Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Pevanje za neupućene (sa CD-om)

Muzika Muzika

Pevanje za neupućene (sa CD-om)

Autor: Pamelia S. Phillips
Broj strana: 346
ISBN broj: 9788675554547
Izdavač: Mikro knjiga Mikro knjiga
Godina izdanja: 2021.

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
Cena: 1400 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa (osim za knjige u pretplati)
• Plaćanje kuriru

 

Ova knjiga je referentni vodič i sadrži vežbe koje će vam pomoći da poboljšate svoje pevanje. Prelistajte je i potražite delove koji vas zanimaju. (U tom pogledu preporučujem vam da prođete i kroz delove koji vas ne zanimaju – ko zna šta sve možete otkriti o svom glasu?) Ono što je važno zapamtiti je da ne morate ovu knjigu čitati od korica do korica da biste usavršili svoje pevanje; potražite teme koje su vama potrebne i koristite i vežbe i CD da biste svoj glas na najbolji način razvili.

CD je važan partner vašoj knjizi. Vežbe sa CD-a demonstriraju tehnika datim u knjizi. Čućete obrazac odsviran na klaviru, a pevač će vam otpevati obrazac koji se nekoliko puta ponavlja da biste i vi uz njega zapevali. Samo pevanje je sjajna stvar, ali želite da poradite na tehnici kako bi vaše pesme sjajno zvučale. Ako budete vredno radili vežbe artikulacije sa CD-a, a zatim te informacije i veštine primenite na pesme, pevaćete pravilno i razgovetno. Ako nikada pre niste imali časove pevanja možda na početku nećete uočiti korist od tih vežbi ili će vam se učiniti preteškim. Nastavite da radite vežbe tokom svojih sesija i videćete koliko vam one brzo mogu pomoći da dobro i pravilno pevate.

Poglavlje 10 daće vam ideje o razvoju rutine vežbanja kako biste sve informacije koje pročitate u knjizi uskladili s onim što čujete sa CD-a. Nakon što zacrtate rutinu vežbanja, držite CD pri ruci kako biste mogli da odaberete koje numere ćete vežbati. Najbolje je da CD čuvate u plastičnom omotaču uz poleđinu knjige. A možda ćete poželeti da CD držite u automobilu kako biste uz nega pevali dok vozite. To je u redu ako ste istovremeno skoncentrisani i na vožnju.

Budući da mnogi ljudi brzo reaguju na slike, upotrebila sam nekoliko načina na koje slike mogu da vam pomognu da poboljšate svoje pevanje. Poznavanje mehanike pevanja kod nekih pevača dobro funkcioniše, dok drugi pak više vole da znaju o čemu da misle ili šta da vizualizuju dok pevaju. Ako želite da znate na šta treba da obratite pažnju dok slušate, daću vam i te informacije. Vežbe takođe objašnjavam i tako što vam zadajem da nešto fizički uradite. Ponekad već sama senzacija pokreta u vašem telu prenese ideju. Koji god način da preferirate, naći ćete ga u ovoj knjizi.


Sadržaj
Uvod, 1

Deo 1: Istraživanje osnova pevanja, 7
poglavlje 1: Priprema za pevanje, 9
poglavlje 2: Određivanje kategorije vašeg glasa, 17
poglavlje 3: Zauzimanje pravilnog stava za dobro pevanje, 27
poglavlje 4: Pravilno disanje za pevanje, 37
poglavlje 5: Toniranje glasa, 55

Deo 2: Usavršavanje vašeg pevanja, 69
poglavlje 6: Sticanje lepog tona, 71
poglavlje 7: Istraživanje rezonance, 81
poglavlje 8: Oblikovanje samoglasnika radi jasnoće, 91
poglavlje 9: Vežbanje suglasnika za artikulaciju, 101
poglavlje 10: Uspostavljanje rutine u vežbanju, 111

Deo 3: Napredne tehnike za usavršavanje
vašeg glasa, 123
poglavlje 11: Razvijanje različitih delova vašeg pevačkog glasa, 125
poglavlje 12: Unapređivanje fleksibilnosti i raspona vašeg glasa, 147
poglavlje 13: Prosto kao pasulj: pevanje belting tehnikom, 159
poglavlje 14: Obuka za pevanje, 181
poglavlje 15: Kako pronaći odgovarajućeg instruktora pevanja, 193

Deo 4: Priprema za nastup, 203
poglavlje 16: Izbor odgovarajućeg muzičkog materijala, 205
poglavlje 17: Savladavanje nove pesme, 215
poglavlje 18: Kako uverljivo odglumiti svoju pesmu, 231
poglavlje 19: Kako se izboriti sa tremom, 241
poglavlje 20: Priprema za audiciju, 251

Deo 5: Sve po deset, 269
poglavlje 21: Deset izvođača sa dobrom tehnikom, 271
poglavlje 22: Deset najčešćih pitanja o pevanju, 275
poglavlje 23: Deset saveta za održavanje vokalnog zdravlja, 281
poglavlje 24: Deset saveta da nastupite kao profesionalac, 289

Deo 6: Dodaci, 297

Dodatak A: Predlog pesama za usavršavanje vaše pevačke tehnike, 299
Dodatak B: Nekoliko reči o CD-u, 309

O autorki
Dr Pamelia S. Phillips je profesionalni direktor programa i predsedavajuća za „Glas i muziku“ na CAP21 (Collaborative Arts Project 21). Dr Phillips je doktorat muzičkih umetnosti i zvanje mastera „Vokalnog izvođenja“ stekla na Državnom univerzitetu u Arizoni, a „Muzičko obrazovanje“ diplomirala na Državnom univerzitetu u Arkanzasu. Njena karijera obuhvata raznovrsne nastupe, od premijera Američke opere do gostovanja sa velikim simfonijskim orkestrima.

Dr Phillips je takođe predavala na koledžu Wagner (Wagner College), Državni univerzitet Arizone (Arizona State University), na Scottsdale Community koledžu (Scottsdale Community College), i na South Mountain Community koledžu (South Mountain Community College).

U njene nastupe spadaju naslovne uloge u Carmen, Tragedy of Carmen, Dido and Aeneas (Didona i Eneja), i Lizzie Borden; uloga veštice u Hansel and Gretel (Ivica i Marica); Giuliette u Tales of Hoffmann (Hofmanove priče); Dorabelle u Cosi fan tutte; mame u Albert Herring; Constance u svetskoj premijeri komedije She Stoops to Conquer; Dame s kutijom za šešire u Postcard from Morocco (Razglednica iz Maroka); Frau Bauer u Dori; Beatrice u premijeri Garden of Mystery; gospođe Cornett iz Tobermory-a; scenski nastup u predstavi From The Diary of Virginia Woolf (Iz dnevnika Virdžinije Vulf); uloga Glorie Thorpe iz Damn Yankees; Gymnasie u A Funny Thing Happened on the Way to the Forum; Liebeslieder pevačice u A Little Night Music (Mala noćna muzika); i Lady Thiang u King and I (Kralj i ja). U njene nastupe sa simfonijskim orkestrima spadaju nastup u kantati Le mort de Cléopâtra (Kleopatrina smrt) Hectora Berlioza sa Bronx Symphony, Mahlerova Četvrta simfonija sa Centré Symphony i Das Lied von der Erde i Mahlerova Treća simfonija sa New York Symphonic Arts Ensemble. Dr Phillips je takođe bila gostujući umetnik u nastupima sa Phoenix Chamber Symphony, Scottsdale Fine Arts Orchestra, Putnam County Chorale i National Chorale.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Gitara za neupucene

Gitara za neupucene

Vežbe za gitaru za neupućene

Vežbe za gitaru za neupućene

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272