decu uvede u sistem i logiku zagonetanja, da im obogati pojmovni doživljaj sveta u kome žive i da ih podstakne na samostalno kreativno razmišljanje.Ova slikovnica je zasnovana na narodnoj tradiciji zagonetanja. Njen cilj je da decu uvede u sistem i logiku zagonetanja, da im obogati pojmovni doživljaj sveta u kome žive i da ih podstakne na samostalno kreativno razmišljanje.

  Pročitajte više

 • Zagonetni iksilon Zagonetni iksilon

  Glavni lik ove knjige je dečak koji želi da izbegne susret sa starijim rođacima koji dolaze za vikend. Da ne uvredi majku, on pokušava da se razboli prema savetima čuvenog dr Krankenštajna.

  Pročitajte više

 • Zajednički crtež Zajednički crtež

  Čini se da u novom razredu svi sasvim lako sklapaju prijateljstva. Ali kada su u pitanju Lusi, Zak i Ibrahim, pronalaženje jednog, zaista posebnog druga, nimalo nije jednostavno. Tri kratke priče za podsticanje čitalačkog samopouzdanja.

  Pročitajte više

 • Zamak Zamak

  Srećko ili Kipper, kako ga zovu u Velikoj Britaniji, spada u red omiljenih likova iz sveta dečjih knjiga. Njegov tvorac je poznati britanski ilustrator Mik Inkpen.

  Pročitajte više

 • Zamislite Zamislite

  Princeze Nađa i razbojnik Kađa glavni su junaci ove pesme koju je napisao Dušan Radović. Kada princeza padne sa lađe u more kralj će ponuditi njenu ruku onome ko je bude spasao. Umesto prinčeva i admirala, razbojnik Kađa, najhrabriji od svih, skočiće u talase i ...

  Pročitajte više

 • Zar opet, Alis?! Zar opet, Alis?!

  Megan se mnogo raduje što će provesti celu nedelju u Dablinu s najboljom drugaricom Alis. Još u vozu zamišlja njihove zajedničke odlaske u bioskop, šetnje po gradu i druge uživancije, ali i ne sluti da je Alis ovog puta smislila nekoliko opasnih planova.

  Pročitajte više

 • Zašto ljudi ratuju? Zašto ljudi ratuju?

  Autorka govori o odnosu između rata i civilizacije, o tome kako se rat menjao s razvojem čovečanstva i kulture, kao i o tome zbog čega ratovi nisu nestali s napretkom civilizacije.

  Pročitajte više

 • Zavrti unazad Zavrti unazad

  Jedne noći, u podrumu stare porodične kuće, baka je otključala dobro skrivena vrata tajne prostorije koja je pripadala njenom sinu i Manolis je zakoračio u čarobni svet gramofonskih ploča. Ispravno je protumačio muzikom napisane tragove, koje mu je otac pre nestanka ostavio, i zajedno s mamom i bakom krenuo u potragu za njim.

  Pročitajte više

 • Zdrav Život Zdrav Život

  Preklapalica ZDRAV ŽIVOT pripada seriji slikovnica o maloj Ani, namenjenoj najmlađim čitaocima. Kao i u prethodnim naslovima, mala Ana uči svoje vršnjake nekim životno važnim stvarima.

  Pročitajte više

 • Zdrava hrana Zdrava hrana

  Strane koje se preklapaju i crteži iza njih pretvaraju slikovnicu u interesantnu igračku. Listajući slikovnicu dete stiče prva saznanja o zdravoj ishrani.

  Pročitajte više

 • Zeki više ne treba flašica Zeki više ne treba flašica

  Slikovnica koja će pomoći vašem detetu da flašicu zameni šoljom.

  Pročitajte više

 • Zimzelenova poslednja trka Zimzelenova poslednja trka

  Hipodrom na ivici grada omiljeno je sastajalište dvanaestogodišnjaka Zorana, Čape, Pege, Zrne, Jasne, Tučka, Davide i Šmece. O sudbini njihovog ljubimca, nekadašnjeg šampiona konja Zimzelena, uprava ergele iznenada donosi dramatičnu odluku.

  Pročitajte više

 • ŽIVOTINJE - Moja prva slagalica ŽIVOTINJE - Moja prva slagalica

  Najbolje se uči kroz igru. Igrajući se slagalicama iz ove knjige, vaše dete će spontano naučiti da prepoznaje predmete i bića iz okoline i da ih pravilno imenuje. Igrajte se što više sa svojom decom. Šest slagalica za decu do šest godina.

  Pročitajte više

 • Životne vrednosti Životne vrednosti

  Program "Životne vrednosti" namenjen je vaspitačima i učiteljima i svima onima koji rade s decom, a koji su zabrinuti zbog porasta nasilja u svetu i odsustva poštovanja među ljudima.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Zlatna karika Zlatna karika


  Zlatna karika je poslednji tom trilogije o uzbudljivom putovanju Sema Foknera kroz vreme i istoriju.

  Pročitajte više

 • Zmaj ognjeni i princeza Zmaj ognjeni i princeza

  "Zmaj Ognjeni i princeza" je priča sa elementima bajke, koja govori o značaju poštovanja različitosti među ljudima, o toleranciji i mogućnosti zajedničkog življenja u miru i prijateljstvu. Zaogrnuta plaštom bajke u stihovima, čiji su glavni junaci Zmaj Ognjeni i princeza Cica, ova priča nas opominje da gledamo u budućnost, da težimo zajedništvu, lepoti i ljubavi.

  Pročitajte više

 • Žuća i drugari u igri Žuća i drugari u igri

  Nalepnice od vinila koje ćete pronaći među stranicama ove kartonske knjige za najmlađe, biće nova, neodoljiva prilika da od jedne slikovnice stvorite zanimljivu igračku. Prateći priču o Žući i njegovim drugarima u igri, nalepnice možete bezbroj puta odlepiti i zalepiti, čime će i sam doživljaj druženja sa Žućom biti uvek nov i zanimljiv.

  Pročitajte više

 • Žuća ide u vrtić Žuća ide u vrtić

  Prvoga dana u vrtiću nikome nije lako, pa ni Žući. Mama ga je dopratila do vrtića, izgledalo je da će sve biti lako, ali... Ipak, uz pomoć vaspitačice Mece i svojih drugara, Žuća postepeno otkriva da je vrtić divno i zabavno mesto. Na kraju, kako to obično biva, kad je trebalo da se krene kući, Žuća bi da ostane još malo.

  Pročitajte više

 • Žuća je dobio sestru Žuća je dobio sestru

  Mama Kaća i tata Sima imaju veliko iznenađenje za Žuću - sestru Ninu! Pridružite se Žući i Nini u njihovim nestašnim igrama.

  Pročitajte više

 • Žuća je vrlo vredan Žuća je vrlo vredan

  Žuća donosi nešto novo za najmlađe čitaoce: slikovnicu velikog formata u mekom povezu, sa 4 dodatne strane sa nalepnicama. Ovim nalepnicama, prateći tekst i ilustracije, svaki mali čitalac, zajedno sa svojim roditeljima, može samostalno da ulepša stranice svoje knjige.

  Pročitajte više

 • Žuća na maskenbalu Žuća na maskenbalu

  Nalepnice od vinila koje ćete pronaći među stranicama ove kartonske knjige za najmlađe, biće nova, neodoljiva prilika da od jedne slikovnice stvorite zanimljivu igračku. Prateći priču o Žući I njegovim drugarima koji organizuju maskenbal, nalepnice možete bezbroj puta odlepiti i zalepiti, čime će i sam doživljaj druženja sa Žućom biti uvek nov i zanimljiv.

  Pročitajte više

 • Žuća na selu Žuća na selu

  Videćete Žuću, zajedno sa tatom, u potrazi za mladuncima na jednom seoskom imanju. U početku neće biti lako otkriti čiji su to mladunci i gde su se sakrili. Potera će trajati do poslednje strane, a uz put ćete naučiti kako se zovu mladunci nekih domaćih životinja. Naravno, nećemo vam otkriti o kojim je mladuncima reč, neka to bude iznenađenje.

  Pročitajte više

 • Žuća se igra Žuća se igra

  Žuća donosi nešto novo za najmlađe čitaoce: slikovnicu-bojanku, velikog formata u mekom povezu, sa malim kompletom voštanih bojica koje se dobijaju na poklon uz svaku knjigu. Ovo nije klasična bojanka, već podsticajna radna slikovnica u kojoj je svaka od 48 scena praćena kratkim tekstom koji podstiče malog čitaoca na razmišljanje, maštanje i istraživanje.

  Pročitajte više

 • Žuća se zabavlja Žuća se zabavlja

  Žuća donosi nešto novo za najmlađe čitaoce: slikovnicu-bojanku, velikog formata u mekom povezu, sa malim kompletom voštanih bojica koje se dobijaju na poklon uz svaku knjigu. Ovo nije klasična bojanka, već podsticajna radna slikovnica u kojoj je svaka od 48 scena praćena kratkim tekstom koji podstiče malog čitaoca na razmišljanje, maštanje i istraživanje.

  Pročitajte više

 • Žuća slavi rođendan Žuća slavi rođendan

  Šta ima lepše od velike rođendanske žurke na kojoj svi gosti igraju žmurke sa slavljenikom! Slavljenik je naš Žuća, a gosti su njegovi drugari, poznati iz ranijih Žućinih slikovnica. Naravno, i naši najmlađi čitaoci su pozvani da se pridruže rođendanskom slavlju. Očekuje vas divan provod!

  Pročitajte više

 • Žuća spava kod druga Žuća spava kod druga

  Žuća je otišao da prenoći kod svog druga Steve. Zaboravio je da ponese jednu veoma važnu stvar. Ali, eto mame - i problem je rešen!

  Pročitajte više

 • Žuća uči da crta Žuća uči da crta

  "Toliko toga može da se nauči čitajući, a sve to samo čeka na tebe. Kada otvoriš knjigu, kao da si postao otvoren za nove ideje", kaže Hil.

  Pročitajte više

 • Žuća zna da broji Žuća zna da broji

  Naš mali sipmatični Žuća tek što je naučio da broji od 1 do 10. Svoju veštinu odlučio je isproba obilazeći seosko imanje sa tatom. Evo prilike da i vaši najmlađi, zajedno sa Žućom, nauče prve brojeve. U tome će im pomoći brojne domaće, ali i poneka divlja životinja, sakrivene iza preklopa na stranama ove slikovnice.

  Pročitajte više

 • Žući ni kiša ne smeta Žući ni kiša ne smeta

  Žuća donosi nešto novo za najmlađe čitaoce: slikovnicu velikog formata u mekom povezu, sa 4 dodatne strane sa nalepnicama. Ovim nalepnicama, prateći tekst i ilustracije, svaki mali čitalac, zajedno sa svojim roditeljima, može samostalno da ulepša stranice svoje knjige.

  Pročitajte više

 • Žućina prva šetnja Žućina prva šetnja

  Još jedna kartonska slikovnica sa ljupkim Žućom u glavnoj ulozi. Ovoga puta Žuća je krenuo u prvu šetnju i, kao i svakom mališanu, puno toga zanimljivog mu se dogodilo u toj šetnji. Koga je sve sreo, saznaćete ako zavirite iza preklopa na stranicama ove knjige. Ova svojevrsna igra žmurki predstavlja pravi magnet za najmlađe čitaoce koji se od svog Žuće teško odvajaju.

  Pročitajte više

 • Zunzarina palata Zunzarina palata

  Pomalo zaboravljeni dečji pisac Brana Cvetković ponovo se predstavlja najmlađima svojom poemom "Zunzarina palata". Veselo ispričana priča sa elementima razbrajalice vodi malog čitaoca ka kulminaciji i raspletu i ima magnetnu privlačnost ma koliko puta da je čitate.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Žuta minuta Žuta minuta

  Roman za mlade "Žuta minuta" zagrebačkog autora Darka Macana dinamična je i uzbudljiva priča o odrastanju i rokenrolu.

  Pročitajte više

 • Dositejeve basne Dositejeve basne

  Dositej je prvi autor Srpske književne zadruge. Prvu knjigu Kola, 1892. godine cine Život i prikljucenija velikog prosvetitelja. Sada je pred citaocem ilustrovani izbor Dositejevih basni, priređen na savremenom jeziku.

  Pročitajte više

 • Gospodin Kreza i goblini Gospodin Kreza i goblini

  Dobro veče, hrabri čitaoče! Ali jesi li dovoljno hrabar da se pridružiš Petku i Poli dok se penju uz Goblin-goru da se bore sa silama zla? Pazi se! Ova je knjiga puna mačeva i trolova i veštica i one stvari što liči na krastavčić. A nekako je u sve to upleten i onaj stari šalabrc gospodin Kreza. Mrke mu brke, ovo je kleto ludilo!

  Pročitajte više

 • Julije Cezar Julije Cezar

  Kakva ličnost se krije iza jedinstvenog državnika i vojskovođe? Brojne ilustracije u ovoj knjizi, zatim preklapalice, umetnute kartice i tekstovi Cezarovih savremenika čine njegovo delo i misao u pravom smislu te reči opipljivima.

  Pročitajte više

 • Kako rade mašine Kako rade mašine

  Nezaobilazno štivo budućih inženjera, ova jedinstvena interaktivna knjiga sadrži sve što je potrebno za sastavljanje dvanaest modela koji zaista rade.

  Pročitajte više

 • Knjiga za TATE - kako da budete najbolji u svemu Knjiga za TATE - kako da budete najbolji u svemu

  Evo knjige mudrih i praktičnih saveta za umeće očinstva za sve najbolje tate na svetu.

  Pročitajte više

 • Mali princ - Planeta muzike Mali princ - Planeta muzike

  Za Doremijce, narod muzike, sve je pošlo po zlu kad je Eufonija, njihova operska diva, utonula u tajanstvenu tugu. Malog Princa i Lisicu čeka osetljiv zadatak: treba da vrate Eufoniji radost i istovremeno spreče Doremijce da zarate protiv svojih suparnika Tučkova.

  Pročitajte više

 • Medika Medika

  Kada Sajlas Hip otvori zapečaćenu sobu Tvrđave na slobodu će pobeći avet kraljice koja je živela pre pet stotina godina. Avet kraljice Eteldrede je opasna i užasna isto koliko je ona bila za života i ne namerava da se promeni. Njen đavolski plan je da podari sebi večni život, a to zahteva žrtvovanje Džene i Septimusa i veliko umeće slavnog alhemičara Marselusa Paja.

  Pročitajte više

 • Mia i ja: Mia i trubica Mia i ja: Mia i trubica


  Poleti s Miom u carstvo vilenjaka i jednoroga!

  Pročitajte više

 • Mia i ja: Mia i vilenjaci Mia i ja: Mia i vilenjaci

  Mia je zapravo sasvim normalna devojčica, osim što se u njenom posedu nalazi tajanstvena knjiga o dalekom čarobnom svetu zvanom Sentopija.

  Pročitajte više

 • Napoleon - Lusi Letbridž Napoleon - Lusi Letbridž

  Pošto je poslat u vojnu školu sa samo devet godina, Napoleon je brzo stekao najviše činove u francuskoj vojsci. Ali briljantna vojnička karijera nije bila dovoljna. Uskoro je preuzeo svu vlast u Francuskoj - a onda krenuo u osvajanje čitave Evrope.

  Pročitajte više

 • Okean - Enciklopedija sa nalepnicama Okean - Enciklopedija sa nalepnicama

  Sjajan uvod u očaravajući svet okeana.
  Više od 600 nalepnica.

  Pročitajte više

 • Riznica priča o princezama Riznica priča o princezama

  Svaka devojčica osetiće se kao princeza uz Riznicu priča o princezama. Pođite na bal u začaranoj kočiji sa Pepeljugom, otkrijte čarobno kraljevstvo Uspavane lepotice i pronađite istinsku ljubav uz Lepoticu i zver.

  Pročitajte više

 • Životinje - Enciklopedija sa nalepnicama Životinje - Enciklopedija sa nalepnicama

  Pronađite nalepnice koje odgovaraju prazninama kako biste upotpunili svoju enciklopediju životinja. Preostale nalepnice zalepite po želji! Lako se odlepljuju i mogu se upotrebljavati više puta.

  Pročitajte više

 • Riznica pesama za decu Riznica pesama za decu

  Knjiga bez koje nijedno dete ne sme da odraste.Ovo je jedna od najlepših knjiga na srpskom jeziku. Lepotu ove knjige nije umanjilo ni vreme proteklo od njenog nastanka do danas. Ona je zauvek u svoje okrilje zatvorila zagonetke detinjstva. Svi koji žele da upoznaju te zagonetke neka druguju sa ovom knjigom! Ona će vam pomoći da bolje razumete i sebe i druge.

  Pročitajte više

 • Gde je greška? Gde je greška?


  Najlepše pesme Duška Radovića obogaćene sjajnim ilustracijama.

  Pročitajte više

 • Zašto deca čačkaju nos? Zašto deca čačkaju nos?

  Ako se bolje zagledate, svet je pun svakojakih zagonetki. Kako ribe dišu pod vodom? Kako poleće avion? Zašto reke teku nizvodno?

  Pročitajte više

 • Kći šumskog vilenjaka Kći šumskog vilenjaka

  Za Kili Hartvud može se reći da je tipična tinejdžerka iz Kalifornije.

  Ukoliko se u tipično ubraja: „alergija“ na polen drveta, njen uvrnuti mačak u čizmama, sposobnost da razgovara sa drvećem, sukobljavanje sa vilenjacima, jedno prilično neobično, šiljato uho.

  Pročitajte više

 • Na festivalu Vajldvud Na festivalu Vajldvud


  DRUGA KNJIGA TRILOGIJE RENESANSNI FESTIVALI

  Pročitajte više

 • Senke Redvuda Senke Redvuda

  Popularna i hvaljena saga o učesnicima renesansnih festivala dobija nastavak – novu, mračniju trilogiju Izdanci Senke, koja ponovo prati dogodovštine Kili Hartvud.

  Pročitajte više

 • Vilina balada Vilina balada

  U ovom hipnotišućem nastavku Viline sonate, gotovo natprirodna muzička nadarenost Džejmsa Morgana privukla je Nualu, vilinsku muzu, kradljivicu duša, koja se hrani kreativnim energijama izuzetnih ljudskih bića sve dok ne umru.

  Pročitajte više

 • Vilina sonata Vilina sonata

  Zar ne znate šta se dešava onima koji su u stanju da vide vile i vilenjake, a ne mogu da kontrolišu tu svoju magičnu sposobnost?

  Pročitajte više

 • Aladin i čarobna lampa Aladin i čarobna lampa

  Ovo bogato ilustrovano, raskošno izdanje oblikovano je kako bi se svidelo mlađim generacijama. Podjednako čarobna i neobična, ova će priča zasigurno opčiniti svakoga ko je bude pročitao.

  Pročitajte više

 • Čuvari istorije - početak oluje Čuvari istorije - početak oluje

  Jedne olujne noći u Londonu Džejka će oteti potpuni stranci. Oni će mu otkriti neverovatnu tajnu koju ova neobična porodica krije: Džejkovi roditelji pripadaju tajnom društvu čiji članovi putuju kroz vreme kako bi osujetili namere zlikovaca koji žele da naruše tok istorije.

  Pročitajte više

 • Opasna knjiga za dečake Opasna knjiga za dečake

  Čak i u vremenu video-igrica i mobilnih telefona, i životu svakog dečaka i dalje mora postojati kutak rezervisan za pravljenje mornarskih čvorova, izgradnju kućice na drvetu i priče o izuzetnim podvizima.Kada se prisetimo detinjstva, prvo što nam pada na pamet jeste da smo u to doba imali neuporedivo više vremena.

  Rasprodata

  Pročitajte više

 • Dečak iz kutije za keks Dečak iz kutije za keks

  Kad Ibi pošalju kod tetke, ona bolje upoznaje svoje vragolaste rođake Frensisa i Aleksa. Dečaci se igraju sa stvarima iz stare kutije pune mađioničarskih trikova koju su našli na tavanu.

  Pročitajte više

 • Devojčica sa slomljenim krilom Devojčica sa slomljenim krilom

  Samo što su legli, blizance Amandu i Džejmsa uznemirio je čudan zvuk – kao da je neko zavrljačio glavicu kupusa o zid kuće. Ubrzo su na krovu začuli korake, a onda im je neko pokucao na prozor. Iznenadili su se kada su ugledali devojčicu sa slomljenim krilom.

  Pročitajte više

 • Hoću da budem slavan Hoću da budem slavan

  Tobi je odlučio da postane slavan. On jednostavno zna da je poseban i to svi što pre moraju da saznaju! Pokušava i da se približi zvezdama, i to tako što sakuplja autograme na filmskim premijerama.

  Pročitajte više

 • Ja nisam veštica Ja nisam veštica

  „Ne, ne opet!”, viče Ramona preplašeno! Teo tačno zna zašto: na pomolu je novo putovanje kroz vreme! Kuda li će sada? U sledećem trenutku stoje pred zapaljenom lomačom na čijem je vrhu vezana jedna devojka. Bez oklevanja oni podižu merdevine ka stubu.

  Pročitajte više

 • Ješko i srce od kamena Ješko i srce od kamena

  Na Magličastom plaštu sviće letnji dan Krckovog krunisanja. Odore su sašivene, kolači ispečeni i vino doneto iz podruma.

  Pročitajte više

 • Ješko sa zvezda padalica Ješko sa zvezda padalica

  Prva knjiga iz trilogije Besede sa ostrva Magličasti plašt (www.mistmantle.co.uk) engleske spisateljice Mardži Makalister.

  Pročitajte više

 • Kako istrenirati roditelje Kako istrenirati roditelje

  „Potpuno sam zadivljen tvojim roditeljima“, rekao sam Medi. „Mnogo se bolje ponašaju od mojih.“ Potom sam je pitao kakvi su kada se postavi pitanje domaćeg zadatka. „To su potpuno prepustili meni“, rekla je Medi. „Nikada me ne proveravaju. Zapravo, ako se klonim nevolja, uopšte me ne zamaraju.“

  Pročitajte više

 • Kosingas - Bezdanj Kosingas - Bezdanj

  U drugom nastavku epske pustolovine Kosingas, Kraljević Marko i monah Gavrilo hitaju ka Bezdanu, gde Marko treba da uspostavi znamen i postane Ratnik iz Proročanstva Vatre.

  Pročitajte više

 • Kosingas - Red Zmaja Kosingas - Red Zmaja

  Prava avantura sa mitskim prizvukom koja nas goni da sve brže okrećemo njene stranice, a takođe uživamo i u sjajnim ilustracijama iz Gavrilove beležnice.

  Pročitajte više

 • Kosingas - Smrtovanje Kosingas - Smrtovanje

  Poslednji deo trilogije „Kosingas” još jednom pokazuje da je Aleksandar Tešić jedan od najautentičnijih autora srpske epske fantastike.

  Pročitajte više

 • Prevaspitavanje tate Prevaspitavanje tate

  Džo i Kler mogu da shvate zašto je mama izbacila tatu iz kuće. Tata užasno izgleda, ne ume da kuva i potpuno je beskoristan kada su kućni poslovi u pitanju. Nešto mora da se preduzme: njih dvoje su jedini koji mogu da pomognu tati da se promeni i transformiše u model „tata verzija dva”.

  Pročitajte više

 • Princeza sa Magličastog plašta Princeza sa Magličastog plašta

  Dobri kralj Krcko i kraljica Kedra dobili su naslednicu – princezu Vrbicu. Kada je Vrbica dovoljno porasla da opaža svet oko sebe i kada joj je izraslo meko zlatnocrveno krzno, ostrvljani su počeli da pripremaju proslavu povodom njenog krštenja. Svi su bili uzbuđeni i radosni.

  Pročitajte više

 • Priručnik za opake špijune Priručnik za opake špijune

  Taša smatra da je njeno drugo ime Opasnost. Ali mnogi joj se smeju pošto je OPSEDNUTA špijunima. Ali, kada Henri, novi dečak u školi, slučajno POMEŠA njihove beležnice, Taša shvata da je poslednji put udahnula dosadni vazduh.

  Pročitajte više

 • Čenseler Čenseler

  Čenseler je ime jednog od najslavnijih brodova među pomorskim knjigama i pusolovinama. To je naslov najpopularnijeg “okeanskog” romana Žila Verna, neiscrpnog poznavaoca plovidbe, uzbuđenja i čovekovih doživljaja na beskrajnom moru.

  Pročitajte više

 • Devetaci Devetaci


  Knjiga kratkih priča Devetaci, odiše bogatom maštom, nesvakidašnjim humorom, parodijom.

  Pročitajte više

 • Golubice i orlovi Golubice i orlovi

  Poznati pripovedač za odrasle, Veljko Petrović – izvanredno je pisao za decu. U ovoj knjizi nalazi se izbor priča o deci, pticama i životinjama. Ne zna se u kojima ima više ljubavi – prave, istinske, kakva se događa samo najmlađima. Deca tek treba da otkriju uzbuđenja u čitanju ovih pripovedaka.

  Pročitajte više

 • Pet stotina miliona begeninih Pet stotina miliona begeninih

  Junaci ovog romana su odrasli – lordovi, doktori, advokati. Sudbina ogromnog nasleđa od pet stotina miliona – rešava se na način uzbudljive pustolovine, u vidu istrage, akcije i borbe koje fabulu čine neuzvesnom pa se čita sa neprekidnom pažnjom.

  Pročitajte više

 • Povratak Petra Pana Povratak Petra Pana

  Svet ne može bez svojih junaka. Svaki čas pojavi se potreba za Petrom Panom i on, u ovoj knjizi, kreće u nove pustolovine.

  Pročitajte više

 • Priručnik za pingvine Priručnik za pingvine

  Ako misliš da si pingvin, a ceo svet smatra da si nosorog samo zato što si rođen kao nosorog, verovatno si pingvin...

  Pročitajte više

 • Put oko meseca Put oko meseca

  Preteca naucne fantastike, najveci pustolovni pisac Žil Vern uputio je jednu svoju ekspediciju odabranih junaka i prema Mesecu. Astronomske cinjenice i tehnicke mogucnosti njegove mašte -stotinak godina kasnije postace umnogome stvarnost.

  Pročitajte više

 • Učeni mačak Učeni mačak

  Čudesna mašta ovog pisca stvara roman o tome šta se desilo kada je – ne dečak, nego njegov mačak – pošao u školu... Kakva se sve čuda, doživljaji, nesporazumi i vratolomije mogu desiti kad mačak prestane da bude običan, a postane – školovan... Knjiga za uživanje.

  Pročitajte više

 • Uhvati vjetar Uhvati vjetar

  Lukačev novi roman za mlade je svojevrstan nastavak „Najgoreg nadimka na svijetu“ – autor u njemu slika gimnazijsko doba bezimenog dečaka koga smo upoznali u prethodnoj knjizi. Dečak i njegov najbolji drug pokušavaju da izgrade i održe svoj svet unutar granica i obaveza koje mladom biću nameću pravila odraslih.

  Pročitajte više

 • Urvina Urvina

  Kratak roman proslavljenog pesnika Rusije... Intimna istorija jedne seoske i pomalo gorštačke porodice – dramatični život plahovitih ljudi, mladih i starijih. U pozadini je kolorit zemlje i šume, unutra nijanse duše i trepet čoveka... Moderna proza koja se čita u jednom dahu – sa uzbuđenjem i uživanjem istovremeno.

  Pročitajte više

 • Vulkan na Terazijama Vulkan na Terazijama

  Goran Vulkan, četrnaestogodišnji spotrista, planinar, odrastao u varošici podno Kopaonika, dolazi u Beograd sa namerom da se priključi ekipi odbojkaškog kluba „ Senjak“ . On se na neobičan način zbližava sa vršnjakinjom Milicom - njih dvoje mogu da razgovaraju mislima.

  Pročitajte više

 • Gore-dole Gore-dole

  U ovoj zen pouci, Majmunu Tići je dosadno, čini mu se da u njegovom životu nema ničeg zanimljivog. Zato on, od mudre Kornjače Goce, traži da mu dâ neki posao koji će trajno okupirati njegovu pažnju.

  Pročitajte više

 • Žanka Žanka

  Žanka Branislava-Brane Petrovića (1937–2002), pripovetka ili mini roman (kako ko uzme), nađena je u zaostavštini, nenaslovljena i nedovršena. Priča je, ipak, zaokružena i višestruko zanimljiva.

  Pročitajte više

 • Mali princ Mali princ

  Ovo je knjiga i o stvarnom svetu, o čoveku, njegovim zabludama i grehovima, o nevinosti u otkrivanju najdubljih i najdragocenijih vrednosti postojanja, koja svojom sugestivnšću i poetskom toplinom osvaja decenijama generacije mladih i odraslih čitalaca.

  Pročitajte više


[Queries: 18] [0.1527 sec.]