Oblasti, naše knjige
Java, JavaScript, JScript, Perl
Visual Basic .NET, VBA, V. Studio
AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer
Oblasti, drugi izdavači
Istorija i teorija književnosti
Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja
Kuvari, hrana i piće
Autor: Slobodan J. Ž. Stojićević
Broj strana: 187
ISBN broj: 978-86-519-0777-0
Izdavač:
Službeni glasnik
Godina izdanja: 2016.
Pregleda (30 dana / ukupno): 18 / 324
Cena: 1100 RSD
Naša povoljnija cena: 1000 RSD
10% dodatnog popusta za 2 ili više knjiga, osim knjiga koje su u pretplati i kompleta knjiga.
• Isporuka za 24 časa
• Plaćanje poštaru
Prvi srpski twitt kuvar autora Slobodana Stojićevića sačinjen je od recepata gotovo zaboravljeih, starih srpskih jela, nijedan duži od 140 slovnih znaka, koliko ih ima twitt. Autor još ističe: „Postalo je neophodno da uz pojedine recepte napišem i priče koje su sa njima u dosluhu. I to literarne priče u kojima se mešaju mašta i stvarnost. Prirodno, nametnulo se da recepti starih jela i priče uz njih, budu ispisani starim srpskim jezikom“. Otuda je knjiga za jezičke i kulinarske sladokusce opremljena i Rečnikom manje poznatih reči, a pisac preporučuje i koju bi muziku valjalo slušati. Ilustracije Koste Milovanovića još više dočaravaju bisere baštine naših predaka.
Stojićević ističe: „jednostavno je, ukusno, ali i više od jela: svaki recept je lek protiv nestajanja! Mi tako izvlačimo jelo iz zaborava, a ono nas spasava od bezličnosti“.
Budite prvi koji će ostaviti komentar.
Sve je uhvatilo korene u detinjstvu provedenom među povrćem u bašti i živinom iz seoskog dvorišta.
Cena 990 RSD
Naša cena 900 RSD
Koji su sastojci andaluzijskog gaspača? Kako korejci pripremaju ribu? Šta Kubanci jedu za desert? Kako da napravite slavni sašimi? U čemu je tajna astečke čorbe?
Cena 12500 RSD
Naša cena 9900 RSD
Zimnica? Ako pitate Goricu Nešović – ništa lakše! Naučite da pravite njen džem od pomorandži, pa od šljiva, pesto, cepane paprike, zelene šilje u tegli. . .
Cena 699 RSD
Naša cena 650 RSD