Biografija

 • Albert Ajnštajn Albert Ajnštajn

  Albert Ajnštajn (1879-1955) svojim radovima, još kao 26-ogodišnjak, izvršio je pravu revoluciju u nauci i opštem pogledu na vasionu na početku 20. veka.

  Pročitajte više

 • Raspućin - večna tajna Raspućin - večna tajna


  IZ PERA NJEGOVOG SEKRETARA

  Pročitajte više

 • Selindžer Selindžer

  Knjiga Selindžer nastala je tri godine nakon piščeve smrti, na osnovu osmogodišnjeg iscrpnog istraživanja i ekskluzivnih intervjua sa više od 200 ljudi.

  Pročitajte više

 • Tajne beležnice Agate Kristi Tajne beležnice Agate Kristi

  Puna detalja koje Agata Kristi zbog svoje skromnosti nije želela da otkrije u svojoj autobiografiji, ova izuzetna knjiga sadrži obilje izvoda i stranica reprodukovanih direktno iz zabeleški i njenih pisama, kao i dve kompletne kratke priče s Herkulom Poaroom kao glavnim detektivom koje nikada pre nisu objavljene.

  Pročitajte više

 • Boris Pasternak Boris Pasternak

  Ova se knjiga čita kao što se posmatra reka: pred očima čitaoca teče jedan život ali i životi svih koji su u tom kolopletu; stvaralačke muke jednog velikana reči i usponi do genijalnih visina.

  Pročitajte više

 • Godina prođe, dan nikad - Žarko Laušević Godina prođe, dan nikad - Žarko Laušević

  PETO IZDANJE KNJIGE.

  Žarko Laušević je napisao knjigu koju će čitati i oni koji ništa nisu pročitali godinama.

  Posle decenije ćutanja, povučenosti, zatvorenosti u svoje patnje i preslišavanja, sjajni glumac napisao je na 450 stranica autobiografiju.

  Pročitajte više

 • Dž. R. R. Tolkin - biografija Dž. R. R. Tolkin - biografija

  Kada pročitate ovu bogatu i prelepo ispričanu priču o čoveku, profesoru, hrišćaninu, piscu i filologu Tolkinu, čiji se život dramatično promenio onoga dana, kada je ocenjujući studentske eseje zapisao rečenicu "U rupi u zemlji živeo je hobit". Ostalo je istorija.

  Pročitajte više

 • Bonapartin rečnik - sve što niste znali o Napoleonu Bonapartin rečnik - sve što niste znali o Napoleonu

  Jedinstvena i uzbudljiva knjiga o Napoleonu kakvog niste znali. Čovek za koga je Fihte tvrdio da je "tiranin koji je prisilio na slobodu" poiavljuje se u knjizi Snežane Ranković kao uzbudljiva misterija koju svaki čitalac otkriva kroz sopstvenu avanturu ukrštanja bogatih istorijskih priča o oružju, ružama, Ijubavi, dvorovima, intrigama, ratu, skandalima, atentatima i izgnanstvu.

  Pročitajte više

 • Da Vinči za neupućene Da Vinči za neupućene

  Ko je bio čovek koji je naslikao Mona Lizu, izmislio robota i postavio hipotezu o nastanku fosila? Ovaj izuzetan vodič daje jasnu sliku o životu i radu čuvenog renesansnog genija, otkriva malo poznate činjenice o njegovim izumima, neobjavljenim rukopisima i nastanku umetničkih remek-dela. Ugledna autorka objašnjava Leonardov pionirski rad u mnogim naučnim oblastima, tumači njegova verska i filozofska ubeđenja i analizira kako se prepliću stvarnost i fikcija u romanu Da Vinčijev kod.

  Pročitajte više

 • Balkanski diktatori Balkanski diktatori

  Autoritarne vođe kao što su Enver Hodža, Todor Živkov, Josip Broz Tito i Slobodan Milošević, deo su stare tradicije Balkana – autoritarne vladavine, koja je u dvadesetom veku iznedrila neke od najživopisnijih ali i najbrutalnijih vladara.

  Pročitajte više

 • Bolesni na vlasti Bolesni na vlasti


  Bolesti kod ljudi u vrhu vlasti u poslednjih sto godina.

  Pročitajte više

 • Mileva Marić Ajnštajn - život sa Albertom Ajnštajnom Mileva Marić Ajnštajn - život sa Albertom Ajnštajnom

  Moj najveći izazov je bio da napišem biografiju Mileve Marić. Ova knjiga je prva naučna studija ličnosti ove izuzetne žene. Ona ulazi u pojedinosti njenog složenog odnosa sa Ajnštajnom, koji je obeležio ceo njen život i pokušava da objasni zašto ona nije ostvarila sopstvene potencijale.

  Pročitajte više

 • Revolucionari Revolucionari

  Verovatno da nikada ne bih upoznao vodeće ljude KPJ i nove Jugoslavije posle Drugog svetskog rata, Milovana Đilasa, Aleksandra Rankovića i Rodoljuba Čolakovića, niti bi bilo ove knjige da se nisam bavio istraživanjem istorije KP i radničkog pokreta u Jugoslaviji.

  Pročitajte više

 • Savremenici o Slobodanu Jovanoviću Savremenici o Slobodanu Jovanoviću

  Namera ove knjige jeste da pokaže na koji način je delo Slobodana Jovanovića bilo vrednovano u vreme kada ga je on stvarao i oblikovao, i to u prikazima, ocenama, biografskim medaljonima naših poznatih istoričara, pisaca, pravnika, političara.

  Pročitajte više

 • Tin Ujević i Beograd Tin Ujević i Beograd

  Ovo je otkrivalačka, inspirativna, dobro sklopljena priča o jednom velikanu a i kralju beogradske boemije. Čita se kao uzbudljiv avanturistički roman...

  Pročitajte više

 • Ulica koju volim Ulica koju volim

  Knjiga Ulica koju volim predstavlja zbirku tekstova objavljenih u istoimenoj rubrici dnevnog lista “Politika” u kojoj je novinarka Aleksandra Marković anketirala poznate Beograđanke i Beograđane o njihovoj najdražoj beogradskoj ulici.

  Pročitajte više

 • Mišel Obama - Biografija Mišel Obama - Biografija

  Ko je žena koju Barack Obama zove “šefica”? Ona zna biti zabavna, oštra na jeziku, srdačna i netaktična, izričita i zahtevna.

  Pročitajte više

 • Božid art Božid art


  Istorije života, dela i okruženja Božidara Karađorđevića, pariskog umetnika i balkanskog kneza.

  Pročitajte više

 • Buda Buda

  Ovo je biografija koja daje bogat, pravovremen, veoma originalan portret Bude i istražuje kako arhetipsku religijsku ikonu tako i Budu kao čoveka.

  Pročitajte više

 • Kraljice serbske Kraljice serbske

  Svetice ili bludnice, bogougodne supruge ili proračunati političari – žene srpskih vladara uticale su na našu istoriju više nego što pretpostavljamo.

  Pročitajte više

 • Napoleon - Pol Džonson Napoleon - Pol Džonson

  Pol Džonson prikazuje Napoleona kakvog nećete sresti u klasičnim istorijskim udžbenicima i poziva vas da ponovo razmislite o tome kako istorija može da se tumači.

  Pročitajte više

 • Tito i drugovi - I deo Tito i drugovi - I deo

  Ko je bio Josip Broz Tito i šta je stajalo u pozadini uspeha predsednika Jugoslavije? Analiza uglednog istoričara Jožeta Pirjeveca u kojoj se neke od činjenica u javnost iznose prvi put.

  Pročitajte više

 • Tito i drugovi - II deo Tito i drugovi - II deo

  Hronika borbi za vlast u kojima su se prijatelji pretvarali u neprijatelje nastala na osnovu višedecenijskog istraživanja i pogleda u dosad neotvorene arhive.

  Pročitajte više

 • Queen - Fredi Merkjuri Queen - Fredi Merkjuri

  Piter Friston je bio lični asistent Fredija Merkjurija tokom poslednjih dvanaest godina njegovog života. Živeo je sa njim u Londonu, Minhenu i Njujorku i bio uz njega kada je umro.

  Pročitajte više

 • Sećanja na Džona Lenona Sećanja na Džona Lenona

  One noći kada je Džon iznenada otišao, osetila sam da je i polovina mene odletela sa njim. Moje telo, naročito moja kolena, toliko su drhtala da sam morala da se oslonim o prijatelja kako bih izašla iz bolnice...

  Pročitajte više

 • Vladan Đorđević - Biografija pouzdanog Obrenovića Vladan Đorđević - Biografija pouzdanog Obrenovića

  Vladan Đorđević je ličnost koja je često pominjana, ali o kojoj je malo rečeno.

  Pročitajte više


[Queries: 18] [0.1396 sec.]