Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa
Rečnik zaljubljenika u kulinarstvo

Kuvari, hrana i piće Kuvari, hrana i piće

Rečnik zaljubljenika u kulinarstvo

Autor: Alen Dikas
Broj strana: 461
ISBN broj: 978-86-519-1060-2
Izdavač: Službeni glasnik Službeni glasnik
Godina izdanja: 2017.

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 409

                 
Twitter   Facebook   Linkedin   Pinterest   Email
                 
         
   
Naruči ili rezerviši sa 40 % popusta
 
         
         
990 rsd 900 rsd

10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.

• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru

 

Naslov originala: Dictionnaire amoureux de la cuisine / Alain Ducasse

 

Sve je uhvatilo korene u detinjstvu provedenom među povrćem u bašti i živinom iz seoskog dvorišta. Ali sve je potom obogaćeno željom da kultivišem ukus. Uvek ću naći vremena da probam novo maslinovo ulje, libanski sir uvaljan u biber, hleb s domaćim kvascem ili šumske jagode. I uvek će se nametnuti isto pitanje: Šta učiniti da se iz tog proizvoda izvuče najbolje? Tada, na tom dugačkom intelektualnom i praktičnom putešestviju, nastupa kuvarov osećaj... Senzibilitet jeste i izražavanje, pokazivanje izvesnih naklonosti, čak i zalaganje za njih. Naravno da moji lični ukusi imaju uticaj!

Osećaj za stvari i bića, pejzaže i atmosfere, klijente koje primamo, zanatlije s kojima radimo, sabraću koju srećemo, za pamćenje koje o tome čuva trag, sve ovo, zapravo, kuhinju svrstava, pre svega, u područje duha.

 

 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

Preporučujemo

Istočno-zapadna sofra

Istočno-zapadna sofra

Beleške iz Moneove kuhinje

Beleške iz Moneove kuhinje

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272