Biografija

 • Albert Ajnštajn Albert Ajnštajn

  Albert Ajnštajn (1879-1955) svojim radovima, još kao 26-ogodišnjak, izvršio je pravu revoluciju u nauci i opštem pogledu na vasionu na početku 20. veka.

  Pročitajte više

 • Raspućin - večna tajna Raspućin - večna tajna


  IZ PERA NJEGOVOG SEKRETARA

  Pročitajte više

 • Selindžer Selindžer

  Knjiga Selindžer nastala je tri godine nakon piščeve smrti, na osnovu osmogodišnjeg iscrpnog istraživanja i ekskluzivnih intervjua sa više od 200 ljudi.

  Pročitajte više

 • Tajne beležnice Agate Kristi Tajne beležnice Agate Kristi

  Puna detalja koje Agata Kristi zbog svoje skromnosti nije želela da otkrije u svojoj autobiografiji, ova izuzetna knjiga sadrži obilje izvoda i stranica reprodukovanih direktno iz zabeleški i njenih pisama, kao i dve kompletne kratke priče s Herkulom Poaroom kao glavnim detektivom koje nikada pre nisu objavljene.

  Pročitajte više

 • Boris Pasternak Boris Pasternak

  Ova se knjiga čita kao što se posmatra reka: pred očima čitaoca teče jedan život ali i životi svih koji su u tom kolopletu; stvaralačke muke jednog velikana reči i usponi do genijalnih visina.

  Pročitajte više

 • Godina prođe, dan nikad - Žarko Laušević Godina prođe, dan nikad - Žarko Laušević

  PETO IZDANJE KNJIGE.

  Žarko Laušević je napisao knjigu koju će čitati i oni koji ništa nisu pročitali godinama.

  Posle decenije ćutanja, povučenosti, zatvorenosti u svoje patnje i preslišavanja, sjajni glumac napisao je na 450 stranica autobiografiju.

  Pročitajte više

 • Dž. R. R. Tolkin - biografija Dž. R. R. Tolkin - biografija

  Kada pročitate ovu bogatu i prelepo ispričanu priču o čoveku, profesoru, hrišćaninu, piscu i filologu Tolkinu, čiji se život dramatično promenio onoga dana, kada je ocenjujući studentske eseje zapisao rečenicu "U rupi u zemlji živeo je hobit". Ostalo je istorija.

  Pročitajte više

 • KRATKA POVEST MOG ŽIVOTA KRATKA POVEST MOG ŽIVOTA

  Stiven Hoking je zasenio čitaoce širom sveta nizom bestselera posvećenih istraživanjima misterije vaseljene. Najbriljantniji kosmolog našeg doba prvi put upravlja pogled ka sebi, da bi nam ponudio sliku svog života i intelektualne evolucije.

  Pročitajte više

 • Bonapartin rečnik - sve što niste znali o Napoleonu Bonapartin rečnik - sve što niste znali o Napoleonu

  Jedinstvena i uzbudljiva knjiga o Napoleonu kakvog niste znali. Čovek za koga je Fihte tvrdio da je "tiranin koji je prisilio na slobodu" poiavljuje se u knjizi Snežane Ranković kao uzbudljiva misterija koju svaki čitalac otkriva kroz sopstvenu avanturu ukrštanja bogatih istorijskih priča o oružju, ružama, Ijubavi, dvorovima, intrigama, ratu, skandalima, atentatima i izgnanstvu.

  Pročitajte više

 • Da Vinči za neupućene Da Vinči za neupućene

  Ko je bio čovek koji je naslikao Mona Lizu, izmislio robota i postavio hipotezu o nastanku fosila? Ovaj izuzetan vodič daje jasnu sliku o životu i radu čuvenog renesansnog genija, otkriva malo poznate činjenice o njegovim izumima, neobjavljenim rukopisima i nastanku umetničkih remek-dela. Ugledna autorka objašnjava Leonardov pionirski rad u mnogim naučnim oblastima, tumači njegova verska i filozofska ubeđenja i analizira kako se prepliću stvarnost i fikcija u romanu Da Vinčijev kod.

  Pročitajte više

 • Balkanski diktatori Balkanski diktatori

  Autoritarne vođe.

  Pročitajte više

 • Bolesni na vlasti Bolesni na vlasti


  Bolesti kod ljudi u vrhu vlasti u poslednjih sto godina.

  Pročitajte više

 • Mileva Marić Ajnštajn - život sa Albertom Ajnštajnom Mileva Marić Ajnštajn - život sa Albertom Ajnštajnom

  Moj najveći izazov je bio da napišem biografiju Mileve Marić. Ova knjiga je prva naučna studija ličnosti ove izuzetne žene. Ona ulazi u pojedinosti njenog složenog odnosa sa Ajnštajnom, koji je obeležio ceo njen život i pokušava da objasni zašto ona nije ostvarila sopstvene potencijale.

  Pročitajte više

 • Revolucionari Revolucionari

  Verovatno da nikada ne bih upoznao vodeće ljude KPJ i nove Jugoslavije posle Drugog svetskog rata, Milovana Đilasa, Aleksandra Rankovića i Rodoljuba Čolakovića, niti bi bilo ove knjige da se nisam bavio istraživanjem istorije KP i radničkog pokreta u Jugoslaviji.

  Pročitajte više

 • Savremenici o Slobodanu Jovanoviću Savremenici o Slobodanu Jovanoviću

  Namera ove knjige jeste da pokaže na koji način je delo Slobodana Jovanovića bilo vrednovano u vreme kada ga je on stvarao i oblikovao, i to u prikazima, ocenama, biografskim medaljonima naših poznatih istoričara, pisaca, pravnika, političara.

  Pročitajte više

 • Tin Ujević i Beograd Tin Ujević i Beograd

  Ovo je otkrivalačka, inspirativna, dobro sklopljena priča o jednom velikanu a i kralju beogradske boemije. Čita se kao uzbudljiv avanturistički roman...

  Pročitajte više

 • Ulica koju volim Ulica koju volim

  Knjiga Ulica koju volim predstavlja zbirku tekstova objavljenih u istoimenoj rubrici dnevnog lista “Politika” u kojoj je novinarka Aleksandra Marković anketirala poznate Beograđanke i Beograđane o njihovoj najdražoj beogradskoj ulici.

  Pročitajte više

 • Mišel Obama - Biografija Mišel Obama - Biografija

  Ko je žena koju Barack Obama zove “šefica”? Ona zna biti zabavna, oštra na jeziku, srdačna i netaktična, izričita i zahtevna.

  Pročitajte više

 • Božid art Božid art


  Istorije života, dela i okruženja Božidara Karađorđevića, pariskog umetnika i balkanskog kneza.

  Pročitajte više

 • Buda Buda

  Ovo je biografija koja daje bogat, pravovremen, veoma originalan portret Bude i istražuje kako arhetipsku religijsku ikonu tako i Budu kao čoveka.

  Pročitajte više

 • Kraljice serbske Kraljice serbske

  Svetice ili bludnice, bogougodne supruge ili proračunati političari – žene srpskih vladara uticale su na našu istoriju više nego što pretpostavljamo.

  Pročitajte više

 • Napoleon - Pol Džonson Napoleon - Pol Džonson

  Pol Džonson prikazuje Napoleona kakvog nećete sresti u klasičnim istorijskim udžbenicima i poziva vas da ponovo razmislite o tome kako istorija može da se tumači.

  Pročitajte više

 • Tito i drugovi - I deo Tito i drugovi - I deo

  Ko je bio Josip Broz Tito i šta je stajalo u pozadini uspeha predsednika Jugoslavije? Analiza uglednog istoričara Jožeta Pirjeveca u kojoj se neke od činjenica u javnost iznose prvi put.

  Pročitajte više

 • Tito i drugovi - II deo Tito i drugovi - II deo

  Hronika borbi za vlast u kojima su se prijatelji pretvarali u neprijatelje nastala na osnovu višedecenijskog istraživanja i pogleda u dosad neotvorene arhive.

  Pročitajte više

 • Queen - Fredi Merkjuri Queen - Fredi Merkjuri

  Piter Friston je bio lični asistent Fredija Merkjurija tokom poslednjih dvanaest godina njegovog života. Živeo je sa njim u Londonu, Minhenu i Njujorku i bio uz njega kada je umro.

  Pročitajte više

 • Sećanja na Džona Lenona Sećanja na Džona Lenona

  One noći kada je Džon iznenada otišao, osetila sam da je i polovina mene odletela sa njim. Moje telo, naročito moja kolena, toliko su drhtala da sam morala da se oslonim o prijatelja kako bih izašla iz bolnice...

  Pročitajte više

 • Vladan Đorđević - Biografija pouzdanog Obrenovića Vladan Đorđević - Biografija pouzdanog Obrenovića

  Vladan Đorđević je ličnost koja je često pominjana, ali o kojoj je malo rečeno.

  Pročitajte više


[Queries: 18] [0.1532 sec.]